Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 12 Lip, 2003 11:57
wkładki higieniczne, są zazwyczaj w pudełkach wieć szybko je zojrzysz na półce, a na pudełku (przynajmniej w polsce) zazwyczaj narysowana jest podpaska w takim kształcie :
_____
\ /
| |
| |
| |
/____\
mam nadzieje e choć trochę pomogłam
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 14 Lip, 2003 19:49
Jak już to wkładki modą wyglądać mniej więcej tak:
Tu był szkic, ale coś się z nim stało więc go wyrzuciłam
To tylko taki szkic , a tak na serio to jest dokładnie tak jak powiedział Deg, tyle że tego czy to co chcesz kupić jest cieńsze od podpaski w sklepie sprawdzić nie możesz, patrz na rysunki, które są na opakowaniach (wkładki są najmniejsze i bez skrzydełak
Wyglądają jak podpaski, tyle, że są cieńsze i nie mają "skrzydełek".
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 15 Lip, 2003 21:41
wkładki wyglądają jak podpaski, ale nimi nie są. Tak jak Lilly powiem, że są cieńsze i bez skrzydełek, ale też są o połowę mniejsze od podpasek. Oną są dlatego małe, ponieważ one tylko służą do wydzieliny śluzowej, a na wydzielinę miesiączką (tak się też muwi ) wkładka nie wystarczy, ponieważ nie ma tej pojemności jak podpaska, a przecież jest o połowę mniejsza ta wkładka więc wiesz...
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Sro 16 Lip, 2003 17:17
KleO!!
sa rozne rozmiary wkladek i podpasek(na podpaskach pisze plus itd)
a na wkladkach jest rubryka w ktyrej sa rozmiary wkladek
u mnie np pisze:
panty(po andielsku chyba-wkladki)
panty
panty new
liggcht
plus
soft
intima
ultra
graffiti
slim
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
wkładki wyglądem przypominają podpaski tyle że sa troche mniejsze i cieńsze. Poprostu poszukaj na opakowaniu przetłumaczenia na język polski. Nieraz nazwy sa napisane w róznych językach. Wkładki najczęsćiej sa w pudełeczkach po dużo sztuk. najczęsciej 20 gdy pudełczko jest duże a cyfra mała to wiadomo odrazu ze są to podpaski...władki są ciensze więc więcej ich sie miesci w pudełku.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
kropeczka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 24 Kwi, 2004 21:07 wiek
sorry że Ci ukradłam temat ale musiałam. Mam 10 lat i mama i 2 siostry ukrywają przedemną podpaski dlaczego?? odpiszcie !!!!
Nie ma czym się wstydzić, bo przecież to jest normalna kobieca sprawa. Twoja mama i siostra pewno też się wstydzą (może jeszcze bardziej niż Ty), dlatego "przełam lody".
Odwagi!!!
_________________ Nie myślcie o mnie źle
Widać nam chodzi nie o to samo...
kropeczka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 25 Kwi, 2004 20:55
ale powiedz mi jak zacząć rozmowe!!! plis!!! no bo jedna siora ma 20lat a druga 18 plis pomóż!!!