Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 17:02 Nietypowe miejsce na rozstępy......-tylko do dziewczyn!!!
Mam strawszny problem, jestem nastolatką, od pewnego czasu zauważyłam na moich piersiach rozstępy czy to możliwe żeby pojawiły sie z powodu szybkiego przyrostu moich piersi. Co moge zrobić żeby pozbyć się ich choć w małym stopniu w mało inwazyjny sposób? No i nie chce o tym mówić mamie........czekam na wasze rady...
Tak,rozstępy mogą sie pojawić na piersiach,jeśli te szybko rosną. Może w drogerii poszukaj jakiegoś balsamu na tą przypadłość? Pamiętam że kradziejka czy ktoś tam pisał kiedyś o takiej maści (do kupienia w aptece) na rozstępy i blizny. Poszperaj trochę, i wejdź na tematy,które wymieniła Ci Kinga Pozdrawiam
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 17:52
Rozstepy mogą się pojawić na każdej częśći ciała, oczywiście na piersiach też, kiedy miałam delikatne roztępy na piersiach, ale same zybko znikły.
Ja również polecałam maść BlackLady Nazywa się CEPAN i jest do kupienia w prawie każdej aptece.
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 17:59
Stokrotka napisał/a:
Ja również polecałam maść BlackLady Nazywa się CEPAN i jest do kupienia w prawie każdej aptece.
Takkkk właśnie o to mi chodziło Złotko
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 18:01
no cóż ja z moimi rozstępami na biuście walcze od dwóch tygodni balsamem ujędrniającym:)
a z tą maścią to nie ja tylko nidd pisała a ja temat załozyłam:)
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 18:10
Napisze pare słów o CEPANie z opakowania :
Dawkowanie i sposób stosowania
Krem Cepan należy nakładać na bliznę cienką warstwą lekko masująć, 2-3 razy dziennie. Przy bliznach starych i stwardniałych oraz w przykurczach niewielka ilość kremu należy nałożyć na gazik i przyłożyć d\na bliznę, na 30-60 minut
Wskazania do zastosowania
Krem stosuje sie na zewnętrznie na skórę, do miejscowego leczenia blizn i rozstępów po oparzeniach i zabiegach chirurgicznych oraz do leczenia przykurczy. Może być również stosowany do leczenia blizn powiek (uważając by preparat nie dostał się do oczu), a także blizn po czyrakach, owrzodzeniach i trądziku.
No i jeszcze tak odemnie (nie bój się) ten krem troche śmierdzi.... ale tylko przy nakładaniu, później go nie czuć
Krem zdobył SREBRNY MEDAL EUROPEJSKI
Wiem że to post troszke bez sensu
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 18:13
Stokroteczko a mam pytanie: czy ten CEPAN usunie blizne z żelazka(nie pytaj jak to sie stało)?Dodam,że zrobiłam to sobie rok temu i ta blizna nie jest odstająca, tylko taki ślad na skórze mi został.
właśnie czy usunie bliznę ja mam na policzku( na drzwi wpadłam , bez komentarza XD )i 2 malutkie na czole. te na czole są taki wklęsłei tego samego koloru co reszta twarzy a ta na policzku jest taka ciemniejsza
_________________ Na twarzy uśmiech
a w sercu ból
to najtrudniejsza z życiowych ról...
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 19:02
BlackLady i Girl Zone raczej tak =] Zależy jeszcze jakiej wielkości są te blizny...
moja jest wielo... raczej długości <idzie mierzyć> 2.5, 3 i takakropka(•=) to ta na policzku .
ta rana byłodość głęboka mam już ja od 3-4 lat i tyle co sę zagoiła. Ca ły czas jest taka sama.
_________________ Na twarzy uśmiech
a w sercu ból
to najtrudniejsza z życiowych ról...
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 19:15
Moja ma kształt trójkącika,który ma dwa ramionka( /\) i każde z nich ma tak na oko 2 cm. Z tym że jak już wspomniałam nie jest ona wypukła czy wklęsła tylko to ślad''wprasowany''w skóre i mam go od roku
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 19:27
No to myslę że powinno zejść, jak bedzię się regularnie smarować kremem
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 19:30
To jutro biegne do apteki A ile to kosztuje tak mniej-więcej?