Hehe... dziś przekłułam sobie uszy...
Kto wie po jakim czasie przestaną mnie boleć...
Aha i głowa też mnie boli.... czy to ma związek z tym,czy tylko taki zbieg okoliczności??
Dodaję też ankietę
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 14:40
raczej zbieg okolicznosci.. a przestanie cie bolec.. to zalezy jak ci sie bedzie goic itd, ale jutro czy pojutrze jesli bedzie bolec to mniej..
ja mam w lewym uszku 3 kolczyki, w prawym 1, w pepku no i chcialabym se w jezyku zrobic ale facet mi nie pozwala..
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 14:45
Ho,ho ja miałam uszy przebijane jak miałam 3 lata Nie pamiętam ile sie goiło, i kiedy przestało boleć, a ten ból głowy to zbieg okoliczności.Słyszałam tez kiedyś o jakies masci, która przyspiesza gojnie, zmniejsza ból itp., ale niestety nie pamietam nazwy
Uszy przestaną cię boleć za ok. 3 dni ( powinny), głowa nie ma na to wpływu.
Też mam przeklute uszy ale po jednej dziurce w każdym. Na wakacje przekluje se po dwa
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 14:57
jesli sie nie myle to ta masc nazywa sie trybiotyk.. powiesz pani w aptece ze masc na gojenie w takich malych saszetkach to bedzie wiedziala, ja jej uzywalam przy kolczyku w pepku
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:00
Tak, właśnie o tą maść mi chodziło Dzięki za uzupełnienie mojhego posta
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:02
tak jest ze jak masz kolczyki to łeb boli.
Woda utleniona + spirytus codziennie polewaj dziurki bez zdejmowania kolczykow
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:14
nasty_girl napisał/a:
jesli sie nie myle to ta masc nazywa sie trybiotyk.. powiesz pani w aptece ze masc na gojenie w takich malych saszetkach to bedzie wiedziala, ja jej uzywalam przy kolczyku w pepku
owszem trybiotyk jest bardzo przydatny w gojeniu - ale nie mozna stoswac tego dlugo, bo efekt moze byc wrecz odwrotny (tzn moze zaczac sie babarac)..wiec najlepiej stosowac przez jakies 2-3 dni i zrobic przerwe na jakies 4 dni
nasty - a propo kolczyka w jezyku - ja mam i moj facet sobie chwali....
ja mam sporo w prawym 2, w lewym 6 i jeszcze kilka w lweym planuje (ok 3;0) poza tym na pewno brew sobie kiedys przekluje a potem bede kombinowac- w pepku jest juz strasznie oklepane a poza tym brzydkie ;p jeszcze w wardze mi sie podoba ;d
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 15:35
potwora - tu gdzies jest temat o kolcach, zrobionych gdzie indziej niz uszy
moim zdaniem to wlasnie brew jest dosc popularna, pepek zreszta tez...teraz wogole piercing jest tak popularny ze duoz takich miejsc jest 'oklepanych'..niestety
edit - ten co chcesz miec czyli tragus troche sie moze babrac przy gojeniu, poza tym troche boli bo miejsce w ktorym klujesz jest dosc grube...ale to chyba sama wiesz
Ja mam kolczyki od dziecka. Niewiem przeklulam jak mialam 3-4 latka. Ja mam w lewym dwa kolczyki a w prawym jeden.Przebilam se ucho w wakacje i stad te dwa kolczyki w lewym uchu. Mialam se przebijac przed sylwkiem jeszcze uszy ale jakos sie nie zlozylo.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 16:24
jutro już nie będą cie boleć jak nie będziesz co chwi.e dotykać sprawdzac itp
Niestety wiem ;p ale jestem twarda i nie zlekne sie bolu ;] a co do babrania to mam doswiadczenie bo mam dosyc wrazliwe uszy wiec na podstawie obserwacji z 9 dziurkami w uszach to wiem, jak to bedzie wygladac ;]