Moje dlonie! Strasznie schodzi i peka mi skóra na dłoniach i opuszkach palców. Piecze to i wogóle. Okropnie to wygląda bo to schodzi cąłymi płatami! Poszłam do lekarza i zpaisala mi babka jakiś antybiotyk na ręce ale nic nie działa Od czego to może być! Pomocy!
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 16:41
No wiesz... jeslilekarz zapisal ci to a nie pomaga musisz pojsc do niego jeszcze raz... a na zime polecam kremy do rąk bo czesto w czasie mrozu skora peka.
Femme Fatale Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 16:48
Mhm, podzielam zdanie Agnieszki. Wydaje mi się, że po prostu odmroziłaś sobie dłonie, bo innego wyjścia nie widzę. Bo o grzybicy dłoni jeszcze nie słyszałam. X_x Idź jeszcze raz do lekarza, mocz ręce w ciepłej wodzie z dużą ilością olejku. Nawilżaj je kiedy się da. No i noś rękawiczki.
nie no.. wątpię abym sobie odmroziła bo cały czas chodzę w rękawiczkach. nie wiem... może coś wrękach miałam co mi zaszkodziło? Jakas plastelina czy co... tylko ja sobie nic nie przypominam takiego
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 16:56
Musisz jeszcze raz isc do lekarza!! najlepsza rada!!
A ja mam zawsze zimne łapki. No i dość suchą skórę. Podobno na pękające dłonie pomaga, gdy przed snem zamoczy je się w smalcu lub oleju i włoży na noc rękawiczki.
_________________ And yeah, yeah, God is great.
Yeah, yeah, God is good.
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah.
What if god was one of us,
just a slob like one of us,
just a stranger on the bus trying to make his way home?
....... Gość
Wysłany: Sob 11 Gru, 2004 14:18
wiesz, ja miałam cos takiego, jak jadłam duzo marchewki i piłam soki marchewkowe :] lekarka mi powiedziała, że za dużo tego było i przez chyba ten beta karoten czy coś mam lekko pomarańczowe i podrażnione dłonie. kazała mi przestac na jakis czas. pomogło!!!
miałam to samo!!
Poszłam do dermatologa.
Zaleciła mi jakąś maść na noc!
I musze smnarować tym ręce i spać w rękawiczkach.
Ale przeszło,choć nie od razu.
Pozdro
Będzie ok