Mam 3 kolczyki na brwiach, 2 w nosie, jeden na brodzie i 10 w uszach. Uwazam sie za normalnego punka (nie bolalo(bo wszystkie agrafkami po pijaku, nawet nie wiedzialem kiedy...))
Moim zdaniem są ok,ale musisz nosić wtedy krótkie bluzki,bo widac to tylko praktycznie wtedy(nie licząc basenu,plaży...) kiedy ta część ciała nie jest zasłonieta.Ale ogółnie to spoko.
Ja też myslę że są spoko Ładnie wyglądają..ale zalezy u kogo Najlepiej wyglądają u szczupłej dziewczyny... A ja słyszałam że one są niebezpieczne...:> Wiecie cos o tym?
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 12:28
aguSia90 napisał/a:
a chlopacy raczej nie lubią takich rzeczy na dziewczynach.
Zdziwiłabyś się
Weronika Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 12:35
a ja wam opowiem moją historię:
Miałam kiedyś przebite uszy.
Gdy pewnego dnia zobaczyłam że
nie mam kolczyków. Czułam że
mam lecz nie widziałam.
Okazało się że kolczyki
wpadły do moich
uszu. Mama
wyjęła tylko jednego.
Jechałam do specjalisty
żeby wyciągnąć kolczyk.
Od tej pory nie mam przebitych uszu.
Ja mam łącznie 4 dziurki w uszach i nic mnie nie bolało... Takim pistolecikiem pyk...pyk...pyk...pyk.... i jush!! Noszę różne różniaste kolczyki... duże...małe raczej mniejsze
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Czw 25 Lis, 2004 21:12
czytam ogolnie wszytkie posty o kolczykach na tym forum i pozwole sobie wysnuc takie oto spstrzezenia:
1) wszystkie kolczyki tzn. przeklucia najlepije jest robic w studiach do tego przeznaczonych czyli studiach tatuazu i piercingu. ma to ta zalete ze rany po kluciu goja sie szybko, bardzo zadko zdaza sie problem z gojeniem wynikajace ze zle dobranych kolczykow (uczulenie na metal), sposobu przeklucia (pistolet rozrywa tkanke). kolczyki w studuach sa wykonane z metli powszechnie stosowanych w chirurgii a co za tym idzie z odpowidnimi certyfikatmi. oczywiscie jest to drozsze niz przeklucie u kosmetyczki ale zdrowie i uroda chyba nie powinna miec niskiej ceny?
2) jesli chodzi o gusta...coz jesli ktos lubi kolczyki to bedzie szukal innych ludzi ktorzy beda go akceptowac takim a nie innym, ludzi rownierz lubiacych kolczyki nie zlaeznie od plci....
3) mysle ze kolczyki powinny byc indywidualna sprawa kazdego i naprawde do kolczyka w pepku nie trzeba nosic bluzki odslanijacej brzuch..chodzi o satysfakcje:)
radze zapoznac sie z temtem jesli ktos lubi i planuje kolczyk np www.wildcat.pl
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Czw 25 Lis, 2004 21:16
nom tu popieram frigg jesli chodzi o to gdzie i czym. stanowczo odradzam przekluwanie sie u kosmetyczek.
a co do jezyka - przeklucie nie boli wcale, pozniej przez 2-3 dni moze byc nieprzyjemnie jesli chodzi o jedzenie i mowienie, ale tez bez przesadu
czy sie podoba facetom (byly jakies glosy ze sie paskudnie caluje z taka dziewczyna) - moj nie narzeka, a wrecz przeciwnie, twierdzi ze to bardzo 'uatrakcyjnia' sprawe
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Gru, 2004 12:23
ja sobie robiłam dwa kolczyki u kosmetyczki jakiś czas temu i strasznie bolało i musiałam nosić kolczyki 3 tyg bez zdejmowania
u tej samej kosmetyczki moja znajoma przekuwała ucho jedno i jej kolczyk wciągnęło
potem sama sobie przekuwałam jedno ucho schłodząc najpierw lodem i tak średnio bolało a na 1 września zrobiłam dziurke odrazu kolczykiem nawet bez lodu i mało bolało a już po tygodniu nie musiałam nosić kolczyka [jakby ktoś sie pogubił w rachunkach - dziurek mam 4 po dwie w każdym uchu] a co do rodziców to o trzeciej dziurce niewiedzieli i zauwazy;li po miesiącu a na czwartą sie nie zgodzili ale powiedziałam że musze miec po dwie bo jak jest nierówno to osoby które się puszczają tak noszą [bez obrazy dwa wszystkich ale musiałam im podać jakieś BZDURNE I ZMYŚLONE w 100% aby sie zgodzili:)]