Polecam Ci krem z silikonem. Nawilża natychmiastowo i długo się trzyma (po wsiąknięciu).
Niestety z racji tej, że teraz mi się skończył, to po każdym myciu (np. po wyjściu z wc) rąk, wycieram i smarfuję (tudzież nawilżam) kremem Nivea. W okresie zimowym sucha skróra rąk występuje często. Noś grube rękawiczki.
Femme Fatale Gość
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005 19:08
Możesz też moczyć ręce w ciepłej oliwie. To napewno bardzo Ci je nawilży.
Mocz rece w cytrynie to napewno pomoze.jak mchcesz jakis fajny niedrogi krem do rak to polecam ci z ROSSMaN RÓŻANY ma zajefajny zapach i rece sa nawilzone.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005 20:09
Ja polecam krem z lecytyną. Posiadam Lecitin, może dziwnie pachnie, ale pomaga, mojaja mama dostaje go w pracy, bo pracuje w labolatorium chemicznym. Sama go używam w zimie, bo moje ręce wyglądają upiornie i są strasznie suche.
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005 21:00
Ja polecam :
KREM DO RĄK GLICERYNOWO-CYTRYNOWY z dodatkiem silikonu
Jest bardzo dobry moi rodzice i czasem ja go używamy
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005 22:18
Yes,w zimie musisz nosic rekawiczki ^^
Bo jak nie,to łapy ci sie odmrożą i jeżeli bedzie odmrożenie III stopnia to czeka cie anputacja dłoni =] (robia sie bąble [troszki fioletowe heh]) mojemu taCIE odmroziło sie ucho i przez kilka lat go szczypalo i bolało i po paru latach doszło do siebie..
Oki,to moze offtopek ale radze ci smarowac kremem z firmy TOŁPA (są za*****e) i garnier do rąk zniszczonych (pomaranczowy) moze byc tez jakies zawierające cos z cytryną i wit. e
Och, dzięki Macie b. zróżnicowane zdania. Czyli tak: Nivea (dobry kremik), Tołpa (pierwsze słyszę, ale zobaczę, będzie w rosmanie?), Rossman różany (kiedyś miałam - niezbyt dobry), Garnier pomarańczowy do skóry zniszczonej. Ew. jakiś z lecytyną lub gliceryną.
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Rękawiczki noszę, tylko po umyciu rąk tak mi ta skóra wysycha i to niezależnie od pory roku
Ja tez po umyciu mam skórę bardzo suchą, ale codzinnie wiczorem smaruję je jakims kremem do rąk (obojetnie jakiej firmy). Trzeba tylko pamietać, żeby robić to regularnie!!
_________________ zazulita
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 26 Sty, 2005 13:16
Wystarczy zwyczajny krem Nivea, albo coś w tym rodzaju. Ja tam się i tak nie smaruję mazidłami i nie mam suchej skóry. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 26 Sty, 2005 15:01
krem Cztery Pory Roku i delikatniejsze mydło
[sorry]
Ostatnio zmieniony przez zazulita dnia Sro 26 Sty, 2005 16:06, w całości zmieniany 1 raz