Poinformowano mnie, ze mógl do mnie trafic wirus przez gg, co okazalo sie
prawda. Poniewaz jestes w mojej liscie kontaktów równiez mogles go otrzymac,
gdyz rozsyla sie automatycznie do wszystkich z listy kontaktów.
Wirus nazywa sie jdbgmgr.exe. Nie dziala na niego Norton oraz McAfee.
Wirus nie ujawnia sie przez 14 dni po czym niszczy stopniowo caly system
równoczesnie rozsylajac sie do wszystkich adresów w liscie kontaktów.
Pozbyc sie go mozna jednak w bardzo prosty sposób:
1. Start - Znajdz - Pliki lub Foldery:
2. wpisac nazwe jdbgmgr.exe
3. Szukaj w: Dysk "C":
4. jezeli pojawi sie wyszukany program jdbgmgr.exe z malym szarym
niedzwiedziem po lewej stronie, NIE WOLNO GO OTWIERAC!
5. zaznaczyc go i nacisnac DELETE:
6. wejsc nastepnie w kosz i wyrzucic go z kosza:
7. Jezeli znalezliscie wirusa u siebie, nalezy powiadomic wszystkich z twojej listy kontaktow
Czy to jest naprawde wirus?? Od niektórych osób słyszałam, że jest to ważny plik sieciowy, czy to prawda?? Piszcie szybko, bo nie wiem czym mam to skasować!!
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 11 Mar, 2005 21:46
Nie usuwaj tego pliku, jest to plik systemowy.
Cytat:
Jdbgmgr.exe - kolejny "żart"
Informujemy po pojawieniu się kolejnego fałszywego alarmu rozsyłanego poprzez wiadomości e-mail. Treść "informacji" nakłania użytkowników do usunięcia systemowego pliku jdbgmgr.exe, który rzekomo zawiera wirusa. Fałszywe ostrzeżenie krąży w sieci w wielu językach.
To był cytat ze strony firmy Kaspersky Lab, więc nie masz się czym martwić.
Ostatnio zmieniony przez Noid dnia Czw 31 Mar, 2005 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Czyli miałem rację ;] A tak pozatym już kiedyś latało to cudeńko po sieci, ale niby, że wysyła się do wszystkich z listy kontaktowej e-maili. No i wtedy usunąłem ten plik i jakoś komp normalnie chodził =P
_________________ Wiesz co nas łączy... Ta historia, która nigdy się nie kończy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Everything is over but Trance Music is still alive
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 08:18
Nie usuwaj ... Dostawałam takie idiotyzmy z milion razy ...
Jest to plik systemowy od progsa debugger który czuwa nad tym aby wiry nie wlazily przez jave
Wiec jesli bys usunela to poza nawalem wirow nic nie powinno sie stać
Jak widać nie ty jedna dostałaś informację ;] . Ludzi, którzy przesyłają taki shit najlepiej odrazu blokować.
_________________ "You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else. We are all part of the same compost heap"
Pamiętaj, nie jesteś twoim postem na forum...