Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 14:32 The Sims 2 sie zacina!!! :(
Mam problemik z gra The sims 2... Wiem że były juz zakładane temety o tej grze ale tego o co chce zapytac nie było... No więc zainstalowałam sobie gierke the sims 2 miałam małe problemiki (mam pirata orginał za drogi ) no ale zainstalowało mi sie i chodziło... I moja siorka zaczeła grac i pod koniec tworzenia rodziny zacieło jej sie i tak trzy razy... Nie wiem dalczego bo koputer spełnia wymagania gry ... Cy to dlatego że mam pirata?????
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 20:12 Re: The Sims 2 sie zacina!!! :(
Kicia91 napisał/a:
Mam problemik z gra The sims 2... Wiem że były juz zakładane temety o tej grze ale tego o co chce zapytac nie było... No więc zainstalowałam sobie gierke the sims 2 miałam małe problemiki (mam pirata orginał za drogi ) no ale zainstalowało mi sie i chodziło... I moja siorka zaczeła grac i pod koniec tworzenia rodziny zacieło jej sie i tak trzy razy... Nie wiem dalczego bo koputer spełnia wymagania gry ... Cy to dlatego że mam pirata?????
to raczej nie przez pirata. czy możesz powiedzieć na czym polega to "zacinanie" ?
No więc pod koniec tworzenia rodziny kiedy robi się zdjęcie to wtedy się zacina... Najpierw obraz jes niewyrażny (simom widać tylko włosy he he co mnie bardzo rozbawiło ) potem przestaje działać myszka... czekałam długo w nadzieji że może sie odetnie albo cokolwiek sie stanie ale i tak trzeba było resetowac kompa... Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam i e ktos mi pomoże he he
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 20:25
Ja powiem krótko-gra ma duże wymagania i moze się w różnych momentach zcinać, szczegulnie gdy coś wczytuje lub zapisuje
Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 20:35
to mi wygląda nie tyle na problem ze sprzętem (wtedy cały czas gra by przycinała) ale z samym programem. być może ktoś coś namieszał w konfiguracji. zapytaj się siostry czy przypadkiem nie zmieniała czegoś w opcjach gry.
hmm... Tylko mój komputer spełnia wymagania gry więc w czym problem... No i jeszcze jedna sprawa skoro ta gra ma sie tak sie przycinac bedzie to jak ja mam zrobic rodzinke kiedy to sie własnie zacina gdy ja chce potwierdzic ze rodzinka juz zrobiona... Chociaz zawsze zostaje grac na gotowych rodzinkach ale to zadna frajda........... No ale trudno
Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 20:42
mówiłem że to nie jest wina komputera ale samej gry. twoja siostra musiła coś pozmieniać. proponuję zrobić kopie ustawień i zainstalować ponownie grę. w większości przypadków to pomaga.
Oki spróbuje jutro bo dzisiaj juz mi sie nie chce może to cos da a jeśli nie to może pożycze gre od kogos innego ( może to wina płytki he he ) no ale zawsze sie jakies rozwiazanie znajdzie w koncu "dla chcacego nic trudnego" he he Dzieki za rady , pozdrówka i papapa
Wysłany: Pią 28 Sty, 2005 21:04
to raczej nie jest wina płytki. jak będziesz miała dalsze problemy z grą to pisz
No więc dzisiaj spróbowałam zagrać no i sobie zagralam... Gierka dalej si przycina tylko w innym momencie he he ... Narazie jej nie przeinstalowałam bo przypomniałam sobie o jednym szczególe (dziś rano) ... Chodzi o to że jak instalowałam grę to kożystałam tak jakby z wóch zestawów płyt tzn mam ta gre nagrana dwa razy tylko że do jednej jedst potzrbny crac a do drugiej dysk wirtualny czy cos takigo... No i w kazdym razie gdy instalowałam to mieszałam te płyty bo ktoras tam miał bład jakis to ja zastapiłam tą inna... I tak sobie pomyslałam że to może byc powod tego zacinania... Poza tym jak grałam to jak sie ładuje rodzinka to tam gdzie powinni oni stac na tym nienieskim polu to ono jest puste ( ja juz nic z tego nie kumam) ... Poważnie sie zastanawiam nad kupnem orginału he he No więc powiedzcie ca sadzicie o moich przypuszczeniach...
Ps: inspektorze_nr4 ile ty masz latek???
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 20:51
Kicia91 napisał/a:
No więc dzisiaj spróbowałam zagrać no i sobie zagralam... Gierka dalej si przycina tylko w innym momencie he he ... Narazie jej nie przeinstalowałam bo przypomniałam sobie o jednym szczególe (dziś rano) ... Chodzi o to że jak instalowałam grę to kożystałam tak jakby z wóch zestawów płyt tzn mam ta gre nagrana dwa razy tylko że do jednej jedst potzrbny crac a do drugiej dysk wirtualny czy cos takigo... No i w kazdym razie gdy instalowałam to mieszałam te płyty bo ktoras tam miał bład jakis to ja zastapiłam tą inna... I tak sobie pomyslałam że to może byc powod tego zacinania... Poza tym jak grałam to jak sie ładuje rodzinka to tam gdzie powinni oni stac na tym nienieskim polu to ono jest puste ( ja juz nic z tego nie kumam) ... Poważnie sie zastanawiam nad kupnem orginału he he No więc powiedzcie ca sadzicie o moich przypuszczeniach...
Jeżeli można normalnie grać, to moim zdaniem nie ma sensu marnować pieniędzy na oryginał. Gry "legalne inaczej" są 5-10 razy tańsze.
Kicia91 napisał/a:
Ps: inspektorze_nr4 ile ty masz latek???
W tej sprawie jest nawet ankieta Za jakiś czas powiem, tak jak zresztą obiecałem na forum
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 30 Sty, 2005 21:08
a moj kolega kupił oryginałka i mu nie działały ;/
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 13:56
pewnie miał przestarzały sprzęt. mój kumpel kiedyś instalował Quake3 na AMD-586 90MHz i też się dziwił że mu nie działa
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 02 Lut, 2005 16:48
Kiciu, możliwe, że brakuje Ci ramu. Albo jest za mało miejsca na dysku (zainstalowałaś simsy i potem 15 innych gier).
Jeśli jednak to żadna z tych rzeczy, to może taki urok gry.
hmmm nie wiem... mam 256 ramu czy cos takiego to chyba wystarczajaco nie wiem juz sama a na dysku tez chyba miejsca wystarczająco... A w gierke i tak na razie nie gram bo po jakims czasie sie zacina to nie ma sensu... A jesli chodzi o zacinanie to pisałam wczesniej jakie sa moje prepuszczenia czemu mi sie zacinaja i mysle że to ten powod... Zreszta może skads pozycze orginał he he