Wysłany: Sro 15 Gru, 2004 22:09 Gigantycznie się pocę :(
Mam dość poważny jak dla mnie kłopot - strasznie sie pocę Nie mogę zakładać kolorowych bluzek no bo się robi widoczna plama a nie chce ciągle chodzić w białych bluzkach ! Jak temu zapobiedz?? Powiedzcie pliska !!
PS.Stosuje antyperspirant ale to nic prawie nie pomaga !
Ostatnio zmieniony przez dnia Pon 14 Mar, 2005 16:17, w całości zmieniany 2 razy
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 15 Gru, 2004 22:27
antyperspiranty... najlepiej kupowac te z apteki tam sa najlepsze:) lepiej troche wydac i miec spokoj.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 11:21
Moze po smarowaniu się antyperspirantem za wcześnie zakładasz bluzkę? Bo nieraz od tego się tworze jeszcze większe plamy. Odczekaj zawsze tak gdzieś 10 minut. Poza tym nie wierz w antyperspiranty za 1,50 bo to badziewia. Lepiej kupić porządny za 6,00 zł.
Mróweczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 14:29
To jeszcze zależy jakiego antyperspirantu się używa. Ja polecam Dove oryginal w sztyfcie. Zapewnia mi całkowitą ochronę i nie zostawia tłustych plam. Jego cena jest już trochę gorsza, bo 9 zł, ale to jeszcze zależy od tego w jakim sklepie się kupuje.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 15:21
Ja polecam Lady speed stick gel, ale też jego cena jest nie za dobra. No cż proponuję się jaknajmożliwiej jak najczęściej podmywać pod pachami
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 16:55
Popieram elfkę.
A ja Ci radze nie używaj antyperspirantów "rozpylaczy" czyli w dezodorancie bo one kompletnie nic nie zdziałają.
A w reklamach gadają cuda..
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 16:59 Jest Tak !!!
Co Do Mojego Pytanka To Jest Tak
-Zawsze Odczekje 5 minut Aż Antyperspirant Wsiąknie
-Urzywam Lady Speed Stick Gel
-Podmywam Sie Pod Pachami 2 Razy Dziennie Góra 3 Razy
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 17:00
no i dobrze
Daje dobre skutki?
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 17:02 Jest Tak !!!
Co Do Mojego Pytanka To Jest Tak
-Zawsze Odczekje 5 minut Aż Antyperspirant Wsiąknie
-Urzywam Lady Speed Stick Gel
-Podmywam Sie Pod Pachami 2 Razy Dziennie Góra 3 Razy
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 17:08
Pocenie się jest procesem pomagającym usunąć z organizmu niektóre substancje resztkowe
Wspomaga regulowanie temperatury ciała
Tworzy na skórze powłoke ochrąnną wiec jest potrzebne
Czasmi jednak nadmierne pocenie bywa irytujące
Ogólnie gruczołypotowe uczestniczące w regulacji ciepła to gruczoły ekrynowe i apokrynowe ...
I tak gruczoły apokrynowe znajdujące się pod pachami ulagaja powiekszeniu podczas dojrzewania i tam są najbardziej aktywne
Pozatym gruczoły w okolicach narządów płciowych odbytu na powierzchni skóry tułowia twarzy i owłosionej częsci głowy
I niech wam nikt nie wmawia że coś jest w stanie zahamować wytwarzanie potu ... dezodoranty jedynie zmniejszają zapach
W aptece można dostać taki Hym talk ... i on jest podobno skuteczny
Pozatym ... mówicie tu o usuwaniu skutków a tak naprawde pocenie sie jest czymś spowodowane ... zazwyczaj jest tak podczas dojrzewania jak napisałam wyżej ale żeby zmniejszyć pocenie powinnas zauwazyc
Czy nie jesz potraw ostro przyprawionych
Czy nie jesteś chora
Czy nie jestes ciągle w stresie
radze używać antyperspirantów i talków
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 16 Gru, 2004 17:11
A ja dodam tyle, że jak już jesteś trochę spocona (po WF czy ogólnie) no nigdy, przenigdy nie używaj żadnego dezodorantu, antyperspirantu czy talku. To tylko wzmaga pocenie się.
Ja polecam Dove i Nivea.
Nie uzywaj takich typu 24h.Ja chcialam w lecie kupic ale babka w drogeri powiedziala ze lepszy jest normalny dezodorant bo gdy uzywam takiego w zbyt mlodym wieku(mam 12 l) w przyszlosci bede jeszcze bardziej sie pocic i zaden nawet najlepszy mi nie pomoze.A jesli tak sie pocisz to moze nie przestrzegasz dokladnie higieny osobistej.Ja uzywam EXTAGIC ma ladny zapach i jest wydajny Polecam tez Nivea i Rexona.