Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 15:14 zabawy z dzieckiem
Witam!
Jestem mamą małej 18 miesięcznej Nikoli, bardzo żywiołowa i inteligentna poświecam jej czały swój czas i brakuje mi pomysłów na zabawy, które ją zainteresują
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 15:35
broń Boże nie do komputera
Moze jej pani poczytac bajki,albo pośpiewac z córka O__o albo zagrac w chowanego oczywiscie tak zeby łatwo jej było panią znaleźć mozna tez np. puścic jej jakas bajkę,albo bawic sie z nią np. mała piłeczka,maskotką
Nie znam sie na dzieciach i nie wiem czy moje porady są dobre
Tak jak już Gabra powiedziała nie do komputera!!!!!Może pani ją wziąść jeżeli nie ma przeszkody na spacerek ale nie polecam zimno teraz jest!!!Bajki poczytać hmm.... co jeszcze ???????Można też jej puścić jeżeli pani ma wieżę to bajki z płyty i piosenki.OOOOOOOj nie wiem czy to wszystko ale więcej już nie znam!!
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 17:03
Pamiętam, że jak byłam mała, to najwięcej frajdy sprawiało mi tańczenie w rytm jakieś fajnej piosenki (w moim przypadku to było coś tam Spidi Gonzales ), śpiewanie (a raczej krzyczenie głosek dźwiękonaladowczych), układanie czegoś na wzór puzzli czy słuchanie bajek. : )
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:20
Tak popieram Gabrielen muzyka bardzo rozbawia dziecko i kształtuje jego słuch muzyczny. JA odkąd pamietam tanczylam i spiewalam i teraz ucze sie nawet w skzole muz.hehe:D to pomaga. Jest to bardzo mała dziewczynka 18 mes. wiec watpie zeby grała na komputerz ale w przysżłosci odradzam tego. Gra w chowanego to tez swietna zabawa, malowanie, teatrzyki(kukiełkami np.)
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:22
a co do zabaw hmmm pluszaczki gryzaczki i takie pierdoły
Możesz dać dziecku pooglądać bajki w obcych językach. Podobno dzieci w tym wieku łatwiej się uczą słów.
_________________ "You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else. We are all part of the same compost heap"
Pamiętaj, nie jesteś twoim postem na forum...
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:21 Re: zabawy z dzieckiem
tmagda napisał/a:
zabawy, które ją zainteresują
Skoro jest żywiołowa,itp to moze Pani to wykorzystac,na naukę.Jezeli umie mówic (ja tam niewiem kiedy dzieci zaczynaja:)) to moze sie czegos uczyc..Albo ogladac filmy edukacyjne
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 10:00
Dzieci uwielbiają coś budować, tworzyć. Ale takie DUŻE rzeczy, np widziałem kiedyś w auchan taki wielki zamek z pianki, tylko żę miał odłączane elementy - wiem bo był taki dzień gdzie dzieci mogłyt się w nim pobawić to widziałem, odłączane wieże,mury,brama, nawet fajne
Gdy byłam mala to kochałam śpiewać i tańczyć i miłam ulubione zabawki i też bawiłą sie w dom jak mówi moja mama ...Czytano mi bajki śpiewano poszczano kołysanki bawilam sie lakami misiami.......
nie wiem jak sie chowa male dzieci ale ja w wieku 5-6lat obejrzalem juz wszystkie czesci Rambo , wtedy jeszcze nie bylo znaczkow ze tylko dla doroslych , bajek raczej sluchac nie lubilem, czasem ze starsza siostra bawilem sie w chowanego , tzn tylko udawala ze mnie szuka bo przewaznie moze schowanie polegalo na ukryciu tylko glowy pod koc albo cos w tym stylu