Wysłany: Czw 21 Kwi, 2005 19:05 Wyjątkowe 2-złotówki i ich cena
Czy ktoś się orientuje ile na dzień dzisiejszy by kosztowały takie 2zł np. z papieżem? Jeśli mają różne ceny gdyż różnuą się walorami numizmatycznymi, to mam następujące monety:
PS. Jeśli macie pojęcie to prosiłbym o podanie miejsc skupów takich monet (jesli są takowe to najlepiej byłoby gdyby ktoś wyniemił te bliżej Szczecina).
PSS. Nie wiedziałem w jakim dziale to dać, więc jęsli mógł być jakiś odpowiedniejszy to wybaczcie(i ew. przenieście ;P).
_________________ Nic, bowiem mój ty przemądrzały kolego, to nie takie zwyczajne nic, produkt lenistwa i niedziałania, lecz czynna i aktywna Nicość, to jest doskonały, jedyny, wszechobecny i najwyższy Niebyt we własnej nieobecnej osobie!!!
mialem 10 takich monet, o nominalnej wartosci 20 zlotych, i jestem pewien ze byly warte 20 zlotych, bo kiedy po dluzszym rozmyslaniu na temat 'a po kiego wuja mi to?' to wlasnie za taka kwote zrobilem zakupy, za ktore owymi monetami zaplacilem.
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2005 19:57
altruista napisał/a:
mialem 10 takich monet, o nominalnej wartosci 20 zlotych, i jestem pewien ze byly warte 20 zlotych, bo kiedy po dluzszym rozmyslaniu na temat 'a po kiego wuja mi to?' to wlasnie za taka kwote zrobilem zakupy, za ktore owymi monetami zaplacilem.
Oj nie nie ... altruisto
Falktycznie mogles zrobic zakupy z aich wartosc nominalną ...
Ale wartoś c taa nyoo ... jakbys je sprzedał jakiemus kolekcjonerowi bylaby duzo wyzsza ...
Cena takich okazów zawsze przewyzsza ich cene nominalną !