To moge ci powiedziec ze z tego co wymeiniłeś istieje:
Lubi mnie
ufa mi i odwrotnie
darzy mnie sympatja tak mysle
i bardzo moge jej zaufac
a co do tego czy sie kłucimy, to tak!! wydaje mi sie gdybysmy ise nie kłuciły to byłoby tak sztucznie, chodzi mi o to ze każdy sie kłuci, przyjaciółki, najlepsze małżezstwo itd...
co do tego czy mnie kocha, to nie wiem i chyba sie nigdy nie dowiem, no bo jak??? niby to powinno sie czuć, ale nie wiem jak odruznic sympatje przyjaciólki od tego czy mnie kocha!!!
i to czy wciaz chce byc zemna to chyba nie!!! zreszta nawet nie mamy takiej mozliwości!!! sotykamy sie dziennie w szkole, ale żeby spotkac sie poza szkoła i pogadac to juz gorzej, bo za kazdym razem jak chce to ona niema czasu!!! Bardzo mnie to deerwoje i juz pare razy nie rozmawiałysmy ze soba przez to!!! Własciwei dlatego ze sie obraziłam, bo dla niej to normalne odwoływac spotkanie!!!chodz ostatnio udało nam sie i było super!!! Bardzo lubie spedzac z nia czas!!!
A teraz co powiecie??? to przyjaźń???
_________________ Życie jest zbyt ciężkie, aby przykładać do niego wagę!!! K@SiA :]:]:]
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 19 Sty, 2005 17:55 Re: odp.
Nacia napisał/a:
-osoba z krtórą się nie kłucisz
Tu się nie zgodzę. Chyba nie ma przyjaźni bez chociażby najmniejszej sprzeczki Nie zawsze przecież są to brutalne krzyki z bluzgami...Ale chyba w każdj przyjaźni była choć jedna kłótnia...
Mróweczka
hmmm "po czym poznac przyjaciela"?
Mysle ze po tym jak sie do ciebie odnosi
jakie sa relacje miedzy wami
czy ufacie sobie wzajemnie
czy jest szczery
czy ma czas dla ciebie
czy cie wysłucha
czy pomoze kiedy tego potrzebujesz, kiedy potrzebujesz jego pomocy
Mysle ze jest duzo tego, duzo do wymieniania, pewnie coś opusciłam ,czegos zapomniałam czegos waznego!!!
moze lepiej zadac pytanie jaki nie powinien byc przyjaciel, czy przyjaciel ktory np. nie ma czasu dla ciebie, albo ktory sie wiecznie nie odzywa, ale pomoze wysłuch jak jest okazja porozmwiac, ufa ci, czy to jest przyjaciel???
No wiec moim zdaniem " Przyjaciel, który nie ma czasu, nie odzywa sie ale pomoze w trudnych chwilach i ufa" on chyba jest przyjacielem tzn. trzeba brac pod uwage okoliczności:
1. Jesli nie ma czasu bo np. on ma swoje zajecia a Ty swoje i sie nie widujecie bo jest bardzo zapracowany a nie odywa sie daltego bo np. sie nie widujecie albo cie nie zauwaza to jestz pewnoscia przyjaciel chociaz wiadomo ze przyjażń trzeba pielegnować ale jesli nie ma czasu i ma wazne powody a nie np. spotkanie z innymi znajomymi to to go chyba usprawiedliwia a jak sie juz spotkacie i jest spoko bo wysłucha i pomoze to to jest przyjaciel.
2. Jesli nie ma czasu bo spotyka sie z inymi przyjaciólmi nie odzywa sie w ich towarzystwie jednym słowem zachowuje sie jakby cie nei znał a gdzy go potrzebujesz i gdy jest bez swoich "innym przyjaciólł" jak cie wtedy wysłycha i pomoze i zaufa to nie jest prawdziwy przyjaciel... Tzreba mu wtedy powiedziec ze jak ma dalej tak byc to ty nie chcesz takiej przyjaźni w ktorej on cie ignoruje jesli jest z innymi i jesli wtedy powie "dobra spoko mi juz nie zalezy " to znaczy ze to nie jest przyjaciel a jesli powie "sorry postaram sie zmienic" i nie bedzie takie jak był to jest prawdziwy przyjaciel chociaz nie zachowywał sie jak on ale trzba wybaczac...
to jest moje skromne zdanie i piszcie swoje zdanie na ten temat hehe
_________________ ==> ...::: JeSt Mi SmUtNo JeSt Mi ŹlE Bo TaK BaRdZo KoChAm CiĘ :::... <==
przyjaciel powinien zrozumieć, pocieszyć. Pamiętaj że nie ten Twoim przyjacielem z którym się śmiejesz, ale ten z którym płaczesz... weź to sobie do serca