| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Pazurki
Autor Wiadomość
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 16:34   Pazurki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam dość duży problem z paznokciami bo prawie codziennie któryś z poznokci mi się rozdwaja Sad Używam paru odżywek ale żadna nie pomaga , a moje pazurki z dnia na dzień wyglądaja gorzej ... Może wy znacie jakieś sposoby na wzmocnienie płytki paznokciowej ?? Wspomne jeszcze o tym ze przez ferrie cały czas malowałm poznokcie na czarno może to spowodowało rozdwajanie...Tylko tyle że przed tym malowaniem także sie tak działo Confused Confused

Numer Gadu-Gadu
6519354
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Brakuje ci witamin moja droga. Dlatego Twoje paznokcie się rozdwajają...Brakuje ci witaminy A lub D..Jak się upewnię to podam ci co powinnaś jeść, aby stan Twoich paznokci się poprawił Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki Nina czekam na to aż podasz mi te rzeczy których jeść powinnam więcej ..

Numer Gadu-Gadu
6519354
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 17:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

D pewnie tez chociaz ona jest bardziej odpowiedzialna za gospodarke wapniową
ale stu procentowo wit A i E
btw mozesz sobie kupic witaminki capivit A + E czy coś w podobie

Ale tak wogole biggrin to wzrost paznokci zalezy od witaminy B i jeszcze tak bardzo to od wit c i E
ale zagmatwałam Razz

Hym co do tabletek to radziłabym przez 8 tygodni 1 tabletkę witaminy B podczas jedzenia 2 razy dziennie wit C i raz dziennie witaminę E
to jest takie zalecane dawkowanie podczas kuracji (radzilabym skonsultować) Exclamation Exclamation

Ah jesli bedziesz uzywać tego capivit A + E to jedna tabletka dziennie i dodatkowo 1 tabletka wit C

Pozatym narazie radze nie wycinac skorek i podczas zmywania etc zakladac rekawiczki i krotko obcinac paznokcie dopoki sie nie wzmocnią i opilowywac je

Ostatnio zmieniony przez Kinga dnia Wto 08 Lut, 2005 17:36, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm ja bralam skrzyp z witaminami a i e, albo same witaminy a+e (witamina d to chyba nie bardzo jednak na paznokcie) - takie pigolki sa do kupienia w aptece bez recepty, a poza tym wplywaja dobrze na skore (i oczywiscie na jej wytwory - wlosy i wlasnie paznokcie)...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 21:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kinga napisał/a:
0
Pozatym narazie radze nie wycinac skorek i podczas zmywania etc zakladac rekawiczki i krotko obcinac paznokcie dopoki sie nie wzmocnią i opilowywac je

Z wycinaniem skórek moż e byc problem bo ja non stop cuś robie przy tych moich niby paznokciach ... Zapytam się jeszcze mamy co by mi radziła i zobacze jakie witaminy będe jadła . Smile

Numer Gadu-Gadu
6519354
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 08 Lut, 2005 23:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ponoc rowniez stosowanie metalowych pilniczkow wplywa na rozdwajanie paznokci, w zwiazku z czym zalecalabym zaprzestac pilowania metalowym pilniczkiem (o ile takowy uzywasz) a zaopatrzyc sie w inny (papierowy, plajstikowy czy jakis inny, przynajmniej do czasu poprawy)

It`s not that gold
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Czw 10 Lut, 2005 15:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Widzę, że tu dziewczęta podały Ci różne witaminki Wink A ja chciałabym ci polecić jeszcze OGÓRKI , ponieważ zawierają dużo krzemu - waznego dla utrzymania zdrowej skóry, włosów i przede wszystkim paznokci Wink
Zyczę powodzenia!
Pozdraviam
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Czw 10 Lut, 2005 17:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Brakuje ci koffana witaminek.Powinnas jesc rybk, warzywa, kasze itd. Jak bede miala wiecej czasu to wkleje tutaj tresc albo wysle ci elly na gg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 10 Lut, 2005 19:35   

,,Witaminki witaminki dla chłopczyka i dziewczynki ''Razz

Trzeba Ci wzmocnic się w witaminki czyli jeść warzywa, owoce i odrzycić niszczące zdrowie produkty typu: chipsy

Nie znam się na tym ale może ten lakier coś ci zaszkodził ? Jesli palnęłam gafe do sorka Embarassed
Powrót do góry
Olcia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 10 Lut, 2005 23:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja polecam rowniez utwardzacz do paznokci moja kolezanka go uzywala..mozna go uzywac pod lakier i to wtedy nawet ladniej wyglada ,bo tak bez lakieru to wyglada jak bys miala tipsy bo utwrdzacz do paznokci jest niestey bialy i po wyzchnieciu paznokcie wygladaja na sztuczne...kosztuje okolo 20 zł w drogeri..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
11844071
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 11:30   

Dobrze działają też lakiere bezbarwne z pyłem diamentowym. Smile Po ok. 3 dniach widać znaczną poprawę w stanie paznokci. No i jak już wspomniano, preparazy ze skrzypem (do włosów, skóry i paznokci) są poprostu fantastyczne (sama używam).
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 12:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

taaa jasne, mam to samo, od jakichs 2 lat chyba.
Brałam wsyzstko, witaminy przez pare meisięcy, jakies preparaty ze skrzypem i wogóle. Odstawiałam malowanie paznokci, jakieś lakiery z odżywką (niestety tylko te tanie, nie stać mnie na te za 20 czy 30 zlotych) i wogole =/
nic nie chce mi pomoc...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Kicia91 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 09:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No i ja też mam to samo... Mam okropnie szorstkie i rozdwojone paznokcie... Brałam witaminy kiedyś i używałm też odżywek do paznokci ale to i tak nic nie dało... A tak poza tym to nie lubie okropnie tych witamin jakis rozpuszczanych w tabletkach... Ale chyba zaczne je pić na siłe żeby w koncu cos zrobic z tymi paznokciami... I tobie tez radze... moze to jednak cos da....

rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 15 Lut, 2005 23:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lakiery - odżywki mogą pomóc. ale ja mysle ze lepsza bedzie bogata w witaminy dieta i spocjalne takie tabletki które korzystnie wpływaja na paznokcie włosy skóre, np. Merc Special, Capivit i inne. One maja te wcześniej wspomniane witaminy A i E. Zapytaj o cos takiego w aptece. Mysle ze powinno pomóc. a jak nie to moze warto zapytać sie kosmetyczki albo dermatologa one maja sprawdzone sposoby na te sprawy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu