Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 17:07
9 cm od czego ? od kolan ?
9 cm to juz prawie koniec pochwy
znajduje sie na pograniczu przedionka pochwy i pochwy wlasciwej (bylo o ytm jzu z 5 razy), czyli PLYTKO, bynajmnije nie jest to 9cm
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 19:58
pewnie od biologi .. tam rozne rzeczy wypisuja.. np w mojej z 2 klasy w sposobach antykoncepcji byly.............. TAMPONY do tej pory nie wiem jak to dziala antykoncepcyjnie ;p ale w ksiace tam bylo..
U mnie w książce to samo : tampony są środkiem antykoncepcyjnym. Spytaliśmy się Pani czemu tak jest napisane, to oodpowiedziała, że trzeba je czymś nasączyć (?).
z tymi tamponami to prawda .znalazlam kiedys u ciotki takie to sie wklada 10 minut przed stosunkiem i to wydziela cos plemnikobujczego czy cos wkarzdym bądź razie takie tampony istnieją
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005 22:09
blueshadow napisał/a:
z tymi tamponami to prawda .znalazlam kiedys u ciotki takie to sie wklada 10 minut przed stosunkiem i to wydziela cos plemnikobujczego czy cos wkarzdym bądź razie takie tampony istnieją
ta moze a i owszem ale frigg czytala o tym w WIslockiej, ksiazce z lat 60 ubieglego wieku, teraz takie rzeczy sa w zaniku, porownuajc skutecznosc z obecnymi srodkami, tera plemnikobojcze sa globulki - poniekad unowozesniona forma owczasnych tamponow nasaczonych...
rownie dobzre mozna napisac, ze dobrym sposobem jest kucanie po stosunku i aplikowanie soku z cytryny, tudziez irygacja zsiadlym mlekiem - tylko po co to pisac, skoro to metody niemal prehistoryzcme
(standartowo +frigg)
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name