Na dużym palcu u nogi, po lewej stronie paznokcia, na skórce mam taki żółtawy strup. Zapach tego strupa nie jest za przyjemny.
A zanim się to stupem stało to mi najpierw leciała od czasu do czasu taka żółtawa, tłusta wydzielina .
Wcześniej miałam to samo na palcu prawej nogi, ale to jakoś wyleczyłam.
A ten strup jakoś zejść nie chce, chociaż robie z nim to samo, co z poprzednim palcem. (A nogi myję codziennie, więc nie wiem, skąd to sie wzięło).
Prosze o pomoc, bo:
1. Nie wiem, co to jest (tata twierdzi, że to jakieś gnicie)
2. To brzydko wygląda, i wstydzę się tego.
3. Chcę to wyleczyć!
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
Hej!
Trudno cokolwiek powiedzieć przez Internet. Wygląda to na grzybicę stóp, ale Powinien zobaczyć to lekarz. Pędź do dermatologa - diagnoza i leczenie nie boli a teraz możesz zarażać najbliższych w domu nie mówiąc już np. o wizytach na basenie.
Koniecznie powinien zobaczyć to lekarz i on powinien zalecić odpowiednie leczenie. Nie próbuj tego leczyć na własną rękę.
Już to wyleczyłam...
Szalona miała rację-to była ropa. A grzybica to co innego, grzybica to takie krostki, swędzące, a jak się je zadrapie to jest ich więcej...wiem, bo mialam, ale się wyleczyłam.
Acha, i dzięx za pomoc!
Ludzie!!!
Uwielbiam was!
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
ta zółta wydzielina to pewnie ropa. Musisz iśc do dermatologa. On to obejrzy i powie co jest nie tak. Przepisze ci jakomś maść czy coś takiego. Sądze że takich żeczy nie powinno się samemu leczyc bo można pogorszyć stan gdy się nie wiem co to jest. A skoro miałas to wcześniej na poprzedniej nodze to znaczy że to może być zaraźliwe :/
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."