| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Depilator
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 11:53   Depilator

Heja. Otoz denerwuje mnie juz golenie nog maszynka codziennie - mozna od tego szalu dostac. Postanowilam zgolic je depilatorem. Byloby ok, bo depilator jest nowy i cudny (-__-"), tylko problem w tym, ze nie dam rady. Przejechalam kilka razy i lzy w oczach.
Istnieje jakis sposob na hm... zmniejszeniue bolu podczas depilacji? Mam ta nasadke masujaca czy jak to zwal, ale nie pomaga... Wie ktos?

z gory dzieki Razz

/wiem, ze bezsensu, ale nikt nie wie to sie tu zapytam, o!/
Przejdź na dół
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 12:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja to sie niezbyt znam na depilatorach ale powiem ci co wiem.
Jest taki model "Depilator philips satin ice" z Nasadka chłodząca skórę.To prawdopodobnie zmniejasza bol.To wszystko kosztuje 345,70zł,wiec nie najtansze.
Model "depilator philips hp-6444" ma nasadkę masującą z 2 rzędami końcówek, które masują, naprężają i relaksują skórę uśmierzając ból i zmniejszając dyskomfort.Ale tez dorgie :239 zł
Wiec,jesli chcesz wydac duzo pieniedzy ,ale nie plakac z bolo to proponuje ci te modele.A jezeli chcesz oszczedzac to kup tanszy i zacisnij zeby Wink
Ale mozesz tez zrobic kostki lodu i,jak bedzie bolec,nakladac je .Mysle ze to prawie to samo co ma model "philips satin ice" .Sproboj ! =)

Ostatnio zmieniony przez AloneMoon dnia Sro 30 Mar, 2005 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064691
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 13:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nienawidze depilatorow.. wole juz woskiem sie czasem pobawic, ale to zazwyczaj w wakacje jak gdzies wyjezdzam zeby uniknac czestego golenia maszynka a tak na codzien to golarki intuition uzywam i jestem z niej zadowolona.. wprawdzie trzeba co pare dni uzywac, ale nie trzeba ju sie meczyc z pianka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 13:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja uzywam depilatora z nasadka schladzajaca, od razy w komplecie byla maszynka do golenia i takie cos do zmienkczania naskorka. Zaplacilam za to prawie 400zl o tak szczerze, ta nasadka nic nie daje, i mi sie wydaje, ze nawet mniej bez niej boli.
Jesli przez dlugi czas uzywalas maszynki, to zapewnie twoje wlosy staly sie grubsze i sztywniejsze i to przez to bedzie bardziej bolec.
Raczej nie ma jakiegos opatentowanego sposobu, na zmniejszenie tego bolu.
Moja siostra na poczatku przed depilowaniem polykala tabletke o silniejszym dzialaniu przeciwbolowym, poniewaz tabletki przeciwbolowe oslabiaja impulsy nerwowe. Wedlug niej, bolalo mniej, ale ja tylko powtarzam jej slowa, bo sama nie probowalam tego sposobu. Tylko pamietaj, zeby sobie nimi nie zaszkodzic Wink
Ja ci moge jeszcze polecic, zeby nie w ogole nie napinac miesni podczas depilowania, tylko naciagac we wszystkie strony skore, zeby sie "nie ciagnela" do gory razem z wyrywanymi wloskami.
Z tego co wiem, to sa jeszcze nasadki zwilzajace, ale nie wiem czy dzialaja, bo nie korzystalam jeszcze z takiej.

Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 16:12   

ale ja mam nowy depilator i nie mam zamiaru kupowac nowego, bo ten moj jest nieuzywany w ogole (poza moimi 3 probami)... chodzi mi tylko o to, czy istnieje mozliwosc zmniejszenia bolu...
tabletke juz kiedys zazywalam i szczerze to mi nic nie dala... wiec juz sama nie wiem <jebut>
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 16:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to moze sprobj innego sposoby.. woskiem tez boli ale np pianka do depilacji z veeta jest dobra, i nic nie boli Smile
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 16:38   

wymodzili sposob usuwania laserem ale podobno to działa raz na zawsze...
eh biedne dziewczatka tak cierpia by byc przepiekne :L
Powrót do góry
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To moze pod Narkozą (To by ktos inny musial ci zdepilowac =P) Tongue

Mozesz sprobowac z kostkami lodu , mozesz tez uzyc masci przeciwbolowej. (ale watpie zeby zadzialala).
A jak nic nie pomoze, to zacisnac zeby i przejsc przez tortury albo poprostu uzywac Golarki albo wosku
Albo,albo,albo..ja chyba za duzo razy uzywam tego Slowka =)

Ostatnio zmieniony przez AloneMoon dnia Sro 30 Mar, 2005 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064691
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tsej a ty jako facet powinienes to doceniac bo dla kogo glownie z goleniem nog my sie meczymy? fajnie by ci bylo jak by twoja dziewczyna sie rozebrala a tu na nogach siersc?
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:39   

wierz mi...doceniam
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:49   

Może używaj jakiegoś balsamu zmiękczarącego włoski? Np. St.Ives Gładkie Nogi. Zmiękcza włoski i sprawia,że są słabsze i mniej widoczne. Może to Ci coś pomoże Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale i tak jezeli regularnie sie uzywa depilatora to one odrastaja chyba po jakims czasie juz troche oslabione ..
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 18:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chyba nie ma jakiegoś szczególnego sposobu na zmniejszenie bólu...Jedynie moze pianki...

Numer Gadu-Gadu
7060479
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ajeczka11 przy depilatorze nie uzywa sie pianki, chyba ze sie ja stosuje zamiast depilatora Razz
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 19:05   

nasty_girl napisał/a:
to moze sprobj innego sposoby.. woskiem tez boli ale np pianka do depilacji z veeta jest dobra, i nic nie boli Smile

ja ce tylko depilatora, nic innego biggrin (a jak sie upre to ciezko jest biggrin)
Tsej - szkoda mi pieniedzy na laser... bo badz co badz, mimo ze skuteczne, to cholernie drogie Rolling Eyes
ale sproboje z tym czyms zmiekczajacym wlosy.. zobaczymy Razz jakby co to sie 'emocjami' podziele, lol biggrin ano i z kostkami lodu tez sproboje...

thx:*
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu