Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 12:31 kosmetyczka-zabieg oczyszczający
Nie wiem czy to odpowiedni dział na tego typu pytania ale spróbuję
Chodzi o to, że umówiłam się na wizytę u kosmetyczki na zabieg oczyszczający na dziś po południu lub jutro rano.
Cały problem w tym, że dopiero dzisiaj zainteresowałam się hasłem "oczyszczanie twarzy" tzn. poszukałam w necie informacji na ten temat i znalazłam dosyć pozytywne komentarze ludzi, po tym zabiegu ale przeczytałam też, że przez jakieś 4 dni wygląda się jak potwór (skóra twarzy jest cała zaczerwieniona, czasem nawet powstają nowe krostki i inne świństwa)
nie mam aż takich drastycznych problemów z cerą - po prostu chciałabym się trochę odświeżyć, poprawić sobie samopoczucie i trochę lepiej wyglądać.
Dlatego chcę się dowiedzieć czy któraś z was miała wykonywany taki zabieg [jak tam jest, czy to boli, jakie są efekty(i czy są w ogóle) interesuje mnie też czy nie będzie ze mną gorzej po tym całym oczyszczaniu...]
dziękuję z góry za odpowiedź.
pozdrawiam
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 04 Mar, 2005 13:19
Rozbrajają mnie ludzie, którzy robią wszystko na odwrót .
jeśli od 12 do 14 to OCZYWIŚCIE ŻE NIE
jeśli od 15 do 17 to zależy jak bardzo masz zniszczoną skóre choć w tym wieku bym nie polecała
jeśli od 18 do 20 to możesz spróbować ale oszczegam możę strasznie boleć cię twarz
powyżej 21 to spróbuj
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Nie rozumiem co tu wiek ma do rzeczy ale cóż..może ma jakieś znaczenie w końcu w grę wchodzi cera...mam 13 lat. Moja mama o tym wie, zresztą sama mi ten zabieg poleciła.
Chodzi często do tego salonu kosmetycznego na paznokcie akrylowe czy coś takiego i widzi tam 13-14 latki poddające się temu zabiegowi.
Czyli co radzicie, mam zaryzykować i pójść ?
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
13 lat i juz zabieg kosmetyczny??? rozumiem możesz iśc sobie do kosmetyczki na manic ciur itp. ale na zabieg? w wieku 13 lat? Ale to twoja sprawa -nie wtrącam się!!!
Moja mama ma przyjaciolke kosmetyczke i czesto tam z moja mama do niej chodze(do zakladu kosmetycznego) i odziwo wlasnie najpopularniejszy wsrod nastolatek jest zabieg oczyszczajacy. I to nie zalezy od wieku chociaz najmlodsza byla tam 11latka. Zabieg oczyszczajacy moze spowodowac ale tylko jesli ma sie np.syfki male zaczerwienienia wokol nich( ale to bardzo rzadkjo wystepuje prawie wcale) ale sa one przez ok. 1 dzien i prawie niewidoczne i co tu padlko nie wyglada sie jak potwor. Jesli chcesz sobie poprostu poprwic nastroj to zachecam cie do tego zabiegu ale to juz twoja decyzja.
Wysłany: Wto 15 Mar, 2005 12:55 I już po wszystkim
Siemka
Byłam wczoraj na zabiegu oczyszczającym.
Przez pierwsze 15minut było owszem, bardzo miło, ale za to później...mówię Wam, gorsze chwile przeżywałam tylko na matematyce i u dentysty
Tak średnio po 40 minutach wróciłam do domu, spojrzałam w lustro i...upadłam przydzwaniając głową o kaloryfer naturalnie mojego upadku nie spowodował zachwyt owym zabiegiem tylko moja twarz koloru buraczków, prawie doszczętnie pokryta małymi strupkami.
Kosmetyczka mówiła, ze na drugi dzień zaczerwienienie powinno znkinąć, jednak u mnie znikło tylko częściowo i w skutek tego wagaruje dzisiaj w domu modląc się już nie (jak to przed wizytą było) o całkowicie piękną, świetlistą, gładziutką niczym u dziewczyn z kolorowych czasopism cerę, tylko o zniknięcie tych potwornie wyglądających strupów i zaczerwienienia...
Do Ajeczkii11 - jeśli naprawdę nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej się wcale nie odzywaj i nie nabijaj postów.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
...Trądzik...? Jaki trądzik, dziś już nie ma po nim żadnego śladu
Przed kosmetyczką miałam na twarzy parę całkiem niegroźnie wyglądających krosteczek,
które przy większej ilości czasu można było zamaskować ale teraz już nie muszę tego robić
Dla takich efektów warto było pocierpieć
Pozdrawiam cieplutko!
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 24 Mar, 2005 23:07
ja mam 16 i chyba z 2 lata temu bylam pierwszy raz.. tez na poczatku cieplutka para.. milo a potem to ;// no ale warto troszke oczyscic cere.. mi wystarcza jak pojde na poczatek wiosny.. cieplo sie robi troszke odswiezyc sie.. potem jakies solarium i tylko czekac na porzadne sloneczko i wakacje
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 10:11 Acha nie słuchaj ich
Oczywiście ze możesz iść. Jeśli bojisz się pokazywać tak ludziom(po zabiegu rzeczywiście skóra ma trochę brzydki wygląd) zrób sobie np. w piątek. Myślę że warto bo napewno ma to rezultaty. Będziesz się czuła świeżo. I to że masz 13 lat to nie jest problem- do kosmetyczki chodzą nawet 11 latki. Radze ci pójdź i to przed wiosną. Wtedy najlepiej po zimie:)