| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z GG
Autor Wiadomość
Himitsu
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 17:22   Problem z GG

Zauważyłem ostatnio kilka usterek (dokładniej dwie) w moim GG. Może ktoś z Was będzie wiedział, co się z tym dziwactwem dzieje. Otóż:
1) Nie przychodzą do mnie wiadomości wysłane od osób, których nie mam zapisanych w liście kontaktów. Najpierw jeden z userów tego forka, niejaki Aragorn, twierdził, iż wysłał mi wiadomość na GG, której jednak nie otrzymałem. Wczoraj zaś mój kuzyn i kuzynka założyli sobie GG (każdy jedno) i przysłali mi smsa, żebym odczytał ich wiadomości (po jednej od każdego), które do mnie wysłali. Okazało się jednak, że żadna z nich nie dotarła. Co może być przyczyną nie docierania wiadomości??
2) W moim GG mogę mieć opis jedynie, kiedy mam włączony komunikator. Kiedy zaś go wyłączam, opis znika, choć powinien być przez cały czas widoczny, jak u wszystkich innych. Czemu tak się dzieje??

Zauważyłem też (już dosyć dawno, na innym forku) kolejną ciekawostkę odnośnie mojego GG (a raczej mojego statusu). Otóż na każdym forku, na którym jestem zarejestrowany, ikonka przedstawiająca mój status dostępu jest ZAWSZE czerwona (jako Niedostępny) - nawet wtedy, kiedy jestem Dostępny. Wie ktoś może, czemu tak się dzieje??
Przejdź na dół
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 17:47   

co do tej ikonki na forum-wiesz,ja tez tak miałam ale na TYM forum.
ja radze sciagnac nową wersje gg.
co do problemu 2. to musisz napisac opis i zaznaczyc ze ma sie pojawic na czerwonym słoneczku,potem kliknij "zakoncz" i powinno byc ok,jak sie nie zmieni;napisz.
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 18:25   

Gabra napisał/a:
co do problemu 2. to musisz napisac opis i zaznaczyc ze ma sie pojawic na czerwonym słoneczku,potem kliknij "zakoncz" i powinno byc ok,jak sie nie zmieni;napisz.

No właśnie, kiedy tak robię - opis pojawia się na czerwonym - wszystko ok. Ale opis powinien być widoczny nawet po wyłączeniu komunikatora, a kiedy ja go wyłączam, opis znika (wiem, że znika, bo specjalnie sprawdzałem na GG mojego brata, czy widać u niego mój opis).
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 18:26   

a moze masz stara wersje gg?
proponuje sciagnac nowa bez deinstalowania poprzedniej.
U mnie to raczej ałatwiało sprawe.
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Himi taak tu chodzi o wersje gg ... ściągniesz nowszą i powinno byc OK Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 21:43   

i jak?
Poradziłes se?
Powrót do góry
Dexter Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 23:30   Re: Problem z GG Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Himitsu napisał/a:
Zauważyłem ostatnio kilka usterek (dokładniej dwie) w moim GG. Może ktoś z Was będzie wiedział, co się z tym dziwactwem dzieje. Otóż:
1) Nie przychodzą do mnie wiadomości wysłane od osób, których nie mam zapisanych w liście kontaktów. Najpierw jeden z userów tego forka, niejaki Aragorn, twierdził, iż wysłał mi wiadomość na GG, której jednak nie otrzymałem. Wczoraj zaś mój kuzyn i kuzynka założyli sobie GG (każdy jedno) i przysłali mi smsa, żebym odczytał ich wiadomości (po jednej od każdego), które do mnie wysłali. Okazało się jednak, że żadna z nich nie dotarła. Co może być przyczyną nie docierania wiadomości??
2) W moim GG mogę mieć opis jedynie, kiedy mam włączony komunikator. Kiedy zaś go wyłączam, opis znika, choć powinien być przez cały czas widoczny, jak u wszystkich innych. Czemu tak się dzieje??

Tak szczerze to nie wiem dla czego tak się dzieje Rolling Eyes
Himitsu napisał/a:

Zauważyłem też (już dosyć dawno, na innym forku) kolejną ciekawostkę odnośnie mojego GG (a raczej mojego statusu). Otóż na każdym forku, na którym jestem zarejestrowany, ikonka przedstawiająca mój status dostępu jest ZAWSZE czerwona (jako Niedostępny) - nawet wtedy, kiedy jestem Dostępny. Wie ktoś może, czemu tak się dzieje??

W tym wypadku jeżeli masz zaznaczoną opcje "Pokazuj status tylko znajomym" to status na forum lub stronie zawsze będzie jako niedostępny.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 18:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm a co do 1 - to nei masz przypadkiem zaznazconej opcji - 'nie pokazuj wiadomosci od nieznajomych' ?
po za tym, z gadem to juz tak jest, ze wiadomosci potrafia ginac w otchlaniach gdzies tam

a czem Ci ginie ten status to nie mam fiolkowego pojecia.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kicia91 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Pon 07 Lut, 2005 13:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmmm... mi tez gina wiadomosci... Czasem ktos do mnie napisze nawet jesli ma mnie na liście i ja jego to czasem mi nie docieraja... I dzieje sie tak czesciej a mam najnowsza wersje gg... a co do problemu drugiego to nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje...

Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 15:49   

Hm, dość późno kontynuuję temat, ale trudno - przez dość długi czas nie miałem okazji ściągnąć sobie najnowszej wersji GG, potem nie miałem okazji sprawdzić, czy wszystko działa. Ale teraz już mam nowe GG i problem nr2 odszedł w niepamięć - opisik widać ładnie, pięknie przez cały czas.
Nie wiem jeszcze tylko, jak ma się sprawa z pierwszym problemem, bo i nie mam jak sprawdzić - ale co mi tam, nawet nie zależy mi na tym tak bardzo, bo i nie przepadam za tym, jak się do mnie jacyś obcy dowalają ;P.
Powrót do góry
BangMan Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 17 Lut, 2005 00:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w nowym gg jest opcja 'nie pokazuj wiadomości od nieznajomych'. Sprawdź czy czasem tego nie włączyłeś Wink

justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 05 Mar, 2005 17:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

2) Powinieneś napisać opis i zaznaczyś słoneczko czerwone z takim i obok. Jeśli tak robiłeś to sorry, ze sie powtórzyłam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3107824
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Mar, 2005 17:47   

Hm, to ja może znów się o coś zapytam... Bo zaś mam problema z tym zasyfionym GG Evil or Very Mad.
A więc: Nie mogę wejść do Archiwum. Kiedy włączam Archiwum, pokazuje się ono jedynie na pasku zadań, ale nie pokazuje się jego okienko. Wie ktoś, czemu tak się dzieje??

A poza tym... wcześniej nie dostawałem wiadomości od nieznanych numerów, a ostatnio zaś nie dostałem wiadomości od mojego brata, mimo tego że mam go w liście kontaktów... Czy ma ktoś jeszcze wątpliwości, że GG to syf?? ;]
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 19:34   

weź kliknij na te archiwum na tym pasku zadan prawym przyciskiem i weź 'maksymilizuj'.
A co do 2 to szczena opada Razz
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu