Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 10:22 Moje nieszczęsne włosy
Zobaczyłam jakie rady dajecie w temacie " Zniszcone kłaki" czy cos takiego wiec ja tez napisłam osobny temat na temat moich włosów i ma nadzije ze mi doradziicie jakos...:
No wiec moje włosy czesto sie przetłuszczaja ( mam krotki włosy za uszy), sa cienkie, bez połysku i puszystosci nawet obcinanie i cieniowanie nic nie ponga, mocny żel tez ich nie podnosi, gdy umyje wieczorem włosy to rano sa takie oklapłe jakbym wogole ich nie miała i do tego cały czas jak je czesze to museze moczyc grzebien bo sie okropnie elektryzuja...
Mam nadieje ze mi pomozecie i dacie jkies rady bo ja juz sobie sama nie radze...
Jk macie jakies podobne doswiadczenia ze swoimi włosami to tez napiszcie moze cos w tego wywnioskuje...
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 10:29
Musisz uzywac dobrysz szamponow...polecam heden showders nie wiem jaksie pisze ale wiesz oco chpodzi... dobry to tez elseve taki brazowy wygładzajacy. Poszukaj w sklepach tez odzywek do włosów.. jest ich pełno i napewno cośznajdziesz. sprobuj raz umyc rano włosy przed pojsciem do szkoły.. tylko muisz wczescnie wstac. zobacz czy wtedy nie sa takie oklepane jak po spaniu. Ale polecam rozne odzywki zajdz do najblizszej drogeri cos sobie wybierzesz.
Jeśli masz blond włosy polecam Timotei do blond A jeśli nie to taki który będzie miał napisane do włosów zniszczonych/przetłuszczających się Teraz w zimie włosy bardziej się przetłuszczają, bo nosimy czapki i skóra głowy się poci. Myj włosy rano, najlepiej codziennie
Ja tak robię, bo też mam b. przetłuszczające się
To ja dodam od siebie, ze mi zawsze pomagał szampon z Herbal Esensis... czy jak to tam sie pisze... ten ze stękajacy paniami na reklamie nadajacy puszystość w łosom, chyba z rumianku i jeszcze czegoś, bynajmniej był żółtej barwy, sama z niego zrezygnowałam z powodu postanowienia osobistego, ale szampon był dobry miałąm po nim niezłą szopę i włosy się tak nie przetłuszczały. Tak samo jesli jesteś blondynką to polecam z Evy rumiankowy, moze ma trochę oleistą konsystencje, ale jest git =)
A czy uzywasz odżywki, której się nie spłukuje? bo niektórzy, ze tak powiem za dużo walą jej na włosy i potem one nie wyglądają za pięknie
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 15:48
Prztłuszczają się - polecam szampon przeciw łojotokowy (przynajmniej mi pomógł).
Są cienkie - ponoć najlepszą metodą jest obcinanie/ścinanie, jednak nie wiem.
Są mało puszyste - szampon podnoszący włosy. Może to głupie, ale dzisiaj rano myłam Pantine Pro V przeciwłupieżowym i włosy są puszyste, że szok! Normalnie jestem pod wrażeniem.
I jedna rada - to normalne, że po nocy są oklapłe i już lekko tłuste. Jeśli chcesz, żeby przez dzień były ładne i czyste, to myj je rano (jak masz na 8 do szkoły, to wstać o 6 i wymyj [ja tak robie, a potem idę dalej spać ]). W nocy się pocisz, więc i włosy się przetłuszczają.
Co do elektryzowania się - była seria Pantene Pro V na zimę i właśnie to rozwiązuje problem elektryzowania się. Ale radzę się do tego przyzwyczaić.
Od żelu jeszcze bardziej się przetłuszczają, więc w tym wypadku radzę go odstawić.
A jeśli nic nie pomoże, to radzę się wybrać do fryzjera po poradę.
hmmm....... dzieki za wszystkie rady... No więc czasem myję rano włosy i wtedy w dzień mam nawet ładne i puszyste (pisze nawet bo jeśli umyje rano to po południu już mam oklapłe ) tylko czasem mam do szkoły na godzinę 7.10 i mama nie pozwala mi myć tak wczesnie rano włosów zwłaszcza że jest rano bardzo duży mróz... Nom co do propozycji scinania to niedawno byłam u fryzjera i mi scieła włosy i pocieniowała ale i tak nie za bardzo to wyglada ( już nidy nie pojde do tej fryzjerki) no i dalej mam problemy... No ale zakupie Herbal esensis i Pantene pro V bo widziałam że w wiekszosci wypowiedzi sie te pojawiały i zobaczymy czy to zrowiaze sprawe... Acha i jesli chodzi o odzywke ktora sie nie spłukuje to uzywałam kiedys sunsilk udzywki ktora sie tak jakby psikało na włosy i nie spłukiwało ale po niej miałam jeszcze bardziej tłuste... No ale zastosuje sie do waszych rad i moze cos z tego wyjdzie bardzio wam dziekuje za odpowiedzi...
PS: jestem brunetką
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 20:46
co do włosów przetłuszczających się polecam szampon avonu ja używałam jakieś 3 miesiące i mi minęło teraz stosuje normalny szampon, kosztuje on hm... w promocji 6.90 a bez promocji podajrze 8.90 czy coś koło teges
co do puszystości to polecam ten szampon bo na to tez mi pomógł
a pozatym jeżeli masz w miare mało włosow czy są rzadkie bądź słabe i cieńkie to bez wzgędu na puszystości zawsze ci się będzie wydawac że jest ich mało
co do tego że rano są brzydkie chociaż wieczorem myłas to nie susz ich suszarką, ja nie susze włosów suszarką od 4 lat i zawsze wieczorem kłade sie z mokrymi a rano są puszyste. suszarka strasznie niszczy a co do elektryzowania się przy czesaniu niestety nie pomogę bo sie nie czeszę
nie zabijajcie chyba sie spóźniłam
ach ta inteligencja wrodzona <szeroki uśmiech>
niewiem co prawda jak ci pomóc bo mój problem jest raczej odwrotny bo moje włosy sa za bardzo puszyste/krecone lekko/grube. Ale, jest mnóstwo szamponów nadających puszystosc objętosć itd. A włosy jak je suszysz po tych wszystkich odżywkach:) to susz z głową do dołu i moze potem nie rozczesuj grzebieniem tylko np przeczesz palcami i idz spac. Rano takie rozczochrane mogą fajnie wyglądać i mysle ze to da całkiem niezły efekt. chpciaz nie wiem - ale taki pomysł - poczochraj je troche ;))) powodzenia
Polecam ci Pantene pro-v zimowa ochrona czy jakos tak, albo Shaume z olejkiem z dzikiej rozy.
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 18 Lut, 2005 19:33
Ja chciałam dodać,że na elektyzowanie i brak połysku pomaga roztwór z octu dodany do ostatniego płukania: na ok. 1l wody(ciepłej,ale nie goracej!) wlej ok. 1/2 łyżki octu(tak "na oko" :-) ) Płucz tą płukanka włoski po każdym umyciu, a nie będą się elektryzować, i będą miały ładny połysk
Wysłany: Sob 19 Lut, 2005 19:49 Re: Moje nieszczęsne włosy
Kicia91 napisał/a:
Zobaczyłam jakie rady dajecie w temacie " Zniszcone kłaki" czy cos takiego wiec ja tez napisłam osobny temat na temat moich włosów i ma nadzije ze mi doradziicie jakos...:
No wiec moje włosy czesto sie przetłuszczaja ( mam krotki włosy za uszy), sa cienkie, bez połysku i puszystosci nawet obcinanie i cieniowanie nic nie ponga, mocny żel tez ich nie podnosi, gdy umyje wieczorem włosy to rano sa takie oklapłe jakbym wogole ich nie miała i do tego cały czas jak je czesze to museze moczyc grzebien bo sie okropnie elektryzuja...
Mam nadieje ze mi pomozecie i dacie jkies rady bo ja juz sobie sama nie radze...
Jk macie jakies podobne doswiadczenia ze swoimi włosami to tez napiszcie moze cos w tego wywnioskuje...
Miałam i cześciow o mam ten sam problem...
Wiem to okropne włosy są brzydkie,zel sie układają i co gorsza są TŁUSTE
Mam mi poradziła ,abym dobrze drapała jak myje to wtedy znikinie łupież a potme dał mi szapmon ziaja czarna rzepa!! Ten szampon dostępny jest w aptekach i rosmanach:D Polecam kosztuje coś ok.10 zł!!