Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 20:33
Przed okresem zazwyczaj pojawia się coś takiego jak napięcie przedmiesiączkowe. Właśnie od tego na dzień,dwa przed miesiączką mogą wyskakiwać pryszcze. Tak poza tym to w okresie dojrzewania bardzo dużo nastolatków ma trądzik
Witam w gronie kobiet!
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 21:06
Hm...Dla mnie tez nie jest przyjemne najbardziej przez pierwsze dwa dni( i dzień przed)...Ale nie przejmuj się nie jest to takie straszne jak Ci się może wydawać
Mroweczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 21:09
hehe wiemy wiemy ale jeszcze tyle dekad przed toba tej kobiecosci....ale sa tez pozytwyne strony kobiecosci - poczytaj troche ksiazek o temtyce feministycznej - wiele kobiet wrecz blogoslawi okres, krew menstruacyjna...i cos w tym jest (wiesz moze nie bierz wszytkiego do sibie co te kobity pisza ale pozwoli ci to spojrzec na ta sprawe okresu z innej strony)
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 21:22
Zależy. Zazwyczaj 3-7 dni. Ale pierwsze okresy lubią być albo bardzo długie,albo bardzo krótkie. Mój pierwszy trwał 10 dni (z czego 5 dni się "wykańczał"). Nie przejmuj się tak,przecież to nie koniec świata Ja mimo,że mnie wszystko bolało to się cieszyłam jak dostałam pierwszy
Mróweczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 21:27
http://feminizm.webpark.pl/main.htm http://www.wiedzma.most.org.pl/ - to sa strony o tematyce feministyczne w ogole
to sa przykladnowe strony, czytalm kiedys ksiazke na temat gloryfikacji przez kobiety -feministki okresu i nawet myslalam o tej ksiazce ostatnio i jak tylko dowiem jaki to tytul to podesle ci na priva- ale jak mowie prezentowane tam poglady sa dla mnie czasami za bardzo radykalne...ale poczytac zawsze warto - wszak to tematyka kobieca....
przepraszam za ot
i okres tra roznie od 3 do 7-8 dni
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 12 Lut, 2005 21:39
dzieki wielkie za te linki =] bylabym rowniez wdzięczna za ten tytuł i autora
wszak zawsze warto poczytac =] jakas tam feministka nie ejstem, ale jak napisalas, ksiazki o tematyce kobiecej, wszak zawsze warto.
pierwszą strone sobie poczytałam =] a i ciekawa była, nawet takich żadnych radykalnych rzecyz nie bylo, wiedźma niestety nie wchodzi, za to zajrzałam na angielską/amerykańską storne i teraz sobie poczytam. Ewentualnie poszperam w linkach różnych i zapodam moze jakimiś ciekawymi dla dziewcząt jeśli znajde.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
A Agnieszka masz ten okres? Czy tylko był fałszywy alarm ? :]
[ Może i nie każdy chce..Ale zobacz ile dziewczyn pisze na forum JA CHCE KIEDY BĘDZIE A JAK W SZKOLE a ty masz już to za sobą i nie masz się czym martwić..I już w wieku dojrzewania nic cię chyba nie zaskoczy! Ja na szczęście mam już za sobą.. Biust-stanik...Miesiączka..]
_________________ Pomogę A Ty Się Zrewanżuj !
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 10:45
akasia napisał/a:
A Agnieszka masz ten okres? Czy tylko był fałszywy alarm ? :]
[ Może i nie każdy chce..Ale zobacz ile dziewczyn pisze na forum JA CHCE KIEDY BĘDZIE A JAK W SZKOLE a ty masz już to za sobą i nie masz się czym martwić..I już w wieku dojrzewania nic cię chyba nie zaskoczy! Ja na szczęście mam już za sobą.. Biust-stanik...Miesiączka..]
Aga już pisała, że ją dostała.
Hah, ja osobiście mój okres znoszę, ale z chęcią bym się go pozbyła (precz! a sioo!). Mam koleżankę, która każdą rozmowę zamienia na rozmowę o okresie, bosh. :/ Np. gadamy o... o... o Guano Apes (a raczej koncertach) to ona od razu wypala z okresem.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 12:47
a mnie nic nie bolalo jak dstałam i teraz jak mam nic nie boli ale to 3 dzien i jest go maluto moze zniknie he:)
Okres trwa różnie. ZAZWYCZAJ od 3 do 7 dni,ALE mój pierwszy trwał 10, z tego wynika,że pierwsze miesiączki są ZAZWYCZAj nie regularne
Aha i jeszcze nawet na jakimś forum czytałam,ze dziewcyznie 2 okres trwał 10 dni-więc czekaj cierpliwie na pewno sie kiedyś skończy; )