| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Zaburzenia?
Autor Wiadomość
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:38   Zaburzenia? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ostatnio gadałam z koleżankami i się dowiedzialam, że taka jedna dziewczyna z równoległej klasy ma problemy z miesiączkowaniem.
Otóż chodzi o to, że ma okres dosłownie cały miesiąc, potem przerwa jedno czy dwu dniowa i znowu!
Nie znam żadnych szczegółów więcej, ale bardzo się zdziwiłam jak to usłtyszalam. :O I jeszcze ona ćwiczy na WFie caly czass... biedna.
Jak myślicie, co jej jest?
Pozdrawiam.

H. Poświatowska
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ma... Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 6 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myśle ze to nie prawda!!Confused
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm...ja tam się na takich chorbach nie znam,ale proponuje abyś powiedził tej koleżance,która powiedziała Ci o tej miesiączce, aby koleżanka,,biedna" udała sie do ginekologa...TO jest chyba najlepsze wyjscie. Albo podpytaj się mamy o takie chorby i powiedz tej kolezance to ona powie tej ,,biednej". Lepiej nie gadaj z ta biedną, bo moze się wkurzyć na tą co ci powiedziała o jej problemie:/

Numer Gadu-Gadu
7060479
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak myslimy?
ja mysle, ze to nie mozliwe, i ze musialas chyba na odwrot zrozumiec.
nie da sie miesiaczkowac przez caly miesiac!
to po poprostu nie jest mozliwe, poniewaz misiaczka to inaczej zluszczanie sie blony, ktora utorzyla sie w macicy, w okresie 24/32 dni. Te dwa dni, w ktorych niby przestaje miesiaczkowac to totalnie za malo, zeby znow w macicy utworzyla sie gruba blona! A tak poza tym, blona sie zluszcza najdluzej do kilkunastu dni, bo w koncu jak dlugo moze wyplywac wraz z wydzielina i krwia???
wiec albo robisz sobie z nas jaja, albo po prostu ci sie poprzekrecalo, ze ona ma miesiaczke przez dwa dni, co miesiac, bo zbyt krotki okres, to tez jest problem.

Ostatnio zmieniony przez Elun dnia Sro 27 Kwi, 2005 12:07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja na pewno nie robie sobie z was jaj, poprostu mowie, co powtorzyl mi kolezanki. wlasnie dlatego tu napisalam, bo mnie bardzo zdziwilo, ze non stop ma miesiaczke! :O
pozdro,

H. Poświatowska
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:52   

musi isc chociażby do lekarza a lekarz skieruje twoje kolezanki do psychologa albo psychiatry Razz ale te kolezanki masz kłamliwe,wspolczucia Razz
Powrót do góry
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 12:01   Re: Zaburzenia? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaleniec napisał/a:
Ostatnio gadałam z koleżankami i się dowiedzialam, że taka jedna dziewczyna z równoległej klasy ma problemy z miesiączkowaniem.
Otóż chodzi o to, że ma okres dosłownie cały miesiąc, potem przerwa jedno czy dwu dniowa i znowu!
Nie znam żadnych szczegółów więcej, ale bardzo się zdziwiłam jak to usłtyszalam. :O I jeszcze ona ćwiczy na WFie caly czass... biedna.
Jak myślicie, co jej jest?
Pozdrawiam.

"A świstak siedzi i zawija je w te sreberka" Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez codi dnia Sro 27 Kwi, 2005 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napastnik Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 12:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dalej sugeruj się tym co mówią Twoje mądre koleżanki, a na pewno daleko w życiu zajdziesz Razz .

Ostatnio zmieniony przez Napastnik dnia Czw 28 Kwi, 2005 23:28, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8161275
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 14:11   

AmazonkAA napisał/a:
nie da sie miesiaczkowac przez caly miesiac!

da się. Confused

co do tej panny... powinna iść do lekarza, ale skoro nie chce, to jej sprawa, heh. nie opiekujmy się kimś na siłę, ludzie...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 14:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to w końcu da się czy nie?

H. Poświatowska
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 14:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zdania są podzielone czyli ostateczna wersja-pójść do lekarza(ginekologa) on wszystko powie bo zna sie na takich rzeczach Wink

Numer Gadu-Gadu
7060479
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 14:45   

Shaleniec napisał/a:
to w końcu da się czy nie?

da się.
moja mama tak miała (mając 47 lat, więc to jej pierwsze miesiączki nie były). po czym poszła do lekarza, ten jej zapisał tabletki hormonalne, a gdyby nie poskutkowało to łyżeczkowanie.
z resztą nie ufaj do końca koleżankom, a lepiej pogadaj z samą panną, czy to prawda etc. ale też nic na siłę...
Powrót do góry
Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 14:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z jednej strony ---> dziewczyny wiele głupot czasami wymyślają. Sama mam koleżankę, która ciągle opowiada jakąś "sensancję", która albo w końcu okazuje się nieprawdziwą, albo jest nierealna (śmiesznym wydaje się uwierzyć w nie Razz). Dziewczyny lubią wymyślać różne historyjki albo żeby zaskoczyć innych jakąś nowinką, albo po prostu chcą kogoś obgadać (np. później wychodzi, że jakieś osoby ze sobą "chodziły", a sami zainteresowani nie wiedzieli, że podobno byli parą <!>).

Jednek z drugiej strony ---> wszyscy wiemy, że pierwsze miesiączki są nieregularne... Sama znam dziewczynę (osobiście), która (sama to powiedziała) miała pierwszą miesiączkę przez 3 tyg. :-( Jednak powiedziała o tym mamie, która poszła z nią do ginekologa (kobiety). Ona przepisała jej jakieś hormony i teraz jest już Ok.

Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 15:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

HeyaH napisał/a:
mając 47 lat,

w tym wieku, to twoja mama wchodzi w okres menopazy, wiec to moze byc calkiem co innego.
chociaz ekspertem nie jestem, moge sie pomyslic, ale w zyciu o uszy mi sie nie obilo, zeby jakas dziewczyna w naszym wieku miala praktycznie non stop miesiaczke, Jeden raz, to moze byc jakis specjalny przypadek, ale zeby caly czas z 2-3 dniowymi przerwami?

Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 27 Kwi, 2005 15:59   

AmazonkAA napisał/a:
HeyaH napisał/a:
mając 47 lat,

w tym wieku, to twoja mama wchodzi w okres menopazy, wiec to moze byc calkiem co innego.

teraz ma 50 lat i nadal miesiączkuje, już reularnie, i jeszcze nei przechodzi menopauzy... z resztą była u lekarza i myslała nawet o tym, że to ma powiązanie, ale on stwierdził, że "organizm zrobił pani wybryk" Wink

z resztą nie twierdzę, że to prawda, bo wiadomo, kązdy lubi nazmyślać, chociaż fakt faktem możliwe to jest...
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu