zeby dalej nie gdybac to ja powiem: ogol sie albo nie , nie jest tak ze raz obetniesz i juz na drugi dzien bedzie mial czarne wlosy to dopiero po pewnym czasie, ale czym pozniej zaczniesz sie golic tym lepiej ale podobono niektore kobiety lubia "szorstkich" facetow
_________________ wszyscy maja podpis, mam i ja
tralalalal
Sum 41 rulez
Wszystko zależy od ciebie. Jeśli masz taką potrzebę i czujesz się z wąsami gorzej i trochę inny od reszty chłopaków to ogól. Jeśli nie to poczekaj aż staną się dość widoczne... lub hoduj dalej.
Co do rozmowy z ojcem - może być tak ze ci stanowczo zabroni, wtedy masz problem, jeśli nie zabroni to gitara...
Wysłany: Wto 08 Mar, 2005 21:54
Łojezu moi koledzy mają meszek i 'to czarne' i dobrze sie z tym czują bo wygladają bardziej męsko,a wogule po co sie golic?
Blizn se narobisz,pozatym co ty bedziesz golił,skóre ?
Bardziej meśko, dobre. Wąsy są dla mnie brzydkie, z tym goleniem to poczekaj jeszcze z rok i dopiero wtedy. A co do maszynek to kup jednorazówki (taki zwykłe, np. niebieskie) starczają na ładnych pare razy
Stań sobie przed lustrem i popatrz na siebie. Jeśli masz ciemne włosy i widać juz zarost na twarzy to się ogol i już. Ale jesli nie jest to bardzo widoczne to jeszcze zaczekaj, bo i tak bedziesz sie musial przez cale zycie golic. Tez jestem z 1991 i w mojej klasie chlopaki jeszcze sie nie golą.
Hmmm.... meszek :/ To chyba najgorsze, bo ie widomo co z tym robić... Mam kumpla z takim czymś i nie wygląda to za dobrze :/ Nie wiem jak to jest u Ciebie... Myśle, że porpsotu musisz sam zdecydować, czy ci to bardzo przeszkadza...
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
rób jak ci wygodnie jak przeszkadza to gol jak nie to możesz poczekać ja trochę czekałem i łaziłem z meszkiem ale w końcu zacząłem sie golić na początku wystarczą ci jednorazówki a jak zarost będzie coraz twardszy to wtedy jakąś lepszą kup albo od razu co do pierwszego wąsa to niektórzy kumple noszą i nie golą a inni od razu ciachali ja trochę poczekam i kiedyś na próbę zapuszcze żeby zobaczyć jak będzie wyglądało
ja tam zaczęłem się golić w 2 kl gimnazjum. Teraz gole się prawie codziennie (golarką - polecam) Czasami sie nie ogole przez np 3 dni. I taki lekko zarośnięty chodze ale mi się to podoba - jak masz zarost np 1mm - brode , wąs i "pks-y" z nimi połączone to jest ok. Sam wąch okropny (rzecz gustu). Ja osobiście mam od paru miesięcy zapuszczoną brodę na samym czubku brody (taką trochę szerszą) ma juz chyba z 1,5 cm raz już ją podcinałem. Teraz jestem w 1 kl LO. Wąsów nie przyprawiam do brody, a tym bardziej samych. Broda rulezz
golarki elektryczne sa fajne jezeli nie chcesz tracic duzo czasu na golenie, ALE sa cholernie niedokladne. Zdecydowanie lepiej jezeli chodzi o dokladnosc wychodzi taki np mach3, ktorego sobie chwale. Niby wysokie koszta ostrzy [wiem, wiem, rzecz wzgledna, ale jak narazie Wilkinsona za 2 stowy nie mam ochoty kupowac :P] ale cholernie dobre i wytrzymale.
sajmon - mow co chcesz, ale dla mnie takie brodki wygladaja, hmmm, gejowsko :P
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 19:23
Ja tam golę się jak mam chwilę czasu. Stosuję porządną, starą maszynkę na żyletki.
Ja tam golę się jak mam chwilę czasu. Stosuję porządną, starą maszynkę na żyletki.
ha, swietny sprzet, tylko dziadostwo jest niebezpieczne, stanowczo NIE do uzytku w okolicach 6 rano, chyba ze chcesz wygladac jak postacie glowne z filmow typu 'hellraiser', 'koszmar z ulicy wiazow' czy 'piatek trzynastego' [nie dalej jak tydzien temu probowalem po bardzo porannym goleniu, o dziwo bezkrwawym, umyc zeby maszynka do golenia. Wniosek: grzeczne dzieci spia wiecej niz 3h na dobe i wkladaja leb pod kran z zimna woda zanim chwyca za cos ostrego]
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 21:00
Jestem w nastroju do żartów, więc polece ci żyletki Polsilver- za tępe by się zaciąć
A tak na serio- zwykle golę się po przyjściu ze szkoły.
ja czasami od taty taką biorę i się golę żyletki kupuje różne Polsilvery i Bic najczęsciej a mnie narazie kupuje do golenia jednorazówki też Polsilver ale wole tą maszynkę chociaż trzeba uważać nie goliłem się niczym lepszym więc nie mam porównania od kumpli słyszałem że Mach3 jest dobry ale większośc i tak się goli czymś od taty albo brata w końcu kiedyś mi kupi jakąś maszynkę a takich na żyletki chyba już nie sprzedają dawno ją kupowałeś Otwieracz i ile kasy dałeś dużo jest Gilletów różnych i Wilkinson jakie macie opinie
jeśli idzie o zapuszczanie wąsów to może rzeczywiście same nie bardzo wyglądają u nastolatka ale z bródką to chyba spoko albo sama bródka baki zapuszcze napewno ale dopiero w LO.