| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
biala wydzielina z....
Autor Wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 22:44   

Luz,już nic nie leci Smile
Przejdź na dół
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 06 Gru, 2004 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Miracle napisał/a:
DZIEWCZYNO NA CO CZEKASZ BIEKNIJ DO LEKARZA!!!!

Eeee, nie... spokojnie. Mi też się tak czasami robi Wink (znaczy robiło jak jeszcze zakładałam kolczyki). Wg mnie to ropa. Wystarczy codzienne (nawet kilka razy dziennie możesz) przemywanie wodą utlenioną. Przez kilka dni nie nuś kolczyków, tak długo aż ta "czerwona otoczka wokół dziurki", jak Ty to nazwałaś zniknie i aż przestanie lecieć białą wydzielina Smile.

Po chwili:
Kurde znowu nie zauważyłam, że to stary temat Sad Sorrka, ale może komuś innemu się przyda, więc nie zmazuję Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004 14:21   

a tera wokół ucha mam jakąs taka skorke hehe niewiem jeszcze co ale mis ei tak robi czyli mam nie noisc kolczykow na nocke....!!!!A to że temat stary,nieważne bo dla mnie liczy sie kazdy czyis post zwiazany z moim problemem Smile
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004 19:20   

Gabra - to polecam kupić wodę utlenioną lub spirytus. Woda nie kosztuje więcej niż 3 zł. Wink

A masz nową dziurkę? Jak tak, to nie ma się czym przejmować, tylko rana się goi.
Jeżeli jednak to już "wiekowa" dziurka, no to uczulenie. Zrób test. Załóż na dzień złoty kolczyk. Jak ci dziurka zacznie zachowywać się podrzejżliwie, no to już wiesz, że to przez złoto. Jeśli nie, to zrób to samo ze srebrem i innym tworzywem z jakiego masz kolczyki. Wink

Ja mam uczulenie na srebro... :/ Tzn. na niektóre srebrne kolczyki (są w 100% prawdziwe). Poprostu uważam. Smile
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała Razz) też. Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej. Dlatego przestałam nosić.
Gabra, może skóra regeneruje się po "chorobie"? No bo jak najpierw była, powiedzmy ropa, to teraz to musi się "naprawić", no nie? Smile
Wiesz co? Ja bym się poprostu zapytała kosmetyczki Wink. Możesz poprostu wejść do salonu i jej to pokazać i zapytaś się czy to nie groźne... chyba nic od Ciebie nie weźmie, co? No bo fakt jest taki, że najlepiej to pokazać specjaciście ;P
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 09 Gru, 2004 16:25   

Iśka napisał/a:
Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje)

Mi robi się tak ze złotem jak mam łańcuszek czy bransoletkę - ciemnieje lub robi się taka ciemno-miedziana. Wink

A żeby to nie był off-top, no to Iśka ma rację - możesz iść do jakiegoś salonu kosmetycznego i się zapytać co to oznacza. Ewentualnie jak to "leczyć" gdyby było to coś groźniejszego, ale wątpię. biggrin
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 11 Gru, 2004 16:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka napisał/a:
Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała Razz) też. Łańcuszki robią mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to coś tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej.

to ze srebrne kolczyki czy lancuszki ciemnieja to nie wina choroby tylko utleniania sie srebra (proponuje jakis podrecznik do chemii) - pzreciez twoja skora sie poci, a pot wchodz i w rekacje z wierzchnia wartstwa srebra na lancuszku i stad to ciemnienie...ja zmywam to pasta do zebow Smile ami ucho tez sie ostanio babralo ale to dlatego ze zminialam kolczyki z takich normalnych cienkich na piercingowe grubosci 2mm ale woda utleniona czyni cuda...
a uczulenie na jakis tam metal to sie objawia na skorze (zaczerwienienie, swiad itp) a nie na lancuszkach czy kolczykach...bo to wyglada tak jak by bizuteria miala uczulenie na cibie Wink
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 17 Gru, 2004 19:15   

dziurke zrobiłam w maju.
A teraz moje diurki są twarde i bolą Crying or Very sad
co jest??
Co zrobic?
Odp
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Pią 17 Gru, 2004 20:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Do Iśka:wiesz nie sadze ze to jest ropa bo ropa nie jest biala!!!A ntak to radze przemywac woda utleniona a jak nie pomoze do lekarza marsz Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 18 Gru, 2004 13:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może w jakiś sposób sobie go zakaziłaś? Dotykalaś brudny,i rękami albo co... Moje dziurki się już uspokoiły Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 18 Gru, 2004 20:13   

Miracle napisał/a:
Do Iśka:wiesz nie sadze ze to jest ropa bo ropa nie jest biala!!!A ntak to radze przemywac woda utleniona a jak nie pomoze do lekarza marsz Mr. Green

Mama mi juz powiedziała że to białe TO JEST ROPA!
A moje dziurki tez troszke sie uspokoiły.Polewam je spirytusem bo juz kupiłam i nie nosze kolczykow.Nie polecam także robienia tej rzeczy:polewasz kolczyk spirytusem i wkłądasz go na pare sekund do ucha zeby spirytus wchłonelo,bo to nic nie da .zeby dziura nie byla taka..ee no gruba biggrin to nie wolno wkłądac zadnego kolczyka.lepiej dziurke polac spirytusem,usiąść na tyłku i nie przejmowac sie tym.

PS.Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama Wink!) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urodą Wink
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 18 Gru, 2004 23:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak tak ale spirytus nie na swierzo przklute bezposrednio - nie powinno sie na swierze rany lac wysokoprocentowego alkoholu, gdyz denaturuje bialko i utrudnia gojenie. na starsze prosze bardzo Smile

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 09:38   

Gabra napisał/a:
Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama Wink!) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urodą Wink

Mi pomaga woda utleniona, jak mam jakąś infekcję czy dziurki są czerwone, bądź podejrzanie grube. Możliwe, że tylko ja tak mam, ale nie wiem...
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu