No jak wiadomo jak każdy chłopak, lubie sobie pograć w piłke. Jednak gdy jest wiatr i sie oblizuje to wargi mi się zawsze tak spieką że ho ho ho... Zdarza mi się to często, a ,,wazelina biała,, mi pomaga tylko troche, lecz po pewnym czasie znowu to samo. Wargi mnie szczypią i szczypią. Są jakieś inne skuteczniejsze preparaty? Mam już dość tego szczypienia.
Raz to pół naskórka mi zeszło z ust, to bolało... czekam na wasze opinie i pomoc
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 15:12
Najlepsza metoda to MIÓD :> niedość ze Pycha to swietnie dziala na takie rpoblemy
Jak chcesz to naloz sobie na jakies 5 minut na usta
Nic nie dziala tak jak miod ... oczywiscie mozesz jakas pomadke naturalną ( to nie wstyd moj kolega zakosił mi truskawkową = =") lub wieczorem połozyć sobie wigotny wacik na ustach Dobre jast tzw "jajeczko" z oriflame
Ja mam to samo toznaczy miałem
Zaczołem używać kremu nivea do ust i twarzy
Smaruje się zawsze rano przed szkołą i cały dzień chroni moje usta i zapewnia odpowiednie zawilżenie
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 16:15
codi napisał/a:
Ja mam to samo toznaczy miałem
Zaczołem używać kremu nivea do ust i twarzy
Smaruje się zawsze rano przed szkołą i cały dzień chroni moje usta i zapewnia odpowiednie zawilżenie
Jeżeli się przez długi czasu używa środków nawilżających i natłuszczających, to organizm się przyzwyczaja i będzie juz późńiej potrzebował cały czas. Dlatego nie należy przesadzać.
ale taki kuracje są jak najbardziej wskazene
Co do najbardziej naturalnych sposobów na zapobieganie tego typu objawom, to masowanie ust szczoteczką do zębów
Ale UWAGA: krótko, lekko i systematycznie!
Jeżeli usta są już popękane to robić to naprawdę delikatnie, że by nie pogorszyć tego stanu (do tego miód lub kremy)
takie zabiegi złuszczają stary naskórek i powodują że skóra jest bardziej elastyczna
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
Tsej -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 17:42
dobra jest maść z kochany
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 17:53
Polecam tak jak inni krem nivea. Ale mozesz tez kupic bezbarwna pomadke nivea. /mozesz sie nia smarowac przed wyjsciem na dwor, jest niewidoczna na ustach. Kosztuje 7.50 podajze i jest bardzo skuteczna. (kolor opakowania:niebieski)
Tsej -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2005 17:57
jak dobrze że nie różowy...i nie ma kolczyków...
...
bo bym nie kupił