Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 19:14
Miracle spoko tak tylko zwróciłam jakoś na to uwagę
A co do topicu ... to te dni niepłodne sa dobre gdy np ... np boimy sie że coś może sie stać z prezerwatywą ( co zresztą jest mało możliwe ) dla początkujących par najlepsza metoda prezerwatywa i dni niepłodne
Ale zabezbieczać trzeba sie zawsze !
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 19:49
Kinga napisał/a:
Ale zabezbieczać trzeba sie zawsze !
Chyba, że ktoś chce mieć malutkiego, różowego, wrzeszczącego dzieciaczka. ^__^
Można też się zabezpieczać metodami naturalnymi, np. obserwując ilość wydzieliny pomiędzy okresami czy sprawdzając temperaturę.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 19:52
najgorszym sposobem antykoncepcji jest tzw stosunek przerywany.
Czemu?niby skuteczny,bo polega on na tym ze tuż przed wytryskiem mężczyzna przeryw stosunek by nie zapłodnic kobiety.
Jednak w wydzielinie z penisa przed wytryskiem moze znaleźć sie troszkę spermy ktora bedzie zdolna do zapłodnienia.
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 21:55
Nie tyle sperma, co to, że w tym płynie też są plemniki.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 22:26
No to odpowiedz: mozna jesli dostało sie juz pierwszy okres.
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 23:36
Gabra napisał/a:
najgorszym sposobem antykoncepcji jest tzw stosunek przerywany.
Czemu?niby skuteczny,bo polega on na tym ze tuż przed wytryskiem mężczyzna przeryw stosunek by nie zapłodnic kobiety.
Jednak w wydzielinie z penisa przed wytryskiem moze znaleźć sie troszkę spermy ktora bedzie zdolna do zapłodnienia.
Najpierw takowa wydzielina później sperma, nawet jeśli w tej wydzielinie znajdą się plemniki a będzie ich bardzo niewiele to taka ich ilość nie jest zdolna do zapłodnienia.
Daje to podobne prawopodobieństwo do zapłodnienia co stosunek z prezerwatywą (dla upierdliwych - bardzo niewielkie).
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 00:58
Stosunek przerywany - wskaźnik Pearla 15-28* (8-17**)
(jeżeli 100 kobiet będzie stosowało tę metodę, to po roku od 8 do 17 z nich będzie w ciąży)
dzieki Ci bardzo R2 ale ja bym sie w tej 8 do 17 znalezc nie chciala....
(zwazywszy na to, ze pigulki maja 0,2-0.5 to dla mnie liczba 10 jest liczba ogromna, a nie niewielka)
a z innego zrodla:
"I tak w przypadku typowego używania prezerwatywy wskaźnik Pearla wynosi 12, przy stosowaniu perfekcyjnym - 3
Nie bardzo można też polegać na stosunku przerywanym. Według źródeł amerykańskich w typowych sytuacjach jego skuteczność mierzona wskaźnikiem Pearla to 19 punktów. Jeśli mężczyzna bardzo uważa, skuteczność tej metody rośnie i osiąga 4 punkty"
Taaak dane mowie niby, ze podobne, ale przemilczajac fakt jak bardzo facet moze nad soba zapanowac i przemilczajac ten drobny szczegol jak pozniej bedzie sfrustrowany
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
ja sądze że... jeśli ma sie zamiar pójść do wyrka z chłopakiem to należy wziąść pod uwage wszystkie możliwości:
1) hiv
2)ciąża
3)gwałt ( ale to raczej nie jest zamierzone)
w tym przypadku nalezy się zabezpieczyć ale jakby prezerwatywa pękła ??
To nie jest pewne więc lepiej gdy sie nie chce być młodą matka kochać się z chłopakiem w chwili w którejjesteście pewne że jakby co to mozecie urodzić dziecko to bedziecie dobrą matka i bedziecie mieli zkim ( chodzi o chłopaka , męża) i za co je wychować!!!
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pon 20 Gru, 2004 20:55
a koelzanka slyszala o pigulkach 'po' (o zcym etz juz z reszta byla mowa), ktore mozna nabyc droga kupna w przypadku eniszczesliwego przypadku z prezerwatywa (co sie zdarza zadko, co tez bylo podkreslane)?
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Hm ja kocham bahorki Chciałbym mieś 3 lub 4 ^^ ale oczywiście nie teraz. W tej chwili że tak się wypowiem całkowicie spartoliło by mi życie... żucić nauke i do roboty i tak od wypłaty do wypłaty -_-
_________________ "Niech w ogniu staną kaplic ściany, niech dym zdusi zakonnic krzyk"
Czyń ZŁO !!! BLACK METAL IST KRIEG !!!