Sorry ale nie jestes na to zbyt mloda???O ile sie nie myle 5 klasa szkoly podstawowej i 11 lat.Jak chcesz to gol nogi w tajemnicy przed mamą.Ja pierwszys raz ogolilam nogi w wakacje a raczej krotko po wakacjach i potem jak wloski mi odrosly doszlam do wniosku ze niepotrzebnie je golilam.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 17:57
wiek tu nei ma nic do rzeczy, jesli faktycznie wlosy sa geste i przez to czujesz sie niekomfortowo - porozmawiaj, albo zrob co uwazasz za sluszne - jezeli ma to CI sopedzac sen z powiek zakup spzret, przeciez mama nie wchodzi raczej z Toba do lazienki i ogol.
To, ze kolezanki gola akurat zadnym argumentem nie jest, no ale jak wyzej - lepiej czuc sie swodnie niz lazic z mocherem na nogach.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 19:32
kradziejka napisał/a:
a i dzięki gdzieś tam pojawił się cytat "wyzbyłam się wyglądu małpy"
więc chociażby ja wyglądam jak małpa??? ile sie można dowiedzieć:/
Ah, chyba każdy może mieć własne zdanie, czyż nie? Poza tym nie pisało tam nic o kradziejce, jak się nie mylę. A ja istotnie wyglądałam jak małpa. Jasna cera, bialutkie ręce, jaśniutkie włosy i gąszcz na nogach. No weź przestań...
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 15:26
jak nie masz tlenu to umierasz tak?
a na to wygląda ze jak masz włosy na nogach to też umierasz jakbyś nie miała tlenu:/
te małpy to tak same z siebie nosz racje masz oczywiście
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 16:25
kradziejka napisał/a:
jak nie masz tlenu to umierasz tak?
a na to wygląda ze jak masz włosy na nogach to też umierasz jakbyś nie miała tlenu:/
te małpy to tak same z siebie nosz racje masz oczywiście
1. nie, niwe umrę, ale lepiej wyglądam z ogolonymi bialutkimi nogami
2. małpy. miałam włosy brązowe, GĘSTE, a nogi białe. wyglądałam jak stary bujnie owłosiony facet. Megaśnie się wstydziłam więc zgoliłam.
Do Twoich nóg nic nie mam, możesz mieć włosy, przecież ani nie namawiam do golenia, tylko mówię, jak było w moim przypadku. Jeśli nie chcez golić, nie gól. chcesz golić, gól. To Twoja sprawa i ja naprawdę nic do niej nie mam :/ Tylko denerwuje mnie, że miałaś w pewnym sensie pretensje tą małpę, jakby to było zaadresowane do Ciebie, podczas, gdy nie było, bo pisałam o sobie. Ehhh...
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 19:17
dobra raz jest małpa raz stary facet nieważne zresztą
ja tego nie odebrałam jako osobistej uwagi tylko jako stwierdzenie :kobiety z owłosionymi nogami wyglądają jak małpy, ja nie chce tak wyglądać więc zgoliłam" a że pasuje do nazwy kobiety to troszke sie dziwnie poczułam
Dobry Wieczór
Powiedz mamie po prostu: "Mamo, powinnam już chyba golić nogi. Zobacz (pokażesz jej wtedy nogi). Część koleżanek już goli włoski na nogach a ja nie. A poza tym to wstydzę się ćwiczyć na W-Fie."
Ale najpierw zastanów się, czy nie wyolbrzymiasz sprawy.
Spójrz na swoje nogi i zdecyduj czy naprawdę jest potrzeba.
Czasami jesli wmówisz sobie, że masz za długie włoski to Ci się tak wydaje. Jeśli mama się nie zgodzi to znaczy, że naprawdę nie ma takiej potrzeby.
3m się cieplutko.
Pozdrawiam Asiula1994
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 20:02
Bo ja osobiście wyglądałam jak małpa tudzież stary facet.
I naprawdę nie mam nic przeciwko włosom na nogach kobiet, bo jak ich nie widać i ogólnie kobiety są zadbane, to to bardzo ładnie wygląda przecież... I to nie była uwaga ogólna do kobiet, tylko do mojej osoby.
Małpa? Facet? No a wyboraź sobie 12-letnią dziewczynkę, prawie albinoskę z ciemnymi, brązowymi kłakami na nogach jak stary facet (no dobra, mój tata) albo jak małpa. Straszny widok. Przynajmniej dla mnie. I to był powód tego, że zgoliłam i tego "wyzbycia się wyglądu małpy".
Olej zdanie innych wazne zebys sama czuła sie dobrze!Ja gole nogi tylko w lato w zimie nie bo im czesciej golisz wloski tym szybciej rosna=] zreszta masz dopiero 12 lat ja mam 15 lat i dopiero w wakacje zaczelam golic nogi.Nie spiesz sie z goleniem nog bo im wczesniej zaczniesz tym pozniej bedziesz miala gorzej...=]przynajmniej ja tak uwazam