Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 20:26 Cwiczenia dla grubasków;)
znacie jakies dobre cwiczenia ktore pozwola mi troszke zrzucic?
szczególnie z brzucha.Mam tłusty i niewiem jakimi cwiczeniami mam go zrzucic
Prosze o pomoc.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Gru, 2004 21:03
Na brzuszek zalecam brzuszki lub podciaganie nog na leżąco do głowy .
Maxsymalnie 50 brzuszkow dziennie, rowerek i sklony
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 16:23
rowerek?W zimę?A jak stacjonarny to nie mam...Znaczy sie mam ale pozyczyłam tacie kolezanki bo miał wypadek z nogą i musiał cwiczyc ale oni jeszcz enie oddali..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 16:36
standartowo - krotkie serie czyli lezac na plecach nogi ugiete, lokcie szeroko, dlonie pod glowa i krotkie doscy szybkie sklony (nie do konca tylko tak coby poczuc napiecie miesni) o__/\
- lezac na plecach, rece tak samo - sklony tak smo tylko do 3
- pozycja ta sama - nogi uniesione zgiete w mkolanach pod katem prostym - sklony jak w pkt 1 __|--
- podobnie jak wyzej tylko do 3 - na raz sklod do zgietych nog, na 2 do wyprostowanych, na 3 do zgietych
- sklony do wyprostowanych nog trzymanych w gorze
- lezenie jak w pkt1 rece wzdluz ciala. napiac miesnie, podniesc sie do gory i na przemian rekami do jednej i do drugiej nogi (na skosne brzucha)
nie zaponmiec rozciagnac sie po cwiczeniu - przyciagnac nogi do klatki piersiowej
serie zalezy jakie sie ma mozliwosci i wytrzymalosc - po 8, 16,32 etc i kilka serii kazdego cwiczenia
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
rowerek?W zimę?A jak stacjonarny to nie mam...Znaczy sie mam ale pozyczyłam tacie kolezanki bo miał wypadek z nogą i musiał cwiczyc ale oni jeszcz enie oddali..
Nie o taki rowerek mi chodzi ale tez nie zaszkodzi.Chodzi mi o takie cwiczenie:kladiesz sie na plecach podnosisz nogi i ruszasz nogami tak jakbys pedalowala.
kradziejka napisał/a:
to sie nazywa zakwasy poprostu
jak sie będzie ćwiczyć to przejdzie
Zakwasy to zupelnie inny rodzaj bolu i jak bedziesz wiecej cwiczyc to bedzie cie jeszcze bardziej bolec.Ten rodzaj bolu nie robi sie tylko od brzuszkow tylko tez np.skoku w dal albo cos tym stylu.Ja mialam takie cos i musialam brac tabletki rozkurczowe przez tydzien!!!
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Czw 23 Gru, 2004 16:45
Cze
Gabra - Wytrwale ćwicz na w-fie ! A w domu rób brzuszki , gimnastykuj się ( najlepiej przy muzyce ) i zawsze przed ćwiczeniami przewietrz pomieszczenie w którym będziesz ćwiczyć I spędzaj jak najwięcej na świeżym powietrzu ( oczywiście teraz w zimie jest to mniej możliwe , ale są też takie dni w zimie gdy szkoda być w domu , bo taka piękna pogoda )
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 29 Gru, 2004 17:46
Miracle napisał/a:
Maxsymalnie 50 brzuszkow dziennie, rowerek i sklony
czemu maxymalnie 50? jakaś nowa teza/
ja robie rano 40 i wieczorem 60 a żyje
Miracle ma racje najlepsze są brzuszki, skłony oraz rowerek.Ja najbardziej lubię robić brzuszki polecam
Nika zgadzam sie z toba ze bruszki sa skuteczne i niewiem dlaczego inne osoby nie lubia tego rodzaju cwiczenia.Dla mnie to cwiczenie jest latwe i lubie robic brzuszki codziennie