| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Katyń
Autor Wiadomość
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 08:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Panowie- załamujecie mnie.

Musze przyznac ze nie bez wzajemnosci
Otwieracz napisał/a:
EDYCJA: Może jednak conieco napiszę. Ideologia może być szkodliwa- zawsze bowiem ktoś może chcieć ją wprowadzić w życie. To tak jak z podżeganiem do zabójstwa.

czyli idac twoim torem myslowym, lopaty powinnismy dzielic na dobre i zle. Te dobre sluza do kopania w ogrodku, a te zle do przypieprzenia komus w potylice.
Otwieracz napisał/a:
Altruisto- dziwnie rozumiesz interes Polski. Poza tym to NIE MY rozwiązywaliśmy te kwestie. Z resztą trudno rozmawiać o tymże interesie z kimś, kto popiera i gloryfikuje zalegalizowaną kradzież (tzw. opiekę socjalną).

-panstwo polskie rowniez popiera 'zalegalizowana kradziez', jak to nazwales. I jestem ciekaw ile osob przyjmujacych rente z powodu np swojego kalectwa chcialo by ci teraz przypieprzyc.
-rozwiazywaly to oficjalne wladze polskie. Bardziej 'my' juz sie nie da.
-polecam spojrzec na mape. Rosja to jest to duze po prawej, co zajmuje pol kontynentu. Z rosji importujemy miedzy innymi gaz ziemny i rope naftowa, towary 'dosc' wazne. Ale nie tylko kupujemy od rosji - rosji rowniez sie sprzedaje. Sprzedaje sie duzo, i sprzedaja sie nie tylko komunisci ktorych tak lubisz wszedzie szukac, a takze, na przyklad, mleczarze. O tak, eksporterow jest rowniez duzo. To mnostwo miejsc pracy w tym panstwie, gdzie bezrobocie jest powyzej 20% [a gdyby nie 'zalegalizowana kradziez' to bylo by mniejsze, bo ludzie by po prostu wyzdychali z glodu]. No i zalozmy ze taki Otwieracz zaczyna roscic polsce prawa do odszkodowan. Stosunki dyplomatyczne z rosja robia sie cieplutkie jak niedzielny poranek na syberii, ogolnie bardzo wesolo jest. Powiedzmy ze wygrasz dany proces [co tez jest niepowiedziane], wyliczysz zniszczenia i ofiary, i juz po 5-10 latach mozesz cieszyc sie odszkodowaniem, i moze rachunkiem rosyjskim za wyzwolenie polski z rak rzeszy, a to by tanie nie bylo. Liczac ze w rosji kilku Otwieraczy tez sie znajdzie, moze dojsc do powaznych utarczek dyplomatycznych. Powiedzmy ze padlo by haslo 'zamknac granice'. Jezeli doszlo by to do skutku, mamy kryzys energetyczny w kraju + mnostwo ludzi bez pracy. Jak rozumiem, ejst to bardzo prorosyjskie.
Otwieracz napisał/a:
Zbrodniarzy można oceniać w zależności od tego, ile zła uczynili. Z resztą ciąża może przebiegać z jakimiś problemami, a dziecko może się urodzić zdrowe albo chore oraz będzie się różniło wielkością.

ok, to teraz pytanie teoretyczne: dwie kobiety byly w ciazy. Jedna urodzila malego wczesniaka, slabego [jak to wczesniaki], ale zdrowego, a druga dorodne, duze dziecko, ktore niestety cierpi na niedowlad konczyn. Ktora kobieta byla bardziej w ciazy?
Otwieracz napisał/a:
Co do taktu dyplomatycznego- do tego trzeba być człowiekiem/narodem/państwem honoru i prawa. Rezygnując z roszczeń wobec Rosji zaprzeczamy obu tym wartościom.

Raczej egzekwujac je temu zaprzeczamy. Wszystko zostalo juz zatwierdzone, a sam musisz przyznac ze lamanie 60letnich porozumien nie nalezy do rzeczy zgodnych z prawem czy honorem. I prosze, bez kolorystyki zbednej.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 14:35   

Władze WYBRANE PRZEZ POLAKÓW niczego 60 lat temu nie ustalały, bo władz takich nie było.
Gaz i ropę naftową można sprowadzać nie tylko z Rosji.

Dalej...
Twoim zdaniem ktoś, kto nawołuje do morderstwa, nie ponosi za nie odpowiedzialności? Coś takiego wynika z twojej wypowiedzi.

Ograniczenie opieki socjalnej zmniejszyłoby bezrobocie, ponieważ spadłyby koszty pracy, a gdy coś jest tańsze, więcej osób to kupuje. Elementarne zasady ekonomii.

Przegrać procesu o Katyń w zasadzie by się nie dało.

Za "wyzwalanie" Polski prędzej Rosja powinna nam zapłacić, niż my jej.

W kwestii twojego porównania do ciąży- nie można być bardziej lub mniej w ciąży, różne mogą być natomiast jej skutki.

Ty altruisto nie mów mi o kolorystyce.

Tacy cwaniakowaci pseudointeligenci jak ty wywołują u mnie odruchy wymiotne. Wiem, że nie powinno się obrażać innych uczestników dyskusji, jednak nie mogę zachować spokoju, gdy widzę że tacy ludzie żyją w mojej Ojczyźnie i, co gorsza, mogą chcieć swoje bzdurne pomysły wprowadzać w życie.

EDYCJA:
Co do opieki socjalnej- jest coś takiego jak organizacje charytatywne i to DO NICH powinny należeć te kwestie.
Powrót do góry
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 17 Lut, 2005 20:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

odszkodowania nie mają sensu, mam podobne zdanie jak altruista

ale zeby zawsze mowic prawde i tylko prawde historyczną i w to nie powinna wplątywać się polityka (np. jak widze 'polski obóz koncetracyjny' to mnie wywraca itp., albo jak ostatnio chciano zwalić wine na nazistów, a nie Niemców za Auschwitz)

wazne jest aby po prostu mieć świadomość kto zrobił itp. a roztrząsanie tego na drodze prawnej nie jest już właściwe.

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
5543682
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 19:46   

Niestety, niektóre sprawy trzeba nagłaśniać by inni nie żyli w kłamstwie (np. właśnie sprawa Katynia czy Jałty).
Powrót do góry
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu