Ehh. Czyli jednak jest ;p I dzisiejsza kultura amerykanska jest pozlepiana z roznych europejskich? No tak to takie popularne w ameryce kazdy jest tam osadnikiem i choduje tyton. Ludzie uspokojcie sie troche. Owszem spora czesc kultury amerykasnkiej jest marna i mi sie nie podoba ale ostatnio zuwazylem taka mode na potepianie ameryki. Ohh jestescie tacy alternatywni.
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 23:30
Nie potępiam, tylko prostuję.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 23:38
A ja potepiam Amerykanów...zawsze się pokazują w TV jako wstapanili ludzie i tacy łądnie i chudzi, a tak naprawde z 80% jak nie wiecej ma problemy z nadwagą, tam osoba, która dla Polaków jest już przy sobie jest chuda, mama ma paru znajomych, którzy byli w Ameryce więc wiedzą jak jest.
R2, tak, w USA żyje tylko i wyłącznie plebs! Nie ma tam kultury! Niech żyje Adam Mickiewicz!
A poważnie mówiąc, to cała współczesna kultura wytwarza rzeczy oryginalne i ciekawe wyłącznie niszowo, bo są mało interesujące dla masowego odbiorcy, a więc - nieopłacalne.
_________________ I ze zgrozą pojąłem, że zazdrościć zdolnym
Temu, co w otchłań biegnie z skwapliwością wściekłą,
I, własną krwią pijany, po życiu mozolnym
Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 11:29
Sprostuję - Kultura stworzona przez plebs. W Europie kultura była kształtowana przez szlachtę i magnaterię.
Otwieracz Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 13:04
R2- masz rację, ale co do północy USA (o ile mówimy o wieku XIX i wczeniejszych; obecnie w zasadzie nie ma większych różnic między kulturš amerykańskš i europejskš).
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 15:51
R2 napisał/a:
Sprostuję - Kultura stworzona przez plebs. W Europie kultura była kształtowana przez szlachtę i magnaterię.
No cóż a kto wypływał kiedyś do ameryki, praktycznie sam plebs w poszukiwaniu lepszego życia