| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Po czym poznać przyjaźń, przyjaciela???
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 01 Sty, 2005 16:15   

Dodam jeszcze, że dla mnie przyjaźń istnieje tylko na zasadzie -> ja mówię, ty słuchasz; ty mówisz, ja słucham <- a coraz częściej przyjaźń to jest Guru i Poddana. Guru mówi, poddana słucha. Poddana mówi, Guru ma pretensje... Neutral
Przejdź na dół
niunia2609 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 01 Sty, 2005 20:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czy twoim zdanie przyjaźń polega na słuchaniu i mowieniu??? nic wiecej sie nie liczy w przyjaźni??? a jesli i jedna i druga osoba potrafi i słuchc i mowic, ale nie zawsze ma czas zeby to zrobić( mam na myśli rozmowe) to co wtedy??? kiedy sie tego potrzebuje, a ta osoba niema czasu lub nie przyjedzie na umowione sotkanie!!! czy to w jakiś sposob moze być przyjaźń??

Numer Gadu-Gadu
1857265
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sob 01 Sty, 2005 20:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabrielen napisał/a:
Dodam jeszcze, że dla mnie przyjaźń istnieje tylko na zasadzie -> ja mówię, ty słuchasz; ty mówisz, ja słucham <- a coraz częściej przyjaźń to jest Guru i Poddana. Guru mówi, poddana słucha. Poddana mówi, Guru ma pretensje... Neutral

Gabrielen Smile ... niestety niektórym sie tak wydaje tzn na siłe utrzymują taką Hym ... "toksyczną" przyjaźń

A tak anprawde w takim przypadku o przyjazni według mnie nie ma mowy

A co do tematu to że ktoś jest przyjacielem lub nie to podobnie jak z miłością ... to sie poprostu czuje ... te zrozumienie tą więż itd itd Wink

Ostatnio zmieniony przez Kinga dnia Nie 02 Sty, 2005 18:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 02 Sty, 2005 14:47   

niunia2609 napisał/a:
czy twoim zdanie przyjaźń polega na słuchaniu i mowieniu??? nic wiecej sie nie liczy w przyjaźni??? a jesli i jedna i druga osoba potrafi i słuchc i mowic, ale nie zawsze ma czas zeby to zrobić( mam na myśli rozmowe) to co wtedy??? kiedy sie tego potrzebuje, a ta osoba niema czasu lub nie przyjedzie na umowione sotkanie!!! czy to w jakiś sposob moze być przyjaźń??

Dla mnie przyjaciel ma zawsze czas. Ja dla przyjaciela również.
Jezu nie rozumiesz tego zdania? Chyba nie.
Często są przyjaźnie "Guru mówi, poddana słucha. Poddana mówi, Guru ma pretensje... " gdzie nie ma przyjaźni, albo jest ona udawana.

"nic wiecej sie nie liczy w przyjaźni???" - liczy się dużo rzeczy, ale nie klasyfikuję ich po kolei. Liczy się szczerość, oddanie, dotrzymanie tajemnicy itd. Dużo rzeczy.

"kiedy sie tego potrzebuje, a ta osoba niema czasu lub nie przyjedzie na umowione sotkanie!!! " -> to nie jest wtedy mój przyjaciel.

Przyjaźń to sprawa indywidualna. Ty podchodzisz do tego inaczej, ja inaczej, Kinga inaczej, ktoś tam inaczej. Jeśli potrzebuję w przyjaźni rozmowy- to jest oina najważniejsza. Szczerości - jest ono najważniesze.

PS. Kinga - Gaba Razz
Powrót do góry
sloneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 06 Sty, 2005 15:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no jesli bylo wazne a ona nie uzasadnila dlaczego nie przyjechala to chyba jest powod zeby byc na nia zlym:] chyba ze podala jakis wazny powod ze nie mogla bo "cos tam cos tam" i uznasz ze to faktycznie bylo wazniejsze niz wasze pogaduszki...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 19:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pomyślałam soebie w ten sposob!!!
Skoro sie nie odezwe to moze zacznei sie zastanawiać czemu sie nie odzywam i wogole że zła jestem!!! i faktycznie tak zrobiłam!! nie odzywałąm sie nie pisałem, nie dzwoniłam!!! nie zapytałam czemu nie przyjechała!!! ale i ona sie nie odezwała!! no życzenia wysłala!!!w szkole tez zachowywała sie jakby nigdy nic!!! nie weim co mam robić zeby wkoncu zrozumiała ze tak niemozna, ze to normalen jak odwoływuje sie spotkania!!! bo tak myśli!!! Chciałabym zeby zrozumiała ze zle zroiłai że mi to nie było obojetne czy przyjedzie czynie!!! co robic??

Numer Gadu-Gadu
1857265
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:15   

Hm... co robić? Dorwij ją i szczerze z nią porozmawiaj. Wytłumacz jej, że zrobiło Ci się przyrko, że ten zaplanowany czas legł w gruzach i cały dzień miałaś popsuty... Poprostu szczerze z nią o tym porozmawiaj. Ale nie nachalnie i nie chamsko, bo wtedy można doprowadzić od kłótni. Spokojnie i miło. Smile Jak podczas każden innej rozmowy, np. o chłopakach. biggrin Wink
Powrót do góry
Robal Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po mojemu przyjaźń to zdolność do pomagania sobie nawzajem, zdolności do dawania siebie i od siebie, gdy przyjaciel jest w potrzebie ale i zdolności do przyjęcia od przyjaciela pomocy a nie unoszenia się dumą, gdy my mamy kłopoty. I jest to również zdolnośc do tolerowania swoich wad ale równiez i do rozmawiania o tych wadach. Jak mi przyjaciel powie, że żestem niepunktualny albo np za czesto bez powodu wybucham, to nie staram się mu wmawiać, że nie ma racji skoro wiem, że ma, tylko prubuje się zmienić, ale on dla odmiany przyjmuje te moje wady bez nadmiernego brania ich do siebie. I może mi dosadnie wypominać rzeczy, których nie wypada mówić komuś innemu (typu:stary-zapasłeś się makabrycznie. Weź się za siebie. od jutra biegamy). Najważniejsze jest zaufanie. Nawet jak mnie dobry kumpel skrytykuje to wiem, że to jest w dobrej wierze a nie na zasadzie dowalania mi.
No i jeszcze jedno- prawdziwy przyjaciel wie, że nie jest ideałem, że ma też swoje wady, oraz że nie jest małżonek którego trzeba ze soba wszędzie brać albo jest na każde zawołanie. Wiadomo, że czasem można mieć kłopoty ale przyjaciel nie zawsze może pomóc bo ma swoje życie. W takich wypadkach może się okazać, że my mu jesteśmy bardziej potrzebni niż on nam i to też trzeba uwzględnić. I zawsze trzeba pamiętać, że przyjaźń to też czasem przemilczenie swojego problemu by przyjaciel mógł np iśc na wspaniałą imprezę ze swoją przyjaciółką a nie psuć sobie wspaniale zaplanowanego wieczoru naszymi kłopotami. Bo to, że nam mama nie daje na nowe buty bo mamy 10 par w szafie (no mi już od dawna nie daje), nie jest powodem by przyjaciel nie mógł spędzić popołudnia na spacerze ze swoją dziewczyną a wysłuchiwał żali jaka to mama jest wredna i zła. Jak zwykle się rozpisuje Embarassed
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5301654
Inversja Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 22:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Prawdziwa przyjaŸń dlamnie ujawnia się wtedy gdy zwierzasz się przyjaciółce przyjacielowi a on cie słucha.
Ja miałem kiedyœ przyjaciela ale œię na nim zawiodłem i teraz już nie wierzę w przyjaŸń.
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 21:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mojej przyjaciółce moge powiedziec wszystko, ona mowi mi wszystko, mowi mi rzeczy o ktorych nikt inny nie wie, albo wiedza tylko najblizesz osoby!!! Tylko ona nie ma czasu dla mnie bardzo często, własciwie to jest iwelkie wydarzenie jak sie mozemy spotkac i pogadac tylko we dwie!!!a bardzo czesto jest to dla mnie wazne!!! Czy z tego powodu moza uwazac ze ona mnie olewa czy ma mnie w d.........???? Ufamy sobie staramy sie byc szczere w stosunku do siebie!!! czy to juz jest przyjaźń??? z mojej strony to jest przyjaźń, jest mi bardzo bliska i zaley mi na niej!!! ale czy jej też?? jak myslicie!!! SadSadSad

Numer Gadu-Gadu
1857265
Anadriel Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 14 Sty, 2005 21:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To czy ktoś jest naszym przyjacielem, po porstu się czuję.... z czasem nie potrafisz z nikim innym gadać o właśnie TYCH sprawach, tych które znaczą dla CIebie narazie tyle co życie. To człowiek, który wie co i kiedy zrobisz, co czujesz... wyjmuje Ci słowa z ust, kiedy potrzebujesz Go zawsze jest w stanie CI pomóc.... to się czuje... Kwiat

Numer Gadu-Gadu
5297084
KoT
Gość
PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 07:18   

Dobry.
Sama sobie musisz na to pytanie odpowiedzieć. To, że rzadziej się spotykacie wcale nie znaczy, że ma Cię w d**ie, tylko, że ma zwyczajnie mało czasu, napięty plan tygodnia czy coś w tym rodzaju. No i raczej nie pytaj się nas, którzy waszych relacji nie znamy, a tak skąpy ich opis (do tego subiektywny) nie zda ich na pewno. Jeżeli czujesz, jesteście.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 15:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja czuje, ale czy ona czuje to samo co ja??? o to mi głownie chodzi!!! Martwie sie tym i zadreczam, czy ona tak samo jak ja uwaza mnie za przyjaciólke!!! nie mam sie tego jak dowiedzieć, bo przeciesz nie zapytam!!!

Numer Gadu-Gadu
1857265
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 16 Sty, 2005 06:44   

Witam.
Hmmm...Gdybyś się zdobyła na odwagę, mogłabyś o to zapytać. Z drugiej strony, skoro się naprawdę dobrze dogadujecie, zwierzacie i tak dalej, to właściwie...Sama chyba możesz sobie na to odpowiedzieć. Rozumiem, że potrzebujesz takiej świadomości, ale...My Ci nie powiemy, wg mnie nie jesteśmy w stanie, bo nie wiemy co myśli i czuje Twoja...przyjaciółka.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Nacia Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 16 Sty, 2005 21:50   odp. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przyjaciel to:
-osoba ktura cię lubi
-osoba ktura ci moze zaufać (i odwronie)
-osoba z krtórą się nie kłucisz
Osoba która cię kocha;
osoba która darzy cię sympatia
osoba która wciaż cchce być stoba.
osoba której bardzo i to bardzo możesz bardzo zaufać

Tak mi sie wydaje. Powodzenia.
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu