Bardzo Wam dziękuje bo naprawdę bardzo mi pomogliście W środe o 20:10 ide do prywatnego lekarza... chirurga dziecięcego... ze szpitala urazowego w Piekarach Śl. Im bliżej wizyty tym bardziej się boje, że powie to co inni "Tylko do leczenia operacyjnego". Mam cichą nadzieje że postara sie zrobić coś innego, ale to raczej niemożliwe Mysle... ze nie boje sie samej operacji tylko tego co będzie po i tego co będzie przed. Przed operacją... bedą mieli ze mną siedem światów bo będe histeryzować a po... pewnie będzie mnie boleć. Ale jesli trzeba będzie to raczej pójde... Ale to przecież nie tylko moja decyzja. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Was serdecznie i thx ze zawsze moge na Was liczyc.
_________________ Najpiękniejszy uśmiech ma ten, kto wiele wycierpiał.. (:
Każdy z nas by napewno sie bał takiej operacji..to normalne, ale czasami takie operacje są koiecznie a nawet jesli nie to zrobienie ich ulatwia nam znaczie zycie i zmiejsza bol itp. Więc na twoim miejscu poszlabym. Po operacji napewno bedzie cie troche bolalo ale gdy juz wszystko sie zagoi bedziesz naparawde zalowala ze nie poszlas na ta operacje wczesniej. Mowisz ze chodzenie itd sprawia ci bol a po operacji takie dolegliwosci miną..zresztą to chyba nie jest jaka bardzo skomplikowana i niebezpieczna operacja, głowa do gory
Będzie git
pozdrawiam i zycze powodzenia ;*
jak juz bedziesz "po" napisz nam jak było
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
W środe byłam u lekarza... Powiedział, że on nie wie co to za debile mnie wysyłały na tą operacje Powiedział że z nogą może byc dużo gorzej, ale że przynajmniej teraz ta wada nie wymaga operacji. Ale jest inny problem... Nie wimy jeszcze od czego tak boli mnie noga Wiem, że na lewej stopie mam gangliona i on też mnie boli. Dosłownie za chwile jade do szpitala zobaczyc czy nie ma zmian kostnych (zrobią mi "fote" ) i USG pooglądać sobie moje ścięgna (bo ponoć mam uszkodzone). W końcu na to tez można mieć operacje... jak wróce napisze Wam jak było, chyba że nie chcecie... Pozdrawiam
Własnie wróciłam do domu od lekarza... Powiedział mi, że mam martwice chrząstki stawowej czy jakoś tak Musze iść na rezonans magnetyczny i wtedy mi powie czy operacja czy zaszczyki na odbudowe chrząstki, bo jeszcze nie wie czy to sie odrywa czy nie. Więc prawdopodobnie czeka mnie operacja Jeśli macie jakieś stronki gdzie pisze o tej chorobie byłabym wdzięczna za linki. Pozdrawiam
Smutna Pechowa...
P.S: Jakby tego było mało mam do końca roku zwolnienie na WF
Witam
Pozwole sobie napisać co tam u mnie Więc dostały mi sie już dwa zaszczyki do nogi a dzisiaj byłam pierwszy raz na fizykoterapii na zabiegu który zwie się... Fonoforeza =D Mam mieć 10 takich ale kto wie moze będzie więcej...
A fonoforeza to:
Zabieg fonoforezy polega na stosowaniu leków przy udziale ultradźwięków. Leki spełniają tutaj dodatkowy efekt terapeutyczny są bowiem lepiej transportowane przez skórę do głębiej położonych warstw poprzez fale o określonej mocy.
Zabieg polega na wprowadzaniu leku przez skórę za pomocą ultradźwięków. Ma działanie przeciwbólowe, zmniejsza napięcie mięśni i ścięgien, poprawia ukrwienie, hamuje procesy zapalne. Ultradźwięki z dużym powodzeniem leczą zwyrodnienia stawów kręgosłupa, stany pourazowe stawów, przyspieszają wzrost kości i gojenie się tkanek miękkich, pobudzają procesy utleniania komórkowego.
Nie wiedziałam czy to boli czy nie no ale okazało się, że nie =]
W lipcu ide jeszcze raz zrobić zdjęcie i wtedy gościu mi powie czy jest na + czy na - i co dalej robimy...
A tak poza tym to nic =P Noga boli i koniec =P
Pozdrawiam serdecznie =*
29 sierpnia idę do szpitala a 31 na operację... =(( Nawet się nie boje, ale nie przeżyje chodzenia o kulach =((
[ Dodano: Wto 13 Wrz, 2005 11:08 ]
HeYqa
Nio i jusS po operacji Fajnie było Za pół roku ide jeszcze raz Ale siane
Dzieki Wam za SySko Pozdro :****
HeLenKa!