Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 06 Gru, 2004 21:23
Miracle napisał/a:
DZIEWCZYNO NA CO CZEKASZ BIEKNIJ DO LEKARZA!!!!
Eeee, nie... spokojnie. Mi też się tak czasami robi (znaczy robiło jak jeszcze zakładałam kolczyki). Wg mnie to ropa. Wystarczy codzienne (nawet kilka razy dziennie możesz) przemywanie wodą utlenioną. Przez kilka dni nie nuś kolczyków, tak długo aż ta "czerwona otoczka wokół dziurki", jak Ty to nazwałaś zniknie i aż przestanie lecieć białą wydzielina .
Po chwili:
Kurde znowu nie zauważyłam, że to stary temat Sorrka, ale może komuś innemu się przyda, więc nie zmazuję
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 07 Gru, 2004 14:21
a tera wokół ucha mam jakąs taka skorke hehe niewiem jeszcze co ale mis ei tak robi czyli mam nie noisc kolczykow na nocke....!!!!A to że temat stary,nieważne bo dla mnie liczy sie kazdy czyis post zwiazany z moim problemem
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 07 Gru, 2004 19:20
Gabra - to polecam kupić wodę utlenioną lub spirytus. Woda nie kosztuje więcej niż 3 zł.
A masz nową dziurkę? Jak tak, to nie ma się czym przejmować, tylko rana się goi.
Jeżeli jednak to już "wiekowa" dziurka, no to uczulenie. Zrób test. Załóż na dzień złoty kolczyk. Jak ci dziurka zacznie zachowywać się podrzejżliwie, no to już wiesz, że to przez złoto. Jeśli nie, to zrób to samo ze srebrem i innym tworzywem z jakiego masz kolczyki.
Ja mam uczulenie na srebro... :/ Tzn. na niektóre srebrne kolczyki (są w 100% prawdziwe). Poprostu uważam.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 07 Gru, 2004 21:18
Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała ) też. Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej. Dlatego przestałam nosić.
Gabra, może skóra regeneruje się po "chorobie"? No bo jak najpierw była, powiedzmy ropa, to teraz to musi się "naprawić", no nie?
Wiesz co? Ja bym się poprostu zapytała kosmetyczki . Możesz poprostu wejść do salonu i jej to pokazać i zapytaś się czy to nie groźne... chyba nic od Ciebie nie weźmie, co? No bo fakt jest taki, że najlepiej to pokazać specjaciście ;P
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 09 Gru, 2004 16:25
Iśka napisał/a:
Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje)
Mi robi się tak ze złotem jak mam łańcuszek czy bransoletkę - ciemnieje lub robi się taka ciemno-miedziana.
A żeby to nie był off-top, no to Iśka ma rację - możesz iść do jakiegoś salonu kosmetycznego i się zapytać co to oznacza. Ewentualnie jak to "leczyć" gdyby było to coś groźniejszego, ale wątpię.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 11 Gru, 2004 16:06
Iśka napisał/a:
Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała ) też. Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej.
to ze srebrne kolczyki czy lancuszki ciemnieja to nie wina choroby tylko utleniania sie srebra (proponuje jakis podrecznik do chemii) - pzreciez twoja skora sie poci, a pot wchodz i w rekacje z wierzchnia wartstwa srebra na lancuszku i stad to ciemnienie...ja zmywam to pasta do zebow ami ucho tez sie ostanio babralo ale to dlatego ze zminialam kolczyki z takich normalnych cienkich na piercingowe grubosci 2mm ale woda utleniona czyni cuda...
a uczulenie na jakis tam metal to sie objawia na skorze (zaczerwienienie, swiad itp) a nie na lancuszkach czy kolczykach...bo to wyglada tak jak by bizuteria miala uczulenie na cibie
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 17 Gru, 2004 19:15
dziurke zrobiłam w maju.
A teraz moje diurki są twarde i bolą
co jest??
Co zrobic?
Odp
Do Iśka:wiesz nie sadze ze to jest ropa bo ropa nie jest biala!!!A ntak to radze przemywac woda utleniona a jak nie pomoze do lekarza marsz
Mama mi juz powiedziała że to białe TO JEST ROPA!
A moje dziurki tez troszke sie uspokoiły.Polewam je spirytusem bo juz kupiłam i nie nosze kolczykow.Nie polecam także robienia tej rzeczy:polewasz kolczyk spirytusem i wkłądasz go na pare sekund do ucha zeby spirytus wchłonelo,bo to nic nie da .zeby dziura nie byla taka..ee no gruba to nie wolno wkłądac zadnego kolczyka.lepiej dziurke polac spirytusem,usiąść na tyłku i nie przejmowac sie tym.
PS.Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama !) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urodą
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 23:03
tak tak ale spirytus nie na swierzo przklute bezposrednio - nie powinno sie na swierze rany lac wysokoprocentowego alkoholu, gdyz denaturuje bialko i utrudnia gojenie. na starsze prosze bardzo
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 09:38
Gabra napisał/a:
Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama !) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urodą
Mi pomaga woda utleniona, jak mam jakąś infekcję czy dziurki są czerwone, bądź podejrzanie grube. Możliwe, że tylko ja tak mam, ale nie wiem...