| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
IdĽ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
artykuł Urbana - tej nadetej swini
Autor Wiadomo¶ć
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Doł±czył: 19 Sie 2004
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 12:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Księża maj± pieni±dze np. za udzielanie chrztów itp. Państwo im nie płaci. St±d się bior± pieni±dze w Ko¶ciele.

panstwo im nie placi - panstwo tylko nie sciaga z nich podatkow, przeznacza darowizny i placi ubezpieczenia zdrowotne.

Otwieracz napisał/a:
Z tacy ani jeden grosik nie idzie na księży.

Z obserwacji wlasnych: parafia ktorej kosciol miesci sie jakies 200 metrow od mojego domu, posiada 2x Audi A4 i [chyba] Lancie Thesis. To wszystko w duzym, ladnym garazu z elektronicznie podnoszonymi drzwiami. Prosilbym o kontakt z krasnoludkami ktore podrzucaja takie rzeczy.

Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć Wy¶lij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Christine fan
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 13:21   

No u mnie na parafii tak samo...Ładne autka,garażyki,pokoiki itd.A na biednych to prawie nic nie idzie.Eh,porażka.
Co do bitych kobiet-Zgadzam sie,bicie ani poniżanie nie jest niczyim przeznaczeniem.Ksi±dz,który tak mówi,jest zwykłym dupkiem.Zamiast pomóc tej kobiecie,woli to pu¶cić mimo uszu.
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 13:30   

Księża mają pieniądze za chrzty, msze św. itp. Podatek płacą zryczałtowany. Altruisto- nie ściemniaj więc. Poza tym, jeśli dodatkowo pracują w szkole lub na uniwersytecie, mają jeszcze normalną pensję. Pracują jednak wtedy znacznie więcej, mają więc wyższe zarobki.

Nie słyszałem jeszcze, by ksiądz mówił kobiecie, że jej przeznaczeniem jest być bitą. Twierdzenie takie jest sprzeczne z religią katolicką i z praktyką Kościoła. Są to co najwyżej odosobnione przypadki. Dziwi mnie jednak, że najwięcej bredni na temat Kościoła gadają osoby niewierzące- przecież ich to zupełnie nie dotyczy, więc cóż im szkodzi?

EDYCJA- Ubezpieczenia mają być rekompensatą za zagrabione po wojnie majątki.
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Doł±czył: 19 Sie 2004
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 14:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:

yyyyy, jakie utracone majatki? Agencja restrukturyzacji rolnej ciagle przyznaje czarnym tereny, wiec nie wiem z jakiej paki JA, 100% ateista mam placic podatki po to zeby przedstawiciel JAKIEGOKOLWIEK kultu mial z tego kozysci. Juz wole przekazac to w formie darowizny na cokolwiek.

Z normalnej pensji nie kupisz wypasionej lancii, nie mowiac o dwoch A4... I ksiadz proboszcz nie pracuje, zajmuje sie jedynie nawracaniem n' shit.

Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć Wy¶lij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Doł±czyła: 25 Lis 2004
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 14:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Księża mają pieniądze za chrzty, msze św. itp. Podatek płacą zryczałtowany. Altruisto- nie ściemniaj więc. Poza tym, jeśli dodatkowo pracują w szkole lub na uniwersytecie, mają jeszcze normalną pensję. Pracują jednak wtedy znacznie więcej, mają więc wyższe zarobki.

Nie słyszałem jeszcze, by ksiądz mówił kobiecie, że jej przeznaczeniem jest być bitą. Twierdzenie takie jest sprzeczne z religią katolicką i z praktyką Kościoła. Są to co najwyżej odosobnione przypadki. Dziwi mnie jednak, że najwięcej bredni na temat Kościoła gadają osoby niewierzące- przecież ich to zupełnie nie dotyczy, więc cóż im szkodzi?

a czy nie zaklada sie w systemie, ktory mamy obecnie w polsce, ze kosciol jest rozdzielony od panstwa? jesli tak jest to czemu ksieza podlegaja pod budzetowke?

byc moze ty nie slyszales, ze tak mowia bo jestes mezczyzna...pozwole sobie zasugerwoac, ze chyba nigdy nie poznales kobiety bitej, ze nigdy z taka nie rozmwiales...i ja wiem , ze to jest sprzeczne z naukami chrystusa- ale czasem mam wrazenie ze wielu ksiezy wogole zapomina o tych i innych naukach....

dziwi cie to ze, ludzie nie wierzacy (tacy jak ja) wypowiadaja opinie w temacie kosciola - ale chyba nie bierzesz pod uwage, ze kosciol rosci sobi parwo do wplywania na decyzje wlasnie tych niewierzacych (np. mieszanie sie w sparwy aborcji)...w polsce tak sie sklda , ze kosciol bardzo ingeruje w sprawy wszytskich obywateli i to jakos nikogo nie dziwi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć
Otwieracz
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 16:46   

Księża to nie budżetówka- państwo ich nie utrzymuje.

Kościołowi odebrano znaczną część majątku po wojnie, przez wiele lat go prześladowano... jakaś rekompensata się za to należy.

Kwestia aborcji to nie tylko sprawa wiary, ale również praw człowieka- m.in. prawa do życia.

Akurat nie znam żadnego księdza, jak ci opisywani przez was. Albo mam nie wiedzieć jakie szczęście, albo po prostu wy specjalnie takich wyszukujecie.

Co do rozdziału Kościoła od państwa, to całkowity rozdział jest moim zdaniem błędnym posunięciem- kraj musi być budowany na pewnych zasadach (również moralnych), najlepiej, jeśli zgodnych z religią większości obywateli. Poza tym- Kościół wtrąca się w politykę tylko w takim stopniu, że twierdzi, czy jakieś poglądy są zgodne z jego nauczaniem, czy nie. Nie widzę w tym nic złego.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 16:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to nie chodzi o wyszukiwanie jakies tam przypadkow - one poprostu sa i nie sa takie marginalne tak samo jak przyklady maltretowania kobiet - ale oba sa tematami tabu i dlatego to budzi tyle emocji.....sa kobiety bite i niewierzace i te szukaja pomocy u psychologow itp ale sa kobiety bite i wierzace - te szukaja pomocy w kosciele i nie zawsze ja otrzymuja - a sa pewnie sparwy w ktorych nawet marginalne przypadki moge kosztowac zycie czy zdrowie jednostki, a kosciol nie moze i nie powinien umywac rak nawet od pojedynczych przypadkow....
kwestia aborcji byla juz omawiana - ale generalnie jest to problem w ktory miesza sie kosciol w stopniu wiekszym niz kazania z ambony...
i kosciol faktycznie wyraza swoje zdanie co jest zgodne z jego naukami a co nie tylko ze w polsce jest to bardzo wplywowe srodowisko..ale o to mozna miec pretensie do ludzi a nie kosciola...
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Doł±czyła: 22 Lip 2002
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 16:58   Re: artykuł Urbana - tej nadetej swini Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agnieszka12 napisał/a:

Jest to o Papiezu.. kiedy o tym usłyszała myslalam temu prosiakowi (Urbanowi) jego swinskie oczy... rozumiem kazdy ma swoje poglady ... ale powinni go za to skazac i napewno jest winny na co wskazuje prawo w konstytucji!

Co Wy o tym s±dzicie?

Agnieszko oburzasz się na Urbana, bo pewnie uważasz, że obraża Papieża. OK! Ale sama robisz dokładnie to samo przyrównuj±c Urbana do prosiaka, nazywaj±c go nadęt± ¶wini± (w tytule), itd. Je¶li powinni skazać Urbana to Ty też nie jeste¶ w lepszej sytuacji - za obrażanie i to publicznie również grozi kara Razz

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć OdwiedĽ stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Otwieracz
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 17:58   

Tak, ale Urban powinien już dawno gnić w pierdlu za to, że był pieskiem na smyczy sowietów.
Gdyby bicie kobiet było tematem tabu, Ko¶ciół nie prowadziłby tych o¶rodków.
Co do psychologów- znam wiele osób, które do nich chodziły, a żadnej z nich nie pomogli. Dla mnie to trochę jacy¶ podejrzani szamani.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 22:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hahaahha gdyby bicie kobiet nie bylo tematem tabu to policja powinna przyjechac juz na 1 burde w domu zawiadomiona chociazby przez sasiadow, gdyby nie byl to kobiety nie zasalanily by podbitych oczu okularami czy makijazem tylko zwracaly sie do odpowidnich organow,gdyby nie byl to ksieza i cale to srodowisko by sie tak nie bulwersowalo bo nie miely by o co.......
a drugie hahahaah to o psychologach - ja znam takich co pomogli...przyklad - ja, mnie pomogli, ba znam tez innym ktorym pomogli a kosciol nie dal rady ( wspolpracuje z hospicjum dla dzieci - wiec kilka takich przypadkow znam), i nie wiem czy wiesz ale bardzo wielu ksiezy tez skonczylo psychologie i sa doskonalymi fachowcami...poza tym psycholog to nie lekarz nie da ci cudownej pigolki po ktorej wszytko co zle mija - trzeba chciec zeby bylo lepij a psycholog jako osoba bezstonna, znajaca mechanizmy naszych zachowan ma w tym pomoc ,ale jesli sam zainteresowny nie chce (z czego nie musi sobie zdawac sparawy) to nikt mu nie pomoze....

i przepraszam za ot - ale bardzo wiele osob ma bardzo mylne pojecie o psychologach...ja bardzo czetso spotykam sie z takim pytaniem jak mowie ze studiuje psychologie - to jaki mam problem, albo czy jestem normalny..bzdura ja nie moge tego stwierdzic tak jak lekarz po krotkiej rozmowie nie moze stwierdzic ze ktos ma raka......druga rzecz to to, ze sluchajac o pracy psychologow i nie majac baldego pojecia jak to wyglada z drugiej strony powstaja wlasnie brednie, ze pscyholog nie pomogl - moze to wynikac z dwoch rzeczy : pierwsza to taka , ze do psychologa chodzi sie raczej z rzeczami dosuc przykrymi i czasem nawet rodzicom czy mezowi sie tym nie mowi calej prawdy - i dlatego latweij powiedziec ze psycholog nie pomogl bez wdawania sie w szczegoly..a druga to taka ze ludzie czesto maja jakis tam proglem na ktory psycholog nic nie poradzi bo problem jest z innej dziedziny (np neurologii), albo jak wspomnialam - nie ma cudownej pigolik na stres i problemy a tego wiele osob szuka, nad soba trzeba pracowac a to nie bywa latwe (np wielu alkoholikow idac do poradni liczy ze po 1 wizycie zniknie problem uzaleznienia co jest absolutnie mylne)....
oczywiscie jest tez kwestia tego ze nie kazdy nadaje sie na psychologa - tak samo jak na lekarza czy ksiedza i stad tez byc moze wspolpraca z psychologie nie dziala....
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Doł±czyła: 22 Lip 2002
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 22:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz widocznie chodzili do nieodpowiednich psychologów. Jest Psycholog i psycholog. To tak jak z każdym innym zawodem.
Frigg racja, że przede wszystkim potrzebna współpraca. Obie stony musz± chcieć. Jednak nie do końca się zgadzam. Dobry psycholog potrafi słuchać i rozmawiać. Umie przekonać chorego do zmiany my¶lenia, potrafi go skierować na wła¶ciwy tor. S± również psychologowie, którzy pomagaj± hipnoz±. Znajomy rodziców poszedł do takiej pani psycholog. Poszedł na odczepnego, bo rodzina go bardzo prosiła. Po pierwszej wizycie sam zacz±ł do niej chodzić.
I jeszcze do Otwieracza... Przy chorobach nowotworowych nie da się omin±ć psychologa. Żeby się z tym pogodzić potrzebny jest onko-psycholog. I nie tylko dla chorego, ale i dla rodziny. Największym problemem jest znalezienie odpowiedniego...

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć OdwiedĽ stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Otwieracz
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 23:01   

Gdyby bicie kobiet było tematem tabu, nie gadano by o tym cały czas (jeszcze przed wystąpieniem pani "profesor" Środy).

Do psychologów zaufania nie mam, ponieważ zawód ten kojarzy mi się ze szkolnymi wariatkami, starającymi się robić z ludzi oszołomów i z panami Eichelbergerem i Samsonem (choć ten drugi to zdaje się psychoterapeuta).
Poza tym moim zdaniem osoba, starająca się wpłynąć na nasze myśli niemal przemocą to nie lekarz- to ktoś, kto narusza naszą wolność.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 23:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale oczywiscie masz racje toja -o to chodzi, zeby zmienic nastawienie chorego albo pomoc mu nauczyc sie zaakceptowania rzeczy ktorych zminic sie nie da-wlasnie po to sie chodzi do psychologa - ale jak ktos swidomie lub nie nie chce to nie da rady...sluchanie i umiejetnosc rozmowy to podstawa - dlatego napisalm ze nie kazdy moze byc psychologiem....ja wspomnialam o tych sytuacjach, kiedy pacjeci oczekuja cudow (czy ten znajomy po jednorazowej wizycie zminij swoje zycie na lepsze?) i o podejsciu wiekszosci ludzi....a z szukaniem dobrego psychologa - nie jest nigdzie powiedzine ze ten pierwszy do kotrego pojdziesz bedzie tym wlasciwym...psycholog musi ci odpowiadac pod kazdym wzgledem - w sumie masz takiemu czlowiekowi bardzo zaufac
edit:
ale do psychologa nie idzisz na pranie mozgu - idziesz bo masz problem z ktorym sobie nie radzisz (moze ty takich nie masz - bardzo dobrze) poza tym nikt ci nie karze tam isc i ty decydujesz co do sibie przyjmiesz ...i szkoda ze swoja wiedzo psychologach opierasz wlasnie na tych przykladach bo sa najkoszmarniejsze z mozliwych (tez mam bardzo zle doswiadczenia z psychologami szkolnymi,a pana E. wrecz nie trawie)..ja swojej wiedzy o kosciele nie opieram tylko i wylaczenie na aferach o pedofilie i ojcu rydzyku....
a od czasow wypowiedzi pani srody zaczeto sie przygladac kosciolowi pod wzgledem bicia kobiet a nie bicia kobiet wogole.....
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Go¶ć
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 23:55   

Od czasu wypowiedzi pani Środy zaczęło się lewicowe i antyklerykalne bicie piany- to po pierwsze.

O psychologach wolę nie rozmawiać, bo ich po prostu nie lubię.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 07 Lut, 2005 14:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

co do pani srody - jesli tak uwazasz, twojego zdania zmieniac nie zamierzam, zreszta i tak nie da pewnie rady Smile wogole rozmowa o kosciele jest z toba trudna bo w niego wierzysz (ciagle powtarzasz 'nauki kosciola' a nie 'nauki jezusa' a to sa dwie rozne rzeczy), ale masz pelene prawo wierzyc w co chcesz Smile
co do psychologow - moze to i lepiej, bo zwazywszy na to skad swoja wiedze o psychologach czerpiesz rozmowa taka byla by zupelnie bezproduktywna Smile
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 4 IdĽ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu