| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
obrona
Autor Wiadomość
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Mar, 2005 22:00   

http://www.viva.org.pl/sklep/catalog/images/koszulka_niezadzierajzezwierzetami.jpg

polecam ta jest śliczna:P [dumnie wypina pierś] dobrze sie nosi w ogóle:)
Przejdź na dół
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 07 Mar, 2005 17:23   

nidhogg napisał/a:
blackLady napisał/a:
Dobrze,że poruszyłaś ten temat.Np. świnie są często żywcem wrzucane do wrzątku, lub masowo wkładane do komór gazowych.Te organizacje przeważnie zajmują się sprawami koników, które idą na rzeź, ponieważ są przewożone w koszmarnych warunkach,nieraz gorszych, niż np. krowy.Co do wegetarianizmu to próbuję przekonać rodziców,a konkretnie mame, ale za nic nie chce sie zgodzić, twierdzi że jestem za młoda, i że nie wytrzymam bez mięsa...W wielkim poście postanowiłam nie jeść mięsa tybu wieprzowina,drób, cielecina, jem tylko ryby i owoce morza. Very Happy Tak więc moja mama się myli,że nie wytrzymam tylko na rybach,warzywach i owocach....

nie no litosci, komor gazowych to nie ma, nie wiem skad takie bzdury bierzecie, z tym zywcem we wrzatku to tez roznie bywa, czasami faktycznie, czasami to tylko posmiertne odruchy, jak juz gdzies pisalam - widzialam rzeznie i takie i takie, czyli i takie gdzie sa naprawde dobre warunki (o ile wogole mozna mowic o dobrych warunkach przy zabijaniu) i wszytsko odbywa sie cacy, jak rowniez takie gdzie nie do konca jest cacy, ino teraz w dobie UE, takie wlasnie gorsze sie zamyka - oczywiscie nie stanie sie to z dnia na dzien, ale zawsze jakis postep jest widoczny.
konie faktycznie teraz sa hodowane glownie na rzez (mowie o 'ciezkich') i podejrzewam, ze tak zostanie, a faktycznie moze kiedys sie wywalczy ludzki wywoz tych zwierzat.

Skąd bierzemy?! Z gazet :] KIedyś pisało o komorach Smile Może to nie prawda, ale mówie to, co przeczytałam Rolling Eyes
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 08 Mar, 2005 19:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Yhm...No w każdym razie ja nie słyszałam nic o żadnych komorach...
Co do koni...Sama kiedyś założyłam temat...Zbierałam petycje...Ale nie wiem,czy to coś daje Rolling Eyes Wegetarianka też chciałam być ale mama mi zabroniła i w pewnym sensie teraz jej za to dziekuje...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu