Wysłany: Sro 22 Gru, 2004 18:29 Co zależy od trwania olresu??
Hejka!! Miłam juz pirewszą miesiączkę i trwała ona ponad tydzień i 1 dzień...Czemu tak długo?? Czemu nie 3 dni jak piszą w książkach?? I co zależy od długości trwania miesiąćzki? Proszę o odpwiedz!!
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 22 Gru, 2004 18:44
A w mojej książece always pisze,ze miesiaczka moze trwac ile chce to zalezy od różnych rzeczy,a te 3 dni jak oni napisali to chyba przecietne długosc u wiekszosci dziewczat..
To,ze Twoja była dłuzsza,nic nie znaczy,kazda z Nas jest inna i u kazdej inaczej to przebiega..!
A co zalezy od długosci trwania okresu?Niewiem.Chyba nic
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 22 Gru, 2004 19:46
Wydaje mi się, że od tego zależy ilość błony macicy która się złuszcza -> to ona wypływa podczas miesiączki. Ale pewna nie jestem. Czyli nie mamy na to wpływu.
Pierwsze miesiączki mogą być nardzo długie, co nie oznacza, że w przyszłości nie będziesz miała tych 3 - dniowych. Moja mama miała przez całę życie od 5 - 8 dni [od 8 klasy podstawówki] i żyje, przyzwyczaiła się.
Nie ma co rozpaczać, nic nie zmienisz, dużo dziewczyn ma pierwdsze takie długie, a potem normalne.
Od długosci moze czasem zalezec wysilek fizyczny jaki wykonujesz, bo przy cwiczeniach okres sie troche nasila wiec moze sie troche dluzej ciagnąć. Mysle ze zalezec moze rowniez stres.
Moj okres trwa 5-7 dni, na poczatku mialam wlasnie te 3 dni ale z czasem mi sie troche wydłuzyl
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 23 Gru, 2004 20:51
Nie musisz wierzyć we wszystko,co pisze w książkach...Pierwsze miesiączki są przeważnie albo b.długie,albo b.krótkie...Moja koleżanka ma 2 tygodnie,wiec nie narzekaj Poza tym średnia to 5 dni a nie 3,wiem że się czepiam Ale nie przejmuj się masz jeszcze duuużo czasu,niedługo powinno Ci się wszystko "uformować" i w końcu się przyzwyczaisz,zobaczysz.
Mróweczka
Przyzwyczaić się musi, bo innego wyjścia nie ma. Uciążliwe może być to, gdy przez cały czas masz obfity. Ale tak ni jest, bo sa to zazwyczaj tylko 3-4 pierwsze dni...