Armia Czerwona mogła spokojnie wesprzeć powstanie, tylko Stalin chciał zagłady AK.
zresztą tak czy siak wychodzilo by na to samo - jak nie hitlerowcy, to stalin by sie rozliczyl z AK
Cytat:
nie o to mi chodzi -.-
u nas jest to wszystko złe NAJBARDZIEJ NASILONE
przynajmniej ja tak uwazam :p
wyjdz sobie w stanach o 12 w nocy i przejdz sie po jakiejs dzielnicy czarnej ;P... a potem (jak przezyjesz) przejdz sie po Nowej Hucie - zobaczymy gdzie Cie wiecej razy napadna
Co mnie wpierw udezylo? Wasze przezucanei odpowiedzialnosc za kraj na czyjes barki. "tu jest zle to ja spieprzam na madagaskar" itp. W sumie zgodze sie ze dobrze nie jest gdy jakies mendy dorwa sie do wladzy i proboja rzadzic . Gorzej jest gdy pod tymi mendami sa ludzie ktorzy nic z tym zrobic nie pragna jedynie usiada na tylku i zrzedza ew sie wyniosa gdzie indziej.
Druga zecz: Co ma do cholery rasizm do patriotyzmu?! M&M Mac !
Chyba w jakims lpr-owskich poronionym wydaniu. ( nazywac sie patriotami kazdy moze )
Patriotyzm polega na tym aby uczynic swoj kraj silnym i nie poprzez gonienie wciaz niewidzialnych masonow gejow starajcycch sie moralnie zepsuc mlodziez ani zydow wciaz psujacych cos potajemnie ale uczciwa prace i to jest sluzba dla kraju uczciwa nauke i ew walke za niego oraz uczynienia go wolnym dla KAZDEGO. ( mowiac kazdego mam na mysli czlowieka pokojowo nastawionego - miejsca starczy dla wszystkich dodatkowego robic nie trzbea )
Pozdrawiam.
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Nie jestem patriotka bo sie nie ciesze z tego co sie tu dzieje chociaz rok jestesmy w unii i zmieniło sie ponoc na plus.Polska jest i tak biedna,pełno tu bezrobocia,gwaltow,rozboi,kradzieży,blablabla..Chociaz dumna jestem z tego że cenia nas za nasze srodowisko naturalne,mamy czyste tereny [gdzieniegdzie ] zdrową żywnosc i wogule..
Chociaz i tak z tad wyjade jak dorosne,bo Polska raczej tak szybko sie nie rozwinie jak inne kraje są obecnie.
pff - a za granica to co? pokój i sielanka?
nie o to mi chodzi -.-
u nas jest to wszystko złe NAJBARDZIEJ NASILONE
przynajmniej ja tak uwazam :p
nie masz racji
nie pamiętam liczb, ale oglądałam ostatnio kilka filmów dok (jeden z nich to chyba "zabawy z bronią") które zdecydowanie temu przeczą. W wielu krajach jest szerszy dostęp do broni, więcej zabójstw, rozbojów, kradziezy... Wydaje się nam, że to u nas jest gorzej, ale to dlatego, że u nas takie sprawy są bardziej nagłaśniane, bo są lepiej "wchłaniane" przez "publicznosć" przed telewizorami. wiadomości ze świata są okrojone tylko do tych najważniejszych, dotyczących świata lub całego kraju, albo też podawane w ramach "ciekawostki"
Fakt, że u nas bezrobocie duże, i duże przepaść miedzy minimum społecznym a najwyższymi zarobkami. ale tak jest wszędzie, w ameryce tez są slumsy, tak jak w polsce czy dajmy na to rosji, a sa też wyżyny ekonomiczne... Kwestia tylko proporcji
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 28 Kwi, 2005 21:43
Sęk w tym, że filmy Michaela Moore'a ukazują fałszywy obraz świata.
Taaa, najlepiej i najłatwiej jest wszystko zwalić na Bogu ducha winnych masonów P .
_________________ "You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else. We are all part of the same compost heap"
Pamiętaj, nie jesteś twoim postem na forum...
Zależy do czego się porównuje się bezpeczeństwo w Polsce. W Finlandii np rozboi kradziezy jest bardzo mało - jeśli są to prawie wszystkie przez turystów dokonywane.
Spoko, a jak już się samego siebie naprawiło (taaa) to można już zacząć tworzenie nowego ładu?
OGŁOSZENIE
Uwaga! Uwaga! Firma Tenchion's Corporation poszukuje nowych pracowników przy budowie ... khem.. obozów "dobrowolnej" pracy - ich rolą będzie zbieranie wszystkich meneli i antypolaków i masowa... khem........ eksterminacja owych delikwentów. Zgłoszenia na PW lub na maila.
Spoko, a jak już się samego siebie naprawiło (taaa) to można już zacząć tworzenie nowego ładu?
OGŁOSZENIE
Uwaga! Uwaga! Firma Tenchion's Corporation poszukuje nowych pracowników przy budowie ... khem.. obozów "dobrowolnej" pracy - ich rolą będzie zbieranie wszystkich meneli i antypolaków i masowa... khem........ eksterminacja owych delikwentów. Zgłoszenia na PW lub na maila.
OGŁOSZENIE