Być może można za pomocą jakiś tam tabletek ale czy warto ?
Nie lepiej poczekać te kilka dni aż sam minie ?
Po co się niepotrzebnie truć ?
Masz tampony, podpaski nie będzie tak źle
ja bym nie polecała;)Mam sistre cioteczną(16 lat) a ona ma przyjaciółkei o na to wzięła-nie polecam! Naprawde nie polecam! Przecież chyba nie będziesz nic takiego robić w 18 ...tak mi sie zdaje:wink:
e tam, co za problem, ze w osiemnastke twojej siostry pojawi ci sie okres. No chyba, ze planujesz jakas nocke po tej zabawie
ja zawsze mialam pecha i na prawie kazdej zielonej szkole albo na wyjedzie na wakacjach mialam okres.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005 14:34
okres to nic strasznego i nie przeszkadza w dobrej zabawie na imprezie.. tylko pamietaj zeby nie brac tabletek przeciwbolowych jak bys miala zamiar pic..
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 22:14
Też mysle ze nie powinnaś się truć. Nie zakladaj super obcislych spodni to zalozysz se podpaske a jak juz bedziesz wiedziala ze jest to ewentualnie zmienisz na tampona. No chyba ze masz bardzo bolesne okresy - najwyzej bedziesz siedziala i zarla słuchając muzyczki też jakaś zabawa :D
AmazonkAA no to masz pecha - mi tez wypadl okres na zielona szkole i niestety jeszcze mi wtedy przeciekło - to bylo wieczorem kiedy gralismy w makao i jeden moj kolega widzial plame na krzesle ale on jest spoko i nie zareagowal jakos specjalnie :)
jak jzu wczesniej wspomniano, mozesz uzyc tabletek hormonalnych, ale tylko za radą ginekologa! chociaz sama nie wiem, czy to az tak potrzebne. jesli masz dosyc lagodne okresy to lepiej nie przesuwaj, bedziesz mogla w czasie imprezy zmieniac podpaske nawet czesciej niz normalnie i na pewno nie ebdziesz czula az takiego dyskomfortu.
pozdro.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 28 Kwi, 2005 15:56
Kinga bo mowisz zeby lepiej nie ingerowac w organizm.. ale sa przypadki ze trzeba cos z tym zrobic.. np baaaardo dlugi okres.. wina hormonow, i jezeli organizm sam ich nie wytwarza czasem trzeba je zarzyc..