Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 18:04 Jak namówić mame ??
No więc tak .... chciałabym sie golić na nogach bo mam strasznie długie włoski no i ... prawie moje wszyskie koleżanki sie golą !!! A moja mama mówi że mam ładne nogi i że za rok będę mogła !!! Ale najgorsze jest to że to widać np. na WF itd.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 18:13
Matki zwylke są przeciwne. Jeśli ci zależy i masz wlasne fundusze to nie mów jej nic i kup sobie sama jakiś produkt do golenia nóg. Zależy co ci odpowiada. Ja tak zrobiłam. Golę nogi pół roku, a mama jeszcze się nie domyśliła. To jest taka mała tajemnica moja i mojej siostry
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
własnie tak jak mówi ona89 kup sobie cos do deplicaji,począwszy od maszynek po plastry ale oczywiscie to kosztuje np wosk ale wosku nie polecam bo strasznie boli (chodź sama nie urzywałam ale wiem ze z opodwiadan podobno bardzo boli) twoja mama nie moze ci zabronic tego typu zabiegu bo przecież nie mozna wygladać jak małpa no nie??wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi a ty nie masz zamiaru byc od nich gorsza i do tego jeszcze czuc sie skrempowana na wf-ie naprawde radze ci te wloski ogolic bo ja tez wygladałam jak małapa a jak jeszcze ubrałam te cieniutke rajstopki to te włosi wychodziły poza te rajtopy a to bardzo bolało nie wspomnącjuż o wyglądzie
wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi
W moim przypadku gdybym takie coś któremuś z rodziców powiedział reakcja byłaby taka (oczywiście nie chodzi o golenie nóg tylko ogólnie gdybym użył terminu "wszyscy"):
- "Nie obchodzą mnie wszyscy"
- "Wszyscy to nie Ty"
- ""Gdyby wszyscy skoczyli z mostu to Ty też skoczyłbyś?"
Więc osobiście odradzam stosowania tego rodzaju argumentu.
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 22:06
Eurynomos napisał/a:
kuina1418 napisał/a:
wytłumacz mamie ze twoje wszystkie kolezanki golą sobie nogi
W moim przypadku gdybym takie coś któremuś z rodziców powiedział reakcja byłaby taka (oczywiście nie chodzi o golenie nóg tylko ogólnie gdybym użył terminu "wszyscy"):
- "Nie obchodzą mnie wszyscy"
- "Wszyscy to nie Ty"
- ""Gdyby wszyscy skoczyli z mostu to Ty też skoczyłbyś?"
Więc osobiście odradzam stosowania tego rodzaju argumentu.
To samo co u mnie ... radze poprostu bez wiedzy rodziców i już
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 22:45
jesteś pewna że musisz je golić?
zwłąszcza zimą jak nosisz dlugie spodnie?
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 22:51
kradziejka napisał/a:
Dziewczyna po prostu czuje się niezręcznie na w-fie, a na nim z pewnością nie można być w długich spodniach, więc pora roku nie ma z tym żadnego związku
_________________ ...
...
Wysłany: Sro 12 Sty, 2005 22:52
w tym wieku nie ma jeszcze strasznie dużo silnych włosów i zapewne wyglądają normalnie nie wiem czy to wpływa jakoś na organizm ale zawsze kiedy można mieć i nie mieć lepiej mieć
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 14:51
No właśnie najgorszy jest WF, chodze ieszcze na judo a spodnie sie podwijają i wogle No to może dziwne ale mam nicałe 12 lat ale nogi bardzo owłosione Bozia tak dała
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 15:15
Ona89 napisał/a:
kradziejka napisał/a:
Dziewczyna po prostu czuje się niezręcznie na w-fie, a na nim z pewnością nie można być w długich spodniach, więc pora roku nie ma z tym żadnego związku
A dresy, to co ?
Wiesz, ja goliłam rok i mama nie zakapowała, że golę. Mimo, że używałam jej maszynki. Moja skromna rada - poczekaj jeszcze. Jak goliłam to myslałam, że wyzbyłam się wyglądu małpy. A teraz są poprostu CZARNE.
No więc, jak już wyposażysz się w sprzęt, pokaż go mamie. Nie zabierze Ci, bo to Twoje pieniądze. Może być przeciwna, ale gdy wybiegniesz uha-ha-na z łazienki poprostu zrozumie to.
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 16:01
boszzzzz umrzesz jak nóg nie ogolisz?
brak tlenu - włosy na nogach - nagła śmierć?
chyba da sie przeżyć bo większość kobiet żyje z włosami na nogach
swoją drogą jesteś jeszcze praktycznie dzieckiem więc nie próbuj na siłę wyglądać jak dorosła
a i dzięki gdzieś tam pojawił się cytat "wyzbyłam się wyglądu małpy"
więc chociażby ja wyglądam jak małpa??? ile sie można dowiedzieć:/
A mnie to trochę dziwi, że o takie rzeczy pytacie sie mamy, przecież to indywidualna sprawa czy chce się golić nogi - przecież to twoje nogi nie mamy. Ja jak zaczęłam golić nogi to nikogo się o zdanie nie pytałam, bo po co MOje nogi, moja sprawa i tyle. A tobię radze kupić sobie maszynkę lub piankę/krem.
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 17:37
dorota93 napisał/a:
kradziejka napisał/a:
brak tlenu - włosy na nogach - nagła śmierć?
Kradziejka o co Ci z tym biega ???
Kradziejka chciała ci uświadomić, że od włosów na nogach nikt nie umiera, więc nie musowo ich golić. Czyli jak będziesz miała włosy na nogach, to nie znaczy, że nie będą one dopuszczać powietrza do skóry i że od tego umrzesz. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.
_________________ ...
...
moja mama mi mowi ze włosy na nogach sie powinno w wieku 20 lat golić. o.O. Ja całe szczescie mam jasne włosy, więc nie jest tak zle, ale współczuje tym osobom co mają czarne.
BTW. ja tez sie wstydze,bo codziennie na treningi chodze,a wtedy w krotkich spodniach musze cwiczyc.
ale wiecie co? Zwisa mi to, co o mnie mysla inni ;P+_+