Zaraził mi już 2 pliki, w tym 1 sysemowy. Z nazwy wniskuję że to tylko jakieś badziewie i myślę że niegroźne. Tylko jak się tego pozbyć? I czy to w ogóle jakkolwiek wpływa na pracę systemu? Bo jak do tej pory nic się specjalnego nie dzieje. Jakby co mam ,,Avast! Anitivirus''.
Po za tym chciałbym zauważyć zmianę forum. Szkoda tylko że już tytułów nie ma...
_________________ Nic, bowiem mój ty przemądrzały kolego, to nie takie zwyczajne nic, produkt lenistwa i niedziałania, lecz czynna i aktywna Nicość, to jest doskonały, jedyny, wszechobecny i najwyższy Niebyt we własnej nieobecnej osobie!!!
MKS to badziew jak reszta drogich i dobrze reklamowanych antywirusów.
Najlepsze są darmowe które za darmo uwolnią komputer od wirusów.
Np. avast czy antivir.
codi no to on napisal ze ma avasta.. ja tam wole mks onlina.. tez darmowy a dobry i aktualizacje sa czesto..
Napisałem że Avast® żeby inni wiedzieli że dobry.
A co do antywirusów...
MKS <----- niezły badziew (online też).
Panda <------ makabra (online też).
Kaspersky <---- najlepszy ze wszystkich "badziewi" jako jedeny potrafi znaleźć jednego wirusa na 50 (aż jednego ).
Norton <---- Brak mi słów (najgorszy z najgorszych)
Antivirenkit <----- Jak nazwa wskazuje niezły "kit".
To są czołowe padziewie na polskim rynku (sam testowałem każdy).
Już nieaktualne. Popatrzyłem, bo miałeg go od stosunkowo niedawna i po prostu nie wiedziałem jak włączyć interfejs programu. A tak w ogóle to na samym C: wykryło mi chyba z 10 irusów. Apropos. Mój kolega miał tyle robaków(komputerowyh, hie hie) i wirusów że mu siadł internet. LoL.
_________________ Nic, bowiem mój ty przemądrzały kolego, to nie takie zwyczajne nic, produkt lenistwa i niedziałania, lecz czynna i aktywna Nicość, to jest doskonały, jedyny, wszechobecny i najwyższy Niebyt we własnej nieobecnej osobie!!!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 11:12
Ja majac nortona ... not o nie wykrywał mi wsyztskich spyów ... nie no wogoole niewykrywał ...
Ale zainstalowałam sobie inny ... Nyoo i pierwsze skanowanie 47 spyów = =")
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 22:51
no bo norton/symantec/avast (avast chyba... nie pamietam) nie sluzy do wykrywania robakow, spyware'ow itp, od tego sa inne programy typu adaware czy spybot... ja na samym symantecu tez mialam kupe robali...
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 13:00
no spybot dobry.. wczoraj w ramach walki z wirusami sciagnelismy z chlopakiem z kilanascie programow.. i probowalismy wszystkiego.. az w koncu wygralismy:d hyhy