Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 00:33
kradziejka napisał/a:
nie bo
1 - tampony nie wpadają tylko sie je wkłada odpowiedni rozmiar
2 - nie wpadną aż tak daleko bo jest błona dziewicza [ przynajmniej u dziewic a u reszty nie wiem]
3 - są sznureczki za które się wyciąga a palcyma też można tylko to gorsze jest
wiesz co kardzejko....
1) faktycznie nie wpadaja a rozmiar wsadzas ztakie jaki ci pasuje...moze byc nawet super plus...wszak miejsce w ktore tampon wsadzasz jest rozciagliwe
2) tampony wsadzasz ZA blone bo ona ma zregoly dziurke...jak wsadzisz przed blone to ci bedzie niewygodnie...czasem blona jest bardzij zrosnieta wtedy jak wsadzisz to bedzie bardziej bolalo niz zwykle podczas zakladnia tampona kiedy jestes spieta...u niedziewc tez sie nie da go wpychac w nieskonczonosc, najczesciej umieszczasz go tam gdzie sama chcesz...
3) sznureczki sie czasem urywaja ale jak ci tampon bardzo nasiaknie to sam wypadnie, poza tym wyjmowanie tampona palcami nie jest az tak straszne jak sie moze to wydawac
Czy myślicie , że podpasli subtella [nie wiem jak to sie pisze]po 5,10 czy po 6,10 chyba sa dobre? w małym opakowaniu...mama mi takie kupiła cienkie i wygodne zeby mi nie przeszkadzały jesli ide do szkoly zakladam jedna na druga..a w domu chodze w jeden..W szkole nie chce zmieniac bo to słychac i jeszcze jak bym poszla z plecakiem..wszyscy by sie skapli
Po co zakładasz jedną na drugą? Ja nie używałam nigdy tych podpasek. Dobre są always (choc drogie) i bella. W ich przypadku nie ma potrzeby zakłądać jedną na drugą. Ja jak ide do szkoły to zakłądam albo always na noc albo taką trochę mniejszą i mam spokój. Jak przychodze do domu to sobie zakladam normalnej wielkości i jest ok. Wypróbuj je i zobacz, ktore ci najbardziej odpowiadają. Pozdro.
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 11:11
<jeb>
Cytat:
jesli ide do szkoly zakladam jedna na druga
A daje ci to efekt jednej, bo ta 1-sza podpaska ma pod spodem folie i tak nic nie przesiaka na druga. Jesli nosisz ja wiecej niz 4 godziny to mozesz sie nabawic choroby, wiec, jednak radze zmieniac co te 4, 5 godzin.
A co do podpasek Subtelle - moja mama ich kiedys uzywala [zazwyczaj preferujemy Always albo Naturella ] i mowila, ze sa dobre, nawet bardzo dobre.
a jak duzo nie ma tylko jedna czy dwie kropelki to tez trzeba koniecznie zmieniac?bo ja w nocy nic nie miałam..i do teraz od rana tylko pare nawet prawie wcale..i chyba juz mi sie skonczyl bo jak robie siku itp.. to jak podcieram to w ogole nie ma .. a sluz juz zmienia sie na bialy
_________________ Pomogę A Ty Się Zrewanżuj !
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 15:24
No to wyglada na to ,że ci sie juz konczy okres :-) a co do tych podpasek to dwie na nic ci sie nie zdadzą, bo przecież na dole jest taka folia, która zabezpiecza od przemoknięcia Przeciez podpaska nie moze ci od dolu przemakac , bo ja masz normalnie, jedną założoną, to by ci na majty przeciekało no nie?
No tak wiem , ale wiecie to pierszy raz wiec sie troche obawiałam a teraz już wiem co robić dzięki
A to trzeba zmieniać jak prawie nic nie ma ?
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 17:03
teoretycznie nie ale chciałam ci powiedzieć że możesz mieć np tak jak ja - zawsze mam 5 dni okres potem jeden dzień przerwy i ostatni dzień więc noś wkładki jeszcze te dwa dni po
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 17:22
akasia napisał/a:
A to trzeba zmieniać jak prawie nic nie ma ?
Teoretycznie - tak. Ale można rzadziej. No i wtedy zazwyczaj wygodniej jest nosić wkładki z folią od spodu (w razie nagłego "spływu").
Po nocy zawsze powinno się zmieniać podpaskę/wkładkę, chyba że w ogóle nic nie ma. Tzn. ja zmieniam, a jak 'prawie nic nie ma' to noszę wkładki.
To musze cały czas nosić te podpaski czy wkłądki ?!! a jak nagle będzie!! ?? ALE GŁUPIO !! Nie wiedziałam ,ze az tak trzeba sie meczyc..! 99% bym chciała być chłopakiem !! Już wole chodzić z mokrą pupą niż z krwią na tyłku |||
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 30 Sty, 2005 10:08
Spokojnie. Słuchaj.
Zazwyczaj, gdy masz całkowity koniec okresu, tej krwi jest bardzo niewiele, prawie w ogóle. Wtedy zamiast podpaski można nosić wkładkę, zmienić np. po 6 godzinach. Bo zazwyczaj jest tak, że jak już pod koniec masz słabe krwawienie, to potem Ci nagle nie poleci wodospad (ale to też nie na pewno, gdyż jest to sprawa indywidualna).
Możesz nosić podpaskę, jeśli chcesz, tylko dla mnie osobiście to bez sensu na 3 kropelki krwi całą podpaskę zużywać. Dlatego właśnie przez 2 ostatnie dni okresu używam wkładek.
Co do tego że chciałabyś być chłopakiem - no wiesz, w dzisiejszych czasach nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli bardzo chcesz, uzbieraj pieniążki i Cię przerobią. Tylko radzę się zastanowić.