Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:12 artykuł Urbana - tej nadetej swini
Oto artykuł który znalazł sie dosyc dawno .. ale znalazł w tygodniku NIE :
"Kochany staruszku! Połóż się do łóżka. Przykryj kołderką. Poczytaj sobie Katarzynę Grocholę albo jakiś lekki kryminał. Poćpaj kawiorku, pocmoktaj melbę, mniam, mniam. Puść se na wideo "Dzień świra" – uśmiejesz się zacnie. Podłub sobie w nosie albo między palcami u nóg, co tam lubisz. Trochę drzemki, potem kaku. Nie rób z siebie widowiska zgrozy. Trochę miłosierdzia dla osoby ludzkiej nazwiskiem Wojtyła. I dla ubogich narodów wydających straszną forsę na seanse dręczenia papieża-starca. Przejazd papamobile jest dla finansów państwa jak powódź, trzęsienie ziemi, wojna lokalna, nalot szarańczy lub US Force.
Wyrzuć te starcze środki dopingowe, którymi Cię szpikują jak byczków hodowanych na olimpiadę, żebyś mógł przez godzinę ruszać nogą i mniej trząść ręką. Trują Cię przecież okrutnie i jesteś po tym podwójny
kapeć. Nie rób widowiska z ludzkiej agonii, powściągnij więc chętkę, żeby paść na stanowisku. Choruj z godnością, gasnący starcze, albo kończ waść, wstydu oszczędź.
Seriale telewizyjne typu horror robi się dziś używając robotów, tricków, elektroniki, skanerów i kaskaderów. Żeby zmontować spektakl grozy, nie trzeba męczeństwa gwiazdora, udręki jego dworu, reżyserów i widzów. Karolu Wojtyło! Twój anioł stróż w poczuciu bezradności już dawno w łeb sobie palnął".
Jest to o Papiezu.. kiedy o tym usłyszała myslalam temu prosiakowi (Urbanowi) wydłubie jego swinskie oczy... rozumiem kazdy ma swoje poglady ... ale powinni go za to skazac i napewno jest winny na co wskazuje prawo w konstytucji!
Co Wy o tym sądzicie?
ABC Gość
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:25
Jakaś głupia świnia i cham. Ot co Przecież ja bym za taki artykuł na publiczną chłostę dziada skazała!
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:26
Rotfl
Swoją drogą bardzo ciekawie i barwnie to napisał, jestem pod duzym wrażeniem.
Ciekawi mnie natomiast jedno, jaki miał do tego powód... Sądzę że brakuje mu popularności i skandali a takie słowa do jakby nie patrzeć głowy państwa są nie na miejscu i raczej napewno dostanie za zniewagęjakąś karę.
rotfl... Prosze panstwa ! Mamy tu wspanialy przyklad polskiego fanatyzmu i czci dla papieza... chryste panie ! co wy w nim widzicie? Schorowany dziadek i przywodca religijny. Tylko ! Siewca Pokoju powiecie lub zazucicie innym majestatycznym tytulem... A co on takiego zrobil? Powiedzial z tej swojej ambony lub przez megafon z papa mobile "Kochajcie sie !!!" lub cos w tym stylu -.-. Jest zdecydowanie wiele ludzi ktorzy wiecej zrobili.
A zreszta czemu niby mieliby zamknac Urbanskiego? Za wlasne zdanie?
rotfl & lol tyle powiem. Do papieza sam nic nie mam ot taki przywodca religijny. Ale niecierpie natomiast polskiej czci dla niego... jakby papiez byl gejem albo czarnuchem to polacy pewnie wyrzekli by sie wiary katolickiej. Nie rozumiem tej czci nie lubie nie chce rozumiec. Chore i tyle. A Urbanski zeczywiscie fajnie i humorystycznie to napisal - respect. A papiez zeczywiscie schorowany i na sterydach.
Artykul sam jest dosc stary
Pozdrawiam.
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:55
Mimo wszystko jest obrazliwy i skierowany do głowy państwa watykan
btw. nie ma się tu czym, bulwersować
moim zdaniem napisane za ostro..zdecydowanie
natomista podobnie jak pulkownik - milosc polakow do papy jest na garnicy zbiorowej paranoii - skor go tak kochaja to czemu majac swiadomosc ze to chory i stary czlowiek stoja o godzinie 24 pod jego oknem i dra morde 'papa, papa, papa' (to bylo podczas pielgrzymki do polski jakos 5 lat temu) - czemu tak sie oburzaja na bardzo mocne slowa a sami nie szanuja wieku tego czlowieka?
urban byc moze szulak rozglosu i jakis tam zdobyl - szkoda ze nie czyms innym tylko chamstwem (kazdy by byl chyba lekko oburzony gdyby przeczytal cos takie o sobie)
Na temat tej paranoi polakow jest fajna sztuka - Narty Papieza czy jakos tak. Co prawda sam niestety nie widzialem ale slyszalem sporo dobrego :]Mianowicie opowiada ona o tym ze papiez podobno ma przyjechac sobie poszusowac na nartach do pewnej miejscowosci w gorach w polsce. Co sie dzieje latwo sobie wyobrazic
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
nom napisane za ostro, ale urban juz z tego slynie, ze ma wszytsko w dupie i sie nie opierdala.
a co do calej reszty jak frigg i plk
po za tym pisanie - tlusta swinia, wydlubie swinskie oczy etc, zym ze sie rozni od tego co urban napisal tez obraza, tez czlowieka..
a i jeszce, prawo akurat daje cos takiego jak wolnosc slowa i dopuki papa sam by urbana nie zaskarzyl to co komu innemu do tego...
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 23:16
nidhogg obraza tak dla takiego debila jak dla mnie sie przydała No wiecie tz sie zgadzam co do tego z fanatykami... ale mnie to oburzyło... poprostu nie to ze jestem taka ze jakby przyjechal od razu do niego ale dlatego ze jestem wierzaca mam przekonania co do Papieża i to mnie bulwersuje!
Pierwsza zasada: kiedy cos cytujesz to podajesz zrodlo.
jezeli dobrze kojarze artykuly [ostatnie 3 numery 'nie' sobie odpuscilem z braku czasu, moze byc to w ktoryms nowym] to jest to wycinek z felietonu z 2002 roku, na ktory ostatnio oburzeniem zareagowaly PiSuary i LPRowcy. Urban, jak kazdy inny obywatel tego kraju, ma prawo wyrazic swoje zdanie. Co wiecej - uwazam ze ma racje. Po co ciagac schorowanego starca po calym swiecie? Ten czlowiek sie ledwo skory trzyma, najwyzszy czas na kominek, kakao i cieple kapcie. A teraz czekam az chrzescijanie wydlubia mi oczy zgodnie z zasada milosci dla bliznich :P
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
ABC Gość
Wysłany: Sro 19 Sty, 2005 09:39
Pulkownik Nikt napisał/a:
rotfl... Prosze panstwa ! Mamy tu wspanialy przyklad polskiego fanatyzmu i czci dla papieza... chryste panie ! co wy w nim widzicie? Schorowany dziadek i przywodca religijny. Tylko ! Siewca Pokoju powiecie lub zazucicie innym majestatycznym tytulem... A co on takiego zrobil? Powiedzial z tej swojej ambony lub przez megafon z papa mobile "Kochajcie sie !!!" lub cos w tym stylu -.-. Jest zdecydowanie wiele ludzi ktorzy wiecej zrobili.
A zreszta czemu niby mieliby zamknac Urbanskiego? Za wlasne zdanie?
rotfl & lol tyle powiem. Do papieza sam nic nie mam ot taki przywodca religijny. Ale niecierpie natomiast polskiej czci dla niego... jakby papiez byl gejem albo czarnuchem to polacy pewnie wyrzekli by sie wiary katolickiej. Nie rozumiem tej czci nie lubie nie chce rozumiec. Chore i tyle. A Urbanski zeczywiscie fajnie i humorystycznie to napisal - respect. A papiez zeczywiscie schorowany i na sterydach.
Artykul sam jest dosc stary
Pozdrawiam.
Panie Wojciechu, a do kościoła mamusia co niedzielę każe biegać, nieprawdaż? Skoro tak cię denerwuje głowa kościoła katolickiego, to najlepiej zostań ateistą. Albo zmień religię.
A co do papieża czarnucha - po naszym Karolu, ma być właśnie papież murzynek.
artykuł hm... mnie on troche zdenerwował samą formą zwracania się tak do jakiejkolwiek osoby, nie akurat do papierza ale to nie wazne. Sama zgodze się z panem Altruistą, po co ciągać schorowanego starego człowieka po całym świecie?
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
ABC Gość
Wysłany: Sro 19 Sty, 2005 10:52
Ateistą, hah! A rodzice o tym wiedzą?
O ile wiem, to dziecko do 18 roku życia nie może podejmować decyzji. I tak, założę się, że pan Wojtuś dotrwa do bierzmowania.
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Sty, 2005 11:44
ABC napisał/a:
Ateistą, hah! A rodzice o tym wiedzą?
O ile wiem, to dziecko do 18 roku życia nie może podejmować decyzji. I tak, założę się, że pan Wojtuś dotrwa do bierzmowania.
No lol a skąd masz takie trafne informacje? Ja do kościoła nie chodzę, wszyscy o tym wiedzą i nikt się nie czepia, bo i czego.
Ateistą, hah! A rodzice o tym wiedzą? :P
a mi sie wydawalo ze od 16 roku zycia mlodziez staje sie czesciowa osoba prawna, ktora moze podjemowac wlasne decyzje.
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem