Wysłany: Wto 11 Sty, 2005 09:58 jak możesz to wejdź
cześć,słuchajcie w zeszłym roku <był to lipiec,wakacje> dostałam pierwszy okres który trwał zaledwie 3 dni,po 3 dniach nie było już po nim śladu.I właśnie to był tylko jeden okres bo później już drugiego nie miałam mineło prawie 6 miesięcy a ja jeszcze nie dostałam 2,mama każe mi iśc do ginekologa a mnie to peszy,nie wiem co mam zrobić czy jak pójde do niego to co on mi bedzie robił??i dlaczego nie mam okresu????
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 11 Sty, 2005 10:02
niewiem czemu go ie masz ale idź lepiej do ginekologa.A jestes pewna ze to byl okres?PS.Ginekolog bedzie chyba Cie badal przez tyłek bo tylko niedziewice bada przez genitalia a pierwsza wizyta nie moze byc bolesna.A na poczatku okres jest nielegualny,chyba ze sie zabardzo stresujesz albo masz anoreksje..
DOPISEK:Coś mi tu nie gra.15-latka napisała identyczny temat http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?p=68367&highlight=#68367 i ty jej tam odpowiedzialas.
Ostatnio zmieniony przez kuina1418 dnia Wto 11 Sty, 2005 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Zdarzją się długie przerwy między okresami, ale lepiej zgłoś się do ginekologa. Napewno nie jest tam tak strasznie
pozdrawiam!!
_________________ zazulita
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 11 Sty, 2005 13:53
jak sama napisałaś nie bój żaby
ale tak na serio to to normalne a może to nie był okres tylko młodzieńcze zakrze-cośtam? [nigdy nie pamiętam co to jest ale ktoś ci powie o co chodzi]
To normalne, ze po pierwszym okresie u nastolatek moze wystapic dluga przerwa, wiec nie stresuj sie (mialam identyczny problrm i zyje, w koncu wszystko sie ustabilizuje). Mysle, ze wizyta u ginekologa nie jest w tym przypadku potrzebna. Ale przezorny zawsze ubezpieczony. Jesli wiec odczuwasz taka potrzebe wybierz sie do ginekologa, tez mialam za pierwszym razem obawy. Nie masz co sie bac, moja rada jest taka abys na oswojenie( jezeli pozwala ci na to budzet), wybrala sie do prywatnego. Zawsze maja inne podejscie i przed badaniem potrafia zupelnie rozluznic. Idz do kobiety, prywatni zazwyczaj sa tez delikatniejsi. Z racji tego, ze jestes pewnie dziewica ginekolog zbada Cie przez odbyt. Ale nie masz sie co martwic, ja nawet nic nie poczulam. I nie krepuj sie dla ginekologow to chleb powszedni. A wlasne Cialo i jego niedomagania nie powinny Cie zenowac. takze bierz sie w garsc i nic sie nie martw
Gabra,sluchaj ja mam identyczny problem jak moja przyjaciólka Agnieszka , i ona mnie poprosiła,a ta 15-latka to własnie Agniesia!!!!!i napisałam jej tak żeby sie nie martwiła bo niechcialam zeby odbiło sie to na jej zdrowiu bo ona ma taką dziwną chorobe nie pamietam tylko jak sie nazywa,i poprostu tak jej napisałam a anorekcji to nie mam.papa i dzieki wam za pomoc