| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
ŻYCIE POZAGROBOWE
Autor Wiadomość
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 24 Mar, 2005 17:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A nad wszystkim panuje szatan ]:->

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 24 Mar, 2005 17:46   

trueman show
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 24 Mar, 2005 19:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oh yeah =D
ale ja bym nei cchiała zeby mnie nagrywali : >
lol
a jesli tak robią? ^________^ haaha
dobra cii ^^

Numer Gadu-Gadu
2891618
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Czw 24 Mar, 2005 20:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mówcie sobie co chcecie! Ja wierzę, że po śmierci wszyscy idziemy do Walhalli i tam będziemy mogli się pojedynkować z największymi wojownikami tego wszechświata! (Musashi.. czekaj na mnie ]:->). Moja druga opcja jest taka, że człowiek po śmierci staje się częścią jednego doskonałego bytu (i w tym momencie dochodzi pytanie: co to znaczy - doskonały) i żyje w nim jako wolna sfera duchowa.

Numer Gadu-Gadu
8989120
Salamandra Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 10:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To wy czytacie książki Pratcheta Surprised ? To dobrze, będzie o czym pogadać. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Salamandra Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 10:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czytaliście książki Pratcheta? Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 12:03   

lol Urszula kochanowaska jest wierszem leśmiana a nie jednym z trenów kochanowskiego...he he 400 lat

z grubej rury co?

treny sa inicjacja baroku..napisane sa świadomie , i z przemyśleniem, odwołuja sie do tradycji bułgarskiej zwiaznej z wieszanem kiry żałobnej na trzy miesiące po śmierci ukochanej osoby poniewaz jak widac w trenach cierpienie narasta do maksimum i tren X przedstawia własnie upłyniecie tych trzech miesiecy ...cały proces trenow odpowiada jednemu roku bo tyle trwa natrualna żałoba po stracie osoby bliskiej
kochanowski stracił przyjaciela, żone, i jedna córke
dlaczego urszula nie istniała?
1.w średniowieczu ludzie nie płakali nad śmierca dziecka tak małego...bylo ono nieznaczące , taka smierc była na porzadku dziennym, dlatego dziećmi sie nie przejmowano ani nie interesowano(Orszula 2,5 roku)
2.Napoleon jako pierszy nakazał ścinać kobiety które wyrzucały dzieci na śmietnik
3.nadanie imienia to znak człowieczeństwa a dzieci jeszcze nie były człowiekiem
4.do XVIII dzieci oddawnao na wieś na wychowanie a potem na dwór jak było to możliwe więc nie widziało rodziców
5.J.K. poswięca 19 trenów, płacze nad jedna a nie nad drugą
6.dziewczyna miała być dziedziczką do lutni i do śpiewania (poetka)
jedyną była Safona-kobiety nie pisały poezji..z reszta wogule nie pisały
pierwsza polska poetka XVIII Elżbieta Droźbacka
ah ok pomyliłem sie jest 6
7.Kochanowski był genialnym poetą nie zrobiłby takiej zbrodni dla swoejej poezji jakby jej nie udoskonalił dlatego cykl trenów miał byc zwięczeniem jego twórczosci...dziełm doskonałym i uniwersalnym...jeżeli mu chodzilo o to by uwierzyc ze Orszula istniała to sie udało, ale gdyby istniała to to dzieło nie miało by zadnej mocy ani nie byłoby tak napisane
gdyby istniała to iśnie by płakał bo wszystkich których utracił, to jest pełne symboli sama urszulka to symbol straty a jako dziecko to nadzieja na sukcesje...wiadomo ze nas zpoeta dorobił sie trwalszego pomnika niz ze spiżu, osiagnąłby powielokroć więcej jakby z jego dziedzictwa została narodzona poetka ale to mu zostało odebrane...po tym też cierpi

A'Tuin naprawde istnieje ! biggrin
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 14:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Salamandra napisał/a:
Czytaliście książki Pratcheta? :-D

wszystkie ktore ukazaly sie w polsce + kilka nieprzetlumaczonych

no i swietnie wyglada 'nauka swiata dysku' z podpisem pratchetta na pol strony

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 18:55   

hmm więc al byłes na spotkaniu z Pratchettem chyba rok temu albo i wczesniej w Warszaiwie? mój podpis jest mniejszy Sad chyba był zmęczony bo stałem gdzies pod koniec kolejki, i tylko sie usmiechnął...zaspokajanie fanów o straszna obota to byl szery uśmiech ale zmęczony

ja z kolei przeczytałem wszystkie ze świata dysku jakie wyszły poza nauka ...słyszałem ze pisana jest przedziwnym językiem
obejrzałem bebopa...ciekawy i świetnie zrobiony...moze zabrzmi to idiotycznie ale nie posiada ten serial cech mangowych,tych wypaczajacych jakkolwiek.
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 19:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nauka jest, hmmmm, dziwna. Nie ejst to sensu stricte powiesc ze swiata dysku, tylko bardziej dywagacje ewolucjonistyczno-kreacjonistyczne + worek roznych przemyslen. Fajna rzecz i tak.

Wlasnie dlatego lubie bebopa, jest taki, hmmmm, normalny.

a na spotkaniu z pratchettem bylem w zeszle wakacje w poznaniu, w chyba jego trzeci dzien 'trasy', widac bylo ze jest cholernie zmeczony. Ale przynajmniej pogadalem chwile z Cholewa, i od niego tez dostalem podpis :P

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 25 Mar, 2005 23:47   

ano bebop jest spoko...ściągne na zapas wszystkie odcinki...oby były po angielsku i pełne źródła...no i ma klimat, choc co prawda 10krotne wypadanie przez to samo okno...zaczynało sie robić komiczne w pewnym momencie...ale nawet nieźle wyszło...
śmieszna scena...."złapali mnie i ten jak to mowia zbaija mnie jesi cośtam " biggrin a gosc chciał juz to olać :>

do ontop'a
nie ma życia pozagrobowego...jakie ono miałoby sens? walhala? hurysy? bóg dla dresów-palladynów? anioły(no może) ? trzeba zaznaczyć ze wieczność...jest udręką-każda
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 26 Mar, 2005 10:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Płk Nikt napisał/a:
Ekhem... Gwoli scislosci ten zolw nazywa sie A'Tuin a na nim stoja 4 slonie i dopiero na nich opiera sie dysk.
Ty tu mówisz o fantastyce, a ja odwołuje się do nauki czystej i nieskażonej literaturą.

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu