Mam krotkie(prawie do ramion) i grube wlosy.Sa suche i zawsze tak "stercza" ,latwo sie elektryzuja.
Chciala bym miec gladkie i blyszczace wlosy.Slyszalam ze takie cos mozna zrobic u fryzjera ale to trzyma tylko pare dni.Czy ktos moze wie jak wygladzic wlosy zeby dluzej byly gladkie( a moze nawet na zawsze) ? ♥
poszukaj, powinny być odżywki do puszących się włosów. i wygładzające, w sumie prostownica jest dobra- ale taka na pare, inne niszczą włosy...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 16:45
Ale ja bym poiwedziała, ze to tzw. szkuty, a nie jakieś wielkie loki -_-'... no dobra to ja radze nie kłaść się spać z mokrą głową... oczywiscie używać odpowiedniego szamponu i odżywki i często się czesać =) mi to pomaga a też mam ten problem, chociaż szkuty lubie
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 16:52
Wiesz... nie da się skutecznie tego zrobić. Bo albo wyprostować, albo o nie zadbać. Może janiej. Na stałe to tylko u fryzjera (tzn. stałe jak stałe, zabieg trzeba będzie co jakiś czas powtarzać), ale to też niszczy włosy. Można w domowym zaciszu prostownicą - nie dość, że niszczy włosy to i jeszcze jak zmoczysz włosy będzie efekt jak przed wyprostowaniem.
Są różne odżywki niby wygładzające i anty puszenium ale czy to pomaga to mam wątpliwości. Przynajmniej mojej przyjaciółce nic nie pomogło (żadne odżywki ani nic z tych rzeczy), ale jak będzie u Ciebie, to musisz sama sprawdzić.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 16:55
Polecam Elseve taki szampon brązowy jest wygładzający mi pomaga.
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 17:08 Re: Wygladzic Wlosy!
AloneMoon napisał/a:
Mam krotkie(prawie do ramion) i grube wlosy.Sa suche i zawsze tak "stercza" ,latwo sie elektryzuja.
Chciala bym miec gladkie i blyszczace wlosy.Slyszalam ze takie cos mozna zrobic u fryzjera ale to trzyma tylko pare dni.Czy ktos moze wie jak wygladzic wlosy zeby dluzej byly gladkie( a moze nawet na zawsze) ? ♥
A nie moglas poprostu zajrzec na temat "Jakie szampony i odzywki"???
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 17:26 Re: Wygladzic Wlosy!
Miracle napisał/a:
AloneMoon napisał/a:
pokojnie, ona jest tu nowa więc może nie wie jakie u ,,prawa'' obowiązują.
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 19:25 Re: Wygladzic Wlosy!
dorota93 napisał/a:
Miracle napisał/a:
AloneMoon napisał/a:
pokojnie, ona jest tu nowa więc może nie wie jakie u ,,prawa'' obowiązują.
mi sie zdaje ze nie jest nwoa, ale założyła nowe konto,, co oczywiscie jesli jest nowa nie broni jej przed tym, żeby spojrzeć na dół strony ;]
po drugie to kazdy ma rozne włosy a jak ktos pyta o włosy przetłuszczająće sie to nie jest to samo co włosy falowane ;]
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 19:28 Re: Wygladzic Wlosy!
AloneMoon napisał/a:
Jeśli możesz zrobić kitkę zrób ją tzn. mocną "naprężyj" włosy może wtedy nie będą tak sterczeć. Możesz lekko pomoczyć włosy wodą to może tak zostaną. Ja przynajmniej nie widze innego wyjśćia. Moim zdaniem szampony nic nie pomogą.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
mi tez kiedyś się strasznie elektryzowały i wogule taka szopa. Wszystko odstawało. Teraz już nie. Normalne falowane grube włosy. W sumie to nic nie robiłam i jakoś przestały się elektryzować. Chociaż nie, nie chodze spać w mokrych. Ale nie suszę też suszarką. Czekam aż same wyschną. I jeszcze jedno może głupie ale działa. Zmocz wodą lekko rękę strzep trochę tą wodę i przejedź rękoma po włosach wtedy jeszzce raz roszczesz mi po tym zabiegu () tak się nie puszyły. Ach jak ja lubię moję włosy . Jeszce dodam że też bym chciała mieć gładkie proste... ale po jakimś czasie mi się odechciało bo mi się zniszczą i wogule będą takie blee więc się przyzwyczaiłam do takich jakie mam
Pozdrawiam
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 20:54
dziewczyneczka napisał/a:
Możesz lekko pomoczyć włosy wodą to może tak zostaną.
Tutaj bym nie ryzykowała, bo często (ale też nie zawsze) takie włosy mają tendencję do większego puszenia się przy minimalnej ilości wody (zalatuje reklamą Fructisu? ).
taki chwyt reklamowy
a tak na serio to nie wiem moje akurat się tak nie elektryzują po wodzie. Z tym namaczaniem to na takie elektryzowanie. U mnie działa
Pozdrawiam