| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
3 pytania
Autor Wiadomość
Mysza
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 19:51   3 pytania

Pytanie nr 1
Mam bardzo szybko przetłuszczające się włosy.Stosowałam różne szampony,ale nic nie pomagało.Doradzcie mi jakie macie metody na szybko przetłuszczające sie włosy???
Pytanie nr 2
Mam strasznie twarde i czarnawe kolana.Myje je codziennie,szoruje,ale nic nie pomaga.Jak sie ich pozbyć????
Pytanie nr 3
podobnie jak kolana,mam czarnawe lłokcie.Co z nimi zrobić???

Pomóżcie mi.Prosze!!!!!
Przejdź na dół
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 00:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Mam strasznie twarde i czarnawe kolana.Myje je codziennie,szoruje,ale nic nie pomaga.Jak sie ich pozbyć????

Nie polecam pozbywać się kolan. Aczkolwiek, jeśli tak bardzo Ci zależy, dośc dobry jest tramwaj...

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KoT
Gość
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 06:12   

Witam.
Inteligent, koleżanka wychodzi zapewne z poważnym problemem...I nic więcej nie powiem, bo resztę dopowiesz sam. Wink Myszo: Czy te łokcie i kolana to nie są przypadkiem siniaki? Bo wiesz, tego się zmyć raczej nie da...A jeżeli to nie to, a szczotka i mydło nie skutkują, to ja proponuję:
a) Zapytać się rodziców
b) Iść do specjalisty.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 14:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przetłuszczające się włosy w wieku dojrzewania(ile masz lat?) są normalką Wink Póżniej to Ci przejdzie. Jedyna rada to częste mycie głowy Smile
Powrót do góry
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 03 Gru, 2004 18:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co do włosów-pamietaj ze im częściej je myjesz tym szybciej sie przetluszczają. Dobrze jest zrobić sobie taką kuracje kiedy np. jestes chora lub przez kilka dni zamierzasz nie wychodzic z domu. Wtedy nie myj glowy przez jakies 3 dni i zrób tak kilka razy. Potem spróbuj ograniczyc mycie włosów, np. jesli myjesz codziennie to spróbuj myc co 2 dni. Uzywaj tez szamponów przeznaczonych do włosów przetluszczających sie. I jak myjesz glowe to przy spłukiwaniu włosów z szamponu spłucz je zimną wodą. Nie radze myc calej glowy zimna woda bo sie rozchorujesz, tylko to ostatnie splukanie zrób zimną wodą, Ciepła woda uaktywnia prace gruczołów potowych i łojowych. Oczywiscie nie spłukuj głowy zimna woda kiedy niedługo masz gdzies wyjśc, szczególnie w zimie Wink I nie uwazaj tez ze jak masz lekko przetłuszczone włosy ze sa zaraz tłuste. Jak sa troche natluszczone to lepiej. Takie czeste mycie osłabia wlosy i wlasnie prowadzi do czestszego przetluszczania sie ich.
Troche namotałam Smile Ale jak masz okazje, ze siedzisz kilka dni w domu lub jest zima, nie idziesz do szkoly i mozesz glowe schowac pod czapke to nie myj wtedy włosów nawet ten jeden dzien Smile
A co do łokci i kolan to nie wiem co Ci poradzic Confused moze przez to ze masz np. szorstką skóre na kolanach i łokciach i dlatego taka wydaje sie ciemniejsza. Spróbuj myc dokladniej te miejsca i smaruj je kremem, być moze to coś da Smile bo ja na kolanach mam taka wlasnie szorstka skóre i wydaje sie tez odrobine ciemniejsza Wink

roger-1989 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 03 Gru, 2004 21:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak masz problem z kolanami i lokciami to je obetnij juz nie beda czarnawe a z wlosami najlepiej sciac na krotko latwiej utrzymac porzadek i uzywaj nizoralu chyba ze masz uczulenie na to gowno.
a juz wiem co to moze byc alergia ja mialem cos takiego na szyji ale to bylo od kota i wystarczylo przestac go przytulac i nosic na rekach. Na to [cenzura] jest maść wabi sie "Cutivate".

Edit: Scalone przez KoTa. Przypominam o opcji "Edytuj".

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2874436
Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm to masz poprostu twardą i zrogowaciały naskurek na łokciach i kolanach. Czytałem tak. nacierać cytryną bo ona rozpuszcza naskurek potem delikatnie preztrzeć (broń boże pumeksem) a potem kremik nawilżający. dzień w dzięn i po 2 tygoniach gwarantuje poprawe...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na pierwsze pytanie ci odpowiem ale co do pozostałych dwóch to nie mam pojęcia .
No wiec nie powinnaś myć włosów więcej niż 3 tazy w tydodniu bo one jeszcze bardziej będą się przetłuszczone . możesz także iść do fryzjera i poprośić go o rade na pewna coś poradzi .
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6519354
R2
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:41   

Masz 2 wyjścia codziennie myć albo wyglądać jak bezdomna. Ja osobiście wybrałem to pierwsze.
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co do przetluszczajacych sie wlosow to prawdopodobnie dojrzewanie.Jesli chcesz sie tego pozbyc choc troche myj glowe 3 razy w tygodniu przez ok 1-2 masujac intensywnie skore glowy.slyszalam ze to pomaga...Co do 2 ostatanich pytan to moze poprostu tak masz i nic tego nie zmieni...no moze oczywiscie zmienic to lekarz...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4349962
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 09 Gru, 2004 16:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1) Niestety nie ma żadnej dobrej i taniej metody. Szampony przeciwłupieżowe (takie dobre) są przeważnie bardzo drogie. Nizoral jest dobry...Używałam i nie miałam łupieżu przez około 8,9 miesięcy. Oczywiście nie po jednym razie ale po zużyciu go Wink
2) Mam tak samo. Tutaj muszę w zupełności zgodzić się z Panem Feanorem, cytryna pomaga. Ja nigdy nie mogę się ebrać,żeby sobie zrobić "kurację" Rolling Eyes . Za to codziennie po kąpaniu smaruję łokcie(bo na kolanach nie mam) balsamem do ciała i ładnie schodzi.
Mróweczka Kwiat

frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Czw 09 Gru, 2004 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mysle ze pan feanor moze miec racje z ta cytryna - napewno dziala na zabrudzone od papierosow palce, wiec moze warto sprobowac...ja na lokcie, kolana sotsuje piling z grubymi ziarnami.
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 10 Gru, 2004 15:43   

co do włosów to jest to oznaka dojrzewania i pozostało ci tylko mycie:)
może spróbuj z szamponami do włosów przetłuszczających się, podobno pomagają

co do kolan i łokciów to je odmocz w ciepłej wodzie, może z mydłem?
a po każdej kąpieli spróbuj pumeksem zszorować tą twardą warstwe
i nasmaruj balsamem czy kremem
za jakiś czas przejdzie
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 21:46   

1.dojrzewasz,nic na to nie poradzisz.Chyba ze mycie czesto włosów.
2.trudno,tak juz masz...kąp sie czesto i szuoruj
3.słyszałam ze najlepiej pocierac to cytryną.mi pomaga.najlepiej codziennie.
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 14:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Juwenta a skąd masz takie informacje? To bzdura! Włosy myje się tak często jak trzeba. Teraz są przecież bardzo dobre szampony do codziennego mycia głowy. Dobry szampon i odżywka wzmacniają i odżywiają włosy. Nie myjąc włosów przez kilka dni jest jeszcze gorzej. Włosy przetłuszczające bardzo łatwo przyciągają brud i kurz. W tym wypadku bardzo ważne jest codzienne mycie głowy szamponami zawierającymi substancje przeciwłojokotowe.

Włosy też trzeba myć odpowiednio (każde)
Najczęściej popełnianym błędem jest nalewanie szamponu bezpośrednio na włosy i niedokładne ich spłukiwanie.
Nie można też używać za gorącej wody i zbyt intensywnie wycierać włosów po myciu.
Najpierw włosy trzeba dokładnie wyszczotkować, a później zmoczyć letnią wodą.
Następnie niewielką ilość szamponu rozcieramy w dłoniach i łagodnie wmasowujemy. Po spłukaniu włosy trzeba lekko wycisnąć dłońmi, delikatnie wytrzeć i zawinąć w ręcznik.
Z mokrymi włosami należy postępować bardzo delikatnie, bo wtedy są szczególnie narażone na uszkodzenia.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu