sadzisz za tem ze naduzywanie alko zaczyna sie wtedy kiedy zaczyna sie czlowiek zachowywac inaczej po spozyciu alkoholu?
a kiedy zazdrosc staje sie nadmierna zazdroscia? kiedy obzarstwo staje sie nadmiernym obzastwem itp?
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 08 Lut, 2005 14:01
Wtedy, kiedy zasłania nam drugiego człowieka, kiedy przekracza pewne ogólnie przyjęte granice itp.
Poza tym podaj mi proszę definicję terminu "nadużywanie alkoholu".
EDYCJA- w kwestiach religijnych nie polecam korzystania z internetu, podobnie jak niemal zawsze, gdy szuka się PEWNYCH informacji.
wiesz w kwestiach religii zadko uzywam internetu, a jesli mi sie zdazy sa to portale katolickie - poleca mi je znajoma, ktora jest osoba religija i wierzaca....ale jak mowie - pytam sie (ciebie tez) innych, czasem korzystam z biblioteki..wiec net nie jest moim jedynym zrodlem iformacji....
a ja znajac temat o jaki sie mnie pytasz ( naduzywanie alkoholu) moge ci smialo poleciec strone w necie (znam ja dobrze i wiem ze zawiera rzetelne informacje)
http://www.alkoholizm.akcjasos.pl/11.php ten link dotyczy objawow ostrzegawczych przy naduzywaniu alkoholu - nie mowi o samym uzaleznieniu
http://www.alkoholizm.akcjasos.pl/9.php ten link jest o mitach dotyczacych alkoholu....
generalnie polecam cala strone
i dodam jescze ze aby stwierdzic uzalenienie czy naduzywanie nie musza byc spelnione wszytkie kryteria - aby to stwierdzic wystacza 2 czy 3....
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 08 Lut, 2005 15:26
Dobra, nie prosiłem cię o takie szczegółowe porady, bo mnie ten problem raczej nie dotyczy. Chciałem tylko króciótkš informację. Mimo to- dziękuję.
W sumie już każdy wszystko powiedział- można wrócić do właciwego tematu, czyli do artykułu Urbana. Moim zdaniem najlepszym działaniem może tu być bojkot tygodnika "Nie", skazanie takich tekstów na zapomnienie- innymi słowy akcje oddolne, państwo polskie gwarantuje bowiem ludziom wolnoć wyrażania poglšdów.