Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:14 Typowy problem w nietypowym wieku
W nadchodzacym miesiacu koncze 16 lat i.... i mam odrost nie przyrodzenie :d
jeszcze wszystkich cech wpelni dojrzalego mezczyzny nie nabralem wiec mam szanse ze i ten aspekt obroci sie w korzystna strone?
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:18
hmm chyba cos niezrozumiałam,mozesz to jakos.. uprościc ?
A Ty dojrzewanie mozesz zakonczyc w każdej chwili ;]
W mojej książce od WOSU (tak,taak,zielona,do pierwszej klasy gimnazjum,wyd. rubikon,strona 136:)) pisze,że "skok pokwitaniowy występuje PRZECIĘTNIE w wieku 11-13 lat".
Zaznaczyłam PRZECIĘTNIE bo u kazdego moze sie zacząć i skonczyc poźniej lub wczesniej
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:22 Re: Typowy problem w nietypowym wieku
lucek napisał/a:
jeszcze wszystkich cech wpelni dojrzalego mezczyzny nie nabralem wiec mam szanse ze i ten aspekt obroci sie w korzystna strone?
Oczywsicie ... skoro jeszcze nie wszystkie cechy dojrzałego mezczyzny masz to wogole nie masz sie czym martwic
Wszystko w swoim czasie ...
Taak napewno obroci sie w korzystną dla Ciebie stronę
A JA MYSLE ZE MOZE CI JUZ NIE UROSNĄC. ALE WIDZIŁAM OSTATNIO NA ROSCOVERY PROGRAM O PRZEDŁUZANIU. POZATYM NIE MARTW SIE, KOBIETOM PODOBNO WYSTARCZA 10 CM W TRAKCIE WZWODU
Wiesz wydaje mi się, że na wszystko może przyjść jeszcze czas. Mam koleżankę w klasie, która jest ja moja 9-letnia siostra...w każdym calu (pomijając zachowanie) lekarz powiedział jej, że niektóre osoby rozwijają się o wiele woleniej od innych a ich narządy krztałtują się o wiele później....w późniejszym wielku.
Przedłużanie chyba jest dość kosztownym zabiegiem, wydaje mi się, że nie będzie potrzebne
_________________ .-*-. Najpiękniejsze jest to czego nie ma, to co dopiero ma spełnić się .-*-.
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 14:53 Re: Typowy problem w nietypowym wieku
lucek napisał/a:
Jasne!! Tylko jak napisała Kinga wszystko przyjdzie w odpwiednim czasie:)
Narazie nie masz powodów do zmartwień...Dziwi mnie,że ktoś napisał na tym formum o zabiegu takim jak przedłużanie...A teraz nie myśl juz o tym i zajmij się tym co dla Ciebie ważniejsze;) !
heyka moim zdaniem wszystko przyjdzie w pore musisz tylko uzbroić się w cierpliowść i nie nabawić kompleksów ... to czekanie zejdze szybciej ... pozdro. papa