Nie wiem co to akupunktora.. tzn. tylko ze to jakis sposób odchudzania... mozecie mi to przyblizyc?
Otwieracz Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 21:18
Akupunktura to wywodzšca się z Chin metoda terapii, polegajšca na nakłuwaniu ciała w odpowiednich punktach igłami. Nie wiem na co to pomaga, ale podobno jest zdrowe.
Akupunktura jest metodą leczniczą, w której efekt terapeutyczny osiągany jest przez oddziaływanie za pomocą cienkich metalowych igieł na określone punkty na powierzchni ludzkiego ciała. Punkty te położone są na przebiegu kanałów energetycznych tzw. meridianów.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 22:30
hm... bede pamietala:) zawsze sie przyda:)
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 22:34
prawdopodobnie tak, bo się nakłuwa specjalne miejsca, co nie znaczy, ze ci wsadzą do gałki igłę, ale do miejsca, które jest nerwowo z okiem związane, czy jakoś tak. Kolega przechodził akupunturę na nałogi (chyba) i na nerwicę. Mówił, ze to nic nie boli, nic się nie czuje.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 20 Gru, 2004 17:44
po pierwsze nie akupunktora a akupunktura
Akupunktura to jedna z chińskich praktyk uzdrawiających
Uwaga ! nie stosować akupunktury samemu tzn nie wszystkie miejsca można nakłuwać ot tak sobie ...
Akupunkture można stosowac na rożnorakie bóle itd więc właściwie staje się leczeniem alternatywnym ... jeśli interesuje cie jak to sie dokładniej odbywa to chetnie pomoge ( to jedno z moich zainteresowań )
Akupunktura jest starożytną chińską metodą leczenia. Polega ona na regulacji qi w organiźmie. Osiąga się to poprzez wbijanie specjalnych igieł w punkty na skórze, leżące wzdłuż przebiegu meridianów oraz dzięki manipulowaniu tymi igłami.
_________________ Życie jest jak płomień - wystarczy mały podmuch żeby zgasło.
prawdopodobnie tak, bo się nakłuwa specjalne miejsca, co nie znaczy, ze ci wsadzą do gałki igłę, ale do miejsca, które jest nerwowo z okiem związane, czy jakoś tak. Kolega przechodził akupunturę na nałogi (chyba) i na nerwicę. Mówił, ze to nic nie boli, nic się nie czuje.
Jak do galki???Ponakluwaja ci miejsca nerwowe przy oku...
Lories Gość
Wysłany: Pon 20 Gru, 2004 19:30
ja mialam przeprowadzana taka akupunktore.Nic mnie nie bolalo :P
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 20 Gru, 2004 20:12
Miracle napisał/a:
elfkaNenar napisał/a:
Jak do galki???Ponakluwaja ci miejsca nerwowe przy oku...
Niekoniecznie, słyszałaś o leczniczym masażu stóp? Pomaga on na wiele narządów człowieka mi. żóładek, trzustkę... a stóp nie mamy przy brzuchu, t o polega na czymś podobnym