Witam.
Mam taki problem.
Gdy na moim serwie zakładam forum (by przemo 1.8 ).
To na samej górze forum (po instalacji) wyskakuje mi taki komunikat:
Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' cannot be used twice in /home/pisak/domains/serwer.pl/public_html/przemo/includes/page_header.php on line 58
I nie wiem co mam zrobić.
Zazwyczaj jak to wyskakiwało to było coś źle ustawione w cookies lub w domenie ale sprawdziłem jest wszystko dobrze.
Wysakuje mi to odkąd wynajołem nowy serwer.
wiem że coś nie może być uzyte dwa razy ale co to nie wiem xD
Raczej nie zacznie zajmować więcej miejsca jeśli ją wyłączysz, czasami jak jest włączona ta kompresja to forum działa troszkę szybciej gdyż kompresowany jest html przesyłany z serwera do przeglądarki.
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
I mam jeszcze taki problem
Mam kopie zapasową forum ale jak było na innym serwerze.
I czy mogę jakoś tą kopię odtworzyć ale na nowym serwie ?
Bo próbowałem ale się nie dało więc zmieniałem w kopii nazwe bazy danych itd. ale i tak nie działała xD.
Ostatnio zmieniony przez codi dnia Pią 22 Kwi, 2005 15:50, w całości zmieniany 1 raz
No próbowałem ale nie mogę xD
Może dlatego że w tej kopii jest hasło do bazy ze starego serwa a gdy zakładam bazę na nowym to muszę wpisać nowe hasło.
Więc może trzeba w tej kopii zmienić hasło
Co o tym sądzisz??
A jesli tak to gdzie ono jest tak mniejwięcej w tej kopii ?
Nie wiem do końca czy to hasło jest w tej bazie, jeśli nawet to nie wiem gdzie skoro taka baza ma kilka tysięcy linii kodu nie będę tylu przeglądał.
Sama nazwa bazy w tej kopii powinna być gdzieś na początku tak więc nazwa powinna być taka sama w config.php i w kopii tej bazy a hasło do bazy wystarczy że masz w też configu.
Hasło w configu powinno być takie jakie masz założone na utworzoną bazę w której masz zawartość tej swojej kopii.
Sorry trochę to zakręcone ale ostatnio nie bawię się już phpbb a tym bardziej w odtwarzania for. Poszukaj odpowiedzi na forum phpbb lub forum Przema.
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
Mam jeszcze jedno pytanko
W jakim pliku jest regulamin który ukazuje się przed rejestracją ?? (w przemo 1.8 lub 1.9)
I chciałbym zrobić tak że na górze (tak jak tutaj) jest widoczny link do regulaminu a po kliknięciu ukazuje się on.
Jak mógłbym coś takiego zrobić ?
I na dole forum jest napis administrator na żółto i moderator na zielono.
I jak wstawić jakieś nowy stopień żeby był też tak na dole koło admina i moda np. uczeń na czerwono. ?
Mam jeszcze jedno pytanko
W jakim pliku jest regulamin który ukazuje się przed rejestracją ?? (w przemo 1.8 lub 1.9)
language/lang_polish/lang_main.php
Pole:
Kod:
$lang['Reg_agreement']
codi napisał/a:
I chciałbym zrobić tak że na górze (tak jak tutaj) jest widoczny link do regulaminu a po kliknięciu ukazuje się on.
Jak mógłbym coś takiego zrobić ?
Chack "Rules Management"
codi napisał/a:
I na dole forum jest napis administrator na żółto i moderator na zielono.
I jak wstawić jakieś nowy stopień żeby był też tak na dole koło admina i moda np. uczeń na czerwono. ?
Chack "Color Groups"
------------
Ostatnio zmieniony przez Dexter dnia Nie 24 Kwi, 2005 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Dexter a masz może instrukcje do hacka "color groups" ?
Bo szukałem na forum przema ale był tylko hack a instrukcji nie było xD
I mógłbyś dać linka do hacka "Rules Maganement" bo nie mogłem go znaleźć
Dexter a masz może instrukcje do hacka "color groups" ?
Bo szukałem na forum przema ale był tylko hack a instrukcji nie było xD
I mógłbyś dać linka do hacka "Rules Maganement" bo nie mogłem go znaleźć
Tutaj masz do wyboru 3 rodzaje regulaminów m.in. "Rules Management"
Color groups tam powinna być instrukcja.
------------