kur.a jego mać czy ty nie rozumiesz że to był przykład? że nie musisz sie teraz bulwersować [tak jak ja:P] bo on pisał OGÓLNIE???
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Mar, 2005 10:59
AloneMoon napisał/a:
A czemu nie wierzysz? Bo mam 12 lat?
A gdybym byla zbuntowana to bym teraz tak pisala!
"Te wszystkie biedne swinki! Precz z miesem! Jak wy mozenie jesc mieso,to okrucienstwo!"
No coz...ajk nie chcesz mi wierzyc to nie wierz.
Ja bede Vege do konca zycia...
Wiesz, to ze sie tak oburzasz, pokazuje tylko, ze boli Cie to co powiedzialem. Chyba trafilem z tym opisem doskonale :>.
Dobra, jestem zbuntowana.Ale moze dla CIEBIE.
Nie jestem fanatyczka ktora chce wszystkich przekonac ze mieso to wytwor szatana.
Ale tak chyba o mnie myslicie,bo jestem mlodsza.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 16:54
"Przeczytalas pewnie na ulotce jakies firmy produkujacej zywnosc wegetarianska, ze soja mozna zastapic mieso,czy cos w tym rodzaju ;]?"
to mnie zgięło HAHahhahahhHAhahahahahaha ... no nic
CO do tematu ... Kto je mieso ten je kto nie ten nie
I co tam ... ja np do miesa raczej nic nie mam ... fakt faktem ze bylam vege jakis czas ... dlugi czas ale ... musialam zrezygnowac
Przejscie na vege jest jednak dosyc meczoace przynajmniej dla mnie na poczatku bylo ... chcialam zeby w mojej diecie niczego nei zabraklo ani wapnia ani zelaza ... ani bla bla bal wszytskich innych makro i mikro elementow
Powiem wam ze takie zywienie po pewnym czasie wchodzi w nawyk
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 17:02
Kingo - czemu Cie "zgielo"?
Z pewnoscia masz wspaniala wiedze na ten temat, czekam ;]
Mogla bys tez wyrazac sie troche dokladniej, nienawidze polslowek ;o
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 17:20
= = no jak to czemu ?
napisales to jakbys był głównym ekspertem do spraw zywnosci ... w zakresie wegetarianizmu i weganizmu ... oraz innych form vege
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 21:20
Nie o to mi chodzilo. Mialem na mysli to, ze wiele ludzi wchodzi na prowegetarianskie strony czyta kilka glupawych klamstw a potem mysli, ze wegetarianizm nie ma zadnych minusow ;o. A prawda jest taka ze nic w 100% nie zastapi miesa. Bedzie bardzo zblizone - owszem, ale nigdy nie ma tych zdrowych 100% ;]
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005 19:02
ale zalezy dlaczego ktos tego miesa nie je.. ja sie miesa brzydze, i nigdy mi nie smakowalo wiec jakis brakow w miesie nie czuje, a czy da sie go czyms zastapic jesli chodzi o skladniki potrzebne nam to nie zwracam na to uwagi bo i tak i tak gdyby nie dalo sie tego czyms zastapic to miesa w siebie nie wcisne..