| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
komunizm... Polska
Autor Wiadomość
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 13:19   

Co do œwiadczeń socjalnych- sš cięte, bo nawet nasze polskie komuszki czasami myœlš. Poza tym nie wiem dlaczego ktoœ powinien zmuszać panów X i Y do utrzymywania pana Y, innymi słowy- okradać dwóch pierwszych.

Służba zdrowia- sam fakt, iż wszystkie partie sš za publicznš i "bezpłatnš" służbš zdrowia œwiadczy o tym, że nie ma odpowiedniego ugrupowania prawicowego.

Konkordat to umowa między państwem a Koœciołem, nie sšdzę, żeby był zbędny. Tego typu dokument jest w zasadzie niezbędny, można co najwyżej dyskutować nad jego treœciš.

Co do aborcji- ciężko coœ uchwalać wbrew większoœci społeczeństwa. Poza tym skoro kara œmierci jest zakazana, to dlaczego miałaby być dozwolona aborcja? Mordujemy niewinnych zamiast winnych?

Gdzie w SLD teokracja? Coœ jesteœ mój panie mocno zaœlepiony.

Muzeum Powstania Warszawskiego- rozumiem, że twoim zdaniem należy spalić muzea i zatopić Wenecję?:D:D

Kłopot z politykš lewicowš jest taki, że jest ona popularna wœród społeczeństwa (oczywiœcie przed jej realizacjš), ale szkodliwy dla państwa. Z kolei prawicowy jest korzystny dla państwa, ale niechciany przez masy.

Naszym polskim problemem jest w dodatku brak partii o JAKIEJKOLWIEK orientacji politycznej, dysponujemy w zasadzie tylko "partiami władzy", udajšcymi, że majš jakieœ poglšdy (mówię tu o większych partiach).

Jeszcze co do prawicy- ja tam coœ nie widzę obniżania podatków, płatnej służby zdrowia, kary œmierci itd.
Przejdź na dół
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 14:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Co do œwiadczeń socjalnych- sš cięte, bo nawet nasze polskie komuszki czasami myœlš. Poza tym nie wiem dlaczego ktoœ powinien zmuszać panów X i Y do utrzymywania pana Y, innymi słowy- okradać dwóch pierwszych
Co do aborcji- ciężko coœ uchwalać wbrew większoœci społeczeństwa. Poza tym skoro kara œmierci jest zakazana, to dlaczego miałaby być dozwolona aborcja? Mordujemy niewinnych zamiast winnych?

chcialabym sie odniesc do tych punktow..
skoro twierdzisz, ze nie wiesz czemu ktos ma zmuszac panow x i y do utzrymywania pana y, to czemu twierdzisz, ze ktos moze mnie zmuszac do ciazy, ktorej nie chce? wszak jesi ustwa mowi ze masz placic na kogos to musisz, ale prawo do aborcji daje tylko wolny wybor i do niczego mnie nie zmusza...kara smierci jest zakazana owszem ale proponuje poczytac wyniki badan publicznych po kazdym jakims drastycznym mordzie... skoro zyjemy w kraju gdzie wedlug badan mieszka okolo 80% katolikow to cos chyba jest tu nie tak.. (moze warto sie zastanowic w glebi siebie nad wlsnym podejsciem do spraw wiary)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 16:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

otwieraczu, co do aborcji:
mamy takie smieszne pisemko w tym kraju, co sie zwie 'Konstytucja 3RP'. No i w tym pisemku na jednej z pierwszych stron stoi jak byk 'czlowiek posiada wolna wole i prawo do samostanowienia'. Ta cala konstytucja to papier o najwyzszej mocy przawnej w naszym smiesznym, zacofanym kraiku. No i wychodzi mi na to ze kobieta moze usunac ze swojego lona co tylko chce - czy to bedzie magnetowid, turbosprezarka czy tez zarodek ktory moze przerodzic sie w czlowieka, mamuta, kolibra czy tez pletwala blekitnego. I nie mow mi nic o prawach dziecka, bo to dziecko nei istnieje - bedzie dzieckiem w okolicach 7 miesiaca po poczeciu, kiedy bedzie mialo mozliwosc przezyc [w inkubatorze coprawda] poza lonem kobiety i beda funkcjonowac wszystkie jego organy i receptory. Wczesniej dziecko owe nazywane jest po prostu 'plodem', 'zarodkiem' czy 'zygota' a jego utrata [np poprzez pobicie or sth] jest sadzona jako szkody moralne dla kobiety, a nie zabojstwo. I blagam cie - odpisz jak przeczytasz i zrozumiesz, nie wczesniej.

Cytat:

Konkordat to umowa między państwem a Ko�ciołem, nie sšdzę, żeby był zbędny. Tego typu dokument jest w zasadzie niezbędny, można co najwyżej dyskutować nad jego tre�ciš.

podobno Diabel swoja pierwsza przemowe do ludzi zaczal i skonczyl jednym slowem, ja wiec uczynie tak samo.
Dlaczego?

i jeszcze jedno - zrob mi laske otwieraczu i pisz bez polskich znaczkow, bo moja przegladarka [i jak widze - nie tylko moja] odbiera to jako jakies wredne krzaczki i znaki zapytania, a szkoda mi czasu na zabawe z kodowaniem.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 17:27   

Co do konkordatu- powinien byc, by nie bylo sporow miedzy wladzami swieckimi i duchownymi.

Co do aborcji- twoim zdaniem ktos niezdolny do samodzielnego zycia nie jest czlowiekiem? Czyli osoba po ciezkim wypadku, o ile go przezyje, czesto nie jest juz czlowiekiem!

Wybacz, ale rece mi opadaja gdy czytam twoje wypowiedzi. Swiadcza one w rownym stopniu o inteligencji, co o ideologicznym zaslepieniu i "nieludzkosci".
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 22:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Co do konkordatu- powinien byc, by nie bylo sporow miedzy wladzami swieckimi i duchownymi.

wyjasnij. Duchowni sa od odstawiania swietych kiwanek, rzad od rzadzenia. A kazdy duchowny wtykajacy sie w sprawy rzadzacych powinien dostac klapsa, bo to nei jego dzialka.

Otwieracz napisał/a:
Co do aborcji- twoim zdaniem ktos niezdolny do samodzielnego zycia nie jest czlowiekiem? Czyli osoba po ciezkim wypadku, o ile go przezyje, czesto nie jest juz czlowiekiem!

a mowilem 'odpisz jak zrozumiesz' :/ To naprawde zenujace ze robisz z siebie z premedytacja kretyna nie posiadajacego umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.

Otwieracz napisał/a:
Wybacz, ale rece mi opadaja gdy czytam twoje wypowiedzi. Swiadcza one w rownym stopniu o inteligencji, co o ideologicznym zaslepieniu i "nieludzkosci".

ideologicznym zaslepieniu? Hm, byl bym rad gdybys rozwinal, o jaka ideologie chodzi i w jakich to kwestiach jestem zaslepiony. No i musisz przyznac ze tylko czlowiek moze byc prawdziwie nieludzki.

Numer Gadu-Gadu
2090041
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 22:10   

Ideologiczne zaœlepienie- mam tu na myœli antyklerykalizm i socjalizm.

Co do konkordatu- zapomniałem jeszcze dodać, iż reguluje on również stosunki z Watykanem jako państwem. Nie wiem skšd tyle emocji wokół jednego dokumentu, w dodatku nie będšcego jakimœ straszliwym balastem dla naszego państwa.

Napisałeœ, że człowiekiem jest osoba zdolna do samodzielnego życia choćby w inkubatorze (czyli, załóżmy- specjalnie przygotowanych warunkach). Pojawiajš się jednak pewne wštpliwoœci- z jednej strony bowiem życie w inkubatorze z pewnoœciš nie jest samodzielne, z drugiej strony- o jaki stopień "zdolnoœci do samodzielnego życia" ci chodzi? Człowiek bez nerek, który stracił je w wyniku wypadku, również nie ma wszystkich organów- czy przez to przestaje być człowiekiem?
Wybacz, ale coœ mi tu tršci Hitlerkiem lub "dzielnym Soso".

Oczywiœcie, tylko człowiek potrafi być naprawdę nieludzki- tylko niego możemy bowiem oceniać według kryterium człowieczeństwa.
Powrót do góry
Ppark Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 23:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm, niech i mnie okrzykną nieludzkim i nieczułym, ale co mam napisać, i tak napiszę.

Dziecko rozwijające się w organiźmie matki żyje jej kosztem. W związku z tym jak najbardziej ma ona prawo chcieć je z niego usunąć, jeśli taka jest jej wola.
Ujmując rzecz parabolicznie, każdy człowiek ma prawo wyrzucić innego ze swojego domu/mieszkania, nawet jeśli tamten miałby w efekcie zamarznąć czy tam umrzeć z głodu. Jest to wyłącznie kwestia sumienia tego pierwszego. I - uprzedzając argument - nie wszyscy na świecie są chrześcijanami, i nie wszyscy akceptują moralność chrześcijańską.
Jak również niekoniecznie jest ona obecna w "światopoglądowo neutralnym" prawodawstwie Polskim.

Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2020949
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 12:46   

Jest jednak pewien problem- otóż nawet w takim przypadku jest coœ takiego jak nieumyœlne spowodowanie œmierci.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 17:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czas pobawic sie w nauczyciela. Lekcja pierwsza - czytanie ze zrozumieniem.

Cytat:
zabójstwo - umyślne spowodowanie śmierci drugiego człowieka

pod podobna definicja jest 'nieumyslne spowodowanie smierci' i pochodne. A teraz chwyc za dowolny podrecznik do biologii i przeczytaj na czym wykonywana jest aborcja. Skojarz fakty, swoje skojarzenia zapisz tutaj [przy wniosku 'ale to i tak morderstwo!' 'podreczniki klamia!' 'to jakis spisek i marna antykatolicka prowokacja!' proponuje ci sie powiesic]

Numer Gadu-Gadu
2090041
Ppark Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 17:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Człowiek jako taki nie ma obowiązku "ochrony życia ludzkiego". A nieumyślne spowodowanie śmierci da się zastosować, jeżeli śmierć następuje bezpośrednio i wyłącznie jako rezultat działań człowieka.

Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2020949
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 21:56   

Altruisto! W wielu podręcznikach sš błędy, a niekiedy celowe przeinaczenia!

Przez wiele lat wmawiano nam np., że ZSRR wyzwoliło Polskę, podczas gdy jš "wyzwoliło" (to akurat nie ma nic do aborcji, ale ma do "nieomylnoœci" podręczników).

ZejdŸmy jednak z tematu aborcji, wróćmy do pozostałych punktów programów lewicowych.

ChodŸby wysokich œwiadczeń socjalnych- kto z nas popiera ideę okradania ludzi, proszę się przyznawać!
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 07:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Altruisto! W wielu podręcznikach sš błędy, a niekiedy celowe przeinaczenia!

czyli jednak podreczniki klamia?

Otwieracz napisał/a:
Przez wiele lat wmawiano nam np., że ZSRR wyzwoliło Polskę, podczas gdy jš "wyzwoliło" (to akurat nie ma nic do aborcji, ale ma do "nieomylno�ci" podręczników).

wiesz, gdyby nie ruscy, to mieszkal bys przy Bismarckstrasse, w samym centrum Breslau, a na wakacje jezdzil do kurortow w Danzig

Otwieracz napisał/a:
Chod�by wysokich �wiadczeń socjalnych- kto z nas popiera ideę okradania ludzi, proszę się przyznawać!

hmmm, chyba nei rozumiesz pojecia 'swiadczenia socjalne'. Mowie zarowno o rentach i zasilkach dla bezrobotnych, jak i np dodatkach wychowawczych, refundowaniu lekow itp. Ich obnizanie/likwidacja bylo by zasadne przy praktycznie zerowym faktycznym, bezrobociu i wysokim wspolczynniku wzrostu gospodarczego, nie zas w kraju, w ktorym bezrobocie siega 30%, ludzie sa biedni i wszystko drozeje.

Numer Gadu-Gadu
2090041
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 11:32   

Altruisto! Jako, że mam do ciebie jeszcze jakiœ szacunek, nie będę wdawał się z tobš w dyskusję na tematy poruszone w twoim ostatnim poœcie, bo natychmiast bym ten szacunek stracił.
Powrót do góry
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 11:35   

Poruszę tylko jeden temat- gdyby nie Stalin, ofensywa aliancka poszła by nie od normandii, a z południa i Polska znalazłaby się w amerykańskiej strefie wpływów (atak z południa był planem Churchila).

Radzę również pomyœleć skšd się biorš pienišdze na zasiłki, refundację legów itp. i skšd się bierze bezrobocie.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 19:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

gdyby nie Stalin, to rzesza miala by do dyspozycji na froncie zachodnim i we wloszech circa 1.5 miliona zaprawionych w boju wermachtowcow [dla porownania - w okresie anjwiekszej koncentracji na froncie wloskim znajdowalo sie gora 400-450tys zolnierzy niemieckich] + ogromne zastepy czolgow oraz okolo 4tys mysliwcow i bombowcow nurkujacych. A wszystko to w doskonale ufortyfikowanych pozycjach na linii Gustava i plazach francji, chronione bazami u-bootow i nowopowstajacymi wyrzutniami pociskow V1 i V2. No i afrika korps poparte solidnymi rezerwami [przypominam ci, ze jak dobrze wiesz, jedynym problemem niemcow w afryce byl brak uzupelnien, przez co musieli dzialac ostroznie]. No i nalezy wspomniec o 'delikatnej' przewadze sprzetowej Niemcow [konkretniej - co by sie stalo jakby uruchomiono seryjna produkcje Mausow czy Ferdinandow, przy ktorych Koeingstigery wygladaly jak zabawki, a pantery jak pudelka zapalek]. Wiec blagam cie, mow co chcesz o komunizmie i innych sprawach, ale nie pieprz ze alianci wygrali by 2WŚ bez pomocy zsrr...

Numer Gadu-Gadu
2090041
Strona 4 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu